Dokonalí lidé, dokonalé děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5138
16.6.24 16:33
@Livi92 píše: Více

Já mám zkušenosti s opakem. Dítě od mala jen chváleno, muselo být nejlepší a bylo neustále ujišťováno v jeho výjimečnosti později zjistilo, že není středobod vesmíru a že jsou i někteří mnohem chytřejší a mnohem výjimečnější než on. Rodiče zde udělali chybu a dítko se spokojilo s průměrností, protože najednou prozřelo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gertruda163
16.6.24 16:39

@ibis vždy všeho moc škodí.. ale zakladatelka mi odpověděla, že se snad i stydí veřejně za úspěchy dítka, když nechce, aby se dítě zmínilo o úspěchu kamarádkám..
Jak tu psaly jiné.. je to divný pohled na věc…

• Citovat
  • Upravit
1822
16.6.24 17:05

@Anna766
Ale jo. Ať mají z těch dětí radost. Jenom, že když se něco dává na odiv, je na to moc vidět a má to taky nějakou tu chybku, na kterou někdo líp vidí a snáz se na ni ukáže.
Něco jiného je, jít na jejich akci, podívat se, užít si to, a jet spokojeně domů. Oni vyprávěli, ale oni vyprávěli úspěchy, které jim byly vyprávěny. Když vnučka nebo možná i dcera jakožto pyšná babička řekla A, mohla říct i B. Že to vybavení a poplatky stojí prachy, kterých se jí nedostává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
16.6.24 18:15

Jj, rozumím, mám to podobně. No co, pousměju se, případně významně zakroutím očima a jdu dál. Ale ono taky záleží, jak se všichni ti lidi chovají k ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148666
16.6.24 18:31
@Pe.M.1 píše: Více

Se přiznám že ti moc nerozumím o co ti jde. Pokud jsou to praprarodiče, nejsou už nejmladší a jsou jen pyšní na prravnuky. To je celé co za tím vidím. Jestli máš potřebu všem vykládat jaká je pravda, tak do toho, ti prarodiče za to asi nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
16.6.24 18:57
@Andyss píše: Více

Jako jedna z mála jsi to napsala trefně a moc hezky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4090
16.6.24 19:03
@Taktinevím píše: Více

Pak je ale problém ve vašem nízkém sebevědomí a potřebě srovnávat se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
16.6.24 21:51

@Anna766
Vůbec jsem nic nevykládala. Jen mám náhodou známé v těch dvou kruzích… škola, volnočasové aktivity…a ti lidé se začali bavit o svých svěřencích a vyplynulo to najevo. Že s touhle rodinou jsou problémy. Takže jsem koukala…a za rok sedím u příbuzných a začali o těch dětech. Člověk akorát mlčí a diví se. A tyhle příspěvky o chlubení mi to připomněly…to je to celý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
19.6.24 18:01
@jege píše: Více

Co je sočkař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36055
19.6.24 18:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
19.6.24 20:48
@jege píše: Více

Aha… :lol: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1635
22.6.24 12:30
@Anonymní píše: Více

Ty „dokonalé“rodinky tím často maskují problémy, když to člověk rozkryje, je často rád za to, co má doma, nez být takto na oko dokonalý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
23.6.24 09:14
@Taktinevím píše: Více

Má pravdu, ale on by je pak nikdo nesledoval. Já teda nikoho kromě Lamky a Mikulcové nesleduji, ale také si pouštím videa cestování a ne nic negativního.
Ráno cestou do práce se mě ptaly dvě kolegyně „jak je?“ a to že mi umírá kočka nikoho stejně nezajímá nebo čekám na krevní testy syna. Všechny se ptají na dovolenou kam jedu a mně se o tom mluví lépe. Já jsem rak a většinou vše špatné mám v té ulitě a mluvím mezi cizími jen o dobrém. Stejně se pochopení nedočkám, akorát mě to ještě víc zasáhne. Viz kolegyně „ježiš kočka, není to člověk“ :roll: Takže raději budu mluvit o moři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.6.24 09:18
@nikitice píše: Více

Ano, mám to podobně, raději s lidma mluvím o neutrálních a pozitivních věcech, než o nějakém problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
23.6.24 09:32
@Alušáček píše: Více

Samozřejmě o problémech mluvím a manželem, maminkou, ségrou, kamarádkou. Ale takhle v práci, známé, kolegyně nemusím. Každý má svých problémů dost a řešit negativní věci v práci po ránu, nemá cenu. Akorát to otráví den tomu druhému. Ráno mě práve kolegyně poslala s kočkou do háje a to nechtěla poslouchat, měla jsem mluvit raději o počasí. :roll: :mrgreen: Většinou to tak dělám, ale za 8 dní odlétám, tak mě to teď ovládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí