Dokonalí lidé, dokonalé děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
854
6.5.24 15:33

Nechápu tenhle postoj. Nedávno jsme byla s dcerou na plaveckých závodech (ne, dcera nevyhrála :)). Ale byly to velké závody, stovky dětí a to už v teen age, kdy už to nejsou děťátka nadšená z jakéhokoliv pohybu, ale zpruzení puberťáci, které jen tak něco nebaví…A byla jsem fakt nadšená, jak skvělý ty děcka byly - nejen výkonnostně (to jsem teda taky valila oči). Ale třeba i to, jak se k sobě hezky chovali - kluci x holky. Jak si fandili přáli si navzájem úspěch. Přesně taková ta chytrá, sportovně nadaná děcka, která tě tak iritují. A já jsem tedy nadšená, že takový jsou. Tohle jsou děcky, která jednou něčeho dosáhnou a mají šanci tuhle zemi někam posunout a nevyrostou z nich zakomplexovaní dospělé, co si budou vylévat žluč na „poslušně se hlásicí holčičce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
6.5.24 15:34

Jinak se mi libi jak jsou vsichni pry desne chapavi a vsem by vsechno prali, ale v zakladatelce vidi jen to spatne :). Nevim, kdyz je nekdo chapavy vidi to lepsi vzdy ne? :) a ne jenom tam, kde v danou chvili chce:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
6.5.24 15:37
@Hibou píše: Více

Ale tady nejde o to co u i cizi a co tve, ale o ty lidi, kterym stoji za to dite vynaset do nebes a tvrdit, ze za jednu lekci skvele lyzuje, ldyz dite uz 2 mesice driluji:) Kapisto:) A o tom to je… ze zakladatelka ne nesnasi, ze nekdo neco umi, ale to okolo Nase Kacenka se neuci a vse ji jde… a ona doma sprta 3 hodiny, zatimco jini … 15 minut:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
6.5.24 15:48
@Aglája75 píše: Více

Ale vůbec. Takže když mám dítě co nesnáší kolektivní sporty, ale známá má syny co excelují v hokeji a já je pochválím že jim to jde a zase někde něco vyhráli, tak jsem děsně pokrytecká anebo jí to přeju i když takové dítě nemám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
6.5.24 16:05
@Andyss píše: Více

Tak to mi mluvíš z duše - mám v práci kolegyni, která se vychloubá, jak se jí povedlo to nebo ono, jak vše dělá skvěle, jak jí všichni mají rádi atd. Kdyby se aspoň takhle chvástala jen jednou za čas, ale ona to dělá úplně pořád. A když jí dáš příležitost, tak ještě shodí to, co děláš ty, že ona by to dělala úplně jinak (rozuměj lépe). Takhle se samozřejmě umí prodat i před vedením. Já to neumím a přidala bych si blbě. Akorát jsem se naučila nedávat jí příležitost shazovat.
Jinak když je někdo chytrý, krásný, nadaný, milý, tak mu to přeju, holt někdo to má všechno :-) Člověk se musí naučit žít s tím, co mu bylo naděleno, a já žiju s tím, co mám, celkem spokojeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
6.5.24 16:06
@Anonymní píše: Více

Přečetla jsem jen něco a hlásím, že nerozumím. :mrgreen: Jak můžeš vědět, že se něčí děcko ve škole furt hlásí a ve všem vyniká? Pokud to bereš podle soc. sítí, může někdo asi vypadat dokonale, ale dospělý člověk snad tušení, že to není celá realita. Já teda znám. lidí a jejich dětí dost, ale takhle dokonalý nikdo není. No ale zas nemám FB a Instagram
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9750
6.5.24 16:12

Možná by bylo fajn si uvědomit, kdo tu začal plivat jedovatou slinu a těžko vidět něco lepšího na člověku, který má potřebu pomlouvat děti jen proto, že jsou dobré :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15222
6.5.24 17:07

Myslím, ze zakladatelka má hrozné předsudky.. Vždyť tu psala jak nemá rada jednu holčičku, kterou skoro nezná, protože je to od pohledu šprtka. Vzhledem k tomu, ze ji nazývá holcicka, řekla bych dite do 10let. V tomto věku je celkem běžné, ze jsou holcicky aktivní, chtějí potěšit paní učitelku, chtějí mít samé jednicky. V pubertě z toho většinou vyrostou, ale proč by se to v nich mělo zabíjet už od mala, jen proto aby náhodou někomu nebyly nesympatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
6.5.24 17:15
@Alušáček píše: Více

Taky si myslím, že to zakladatelka vidí velice omezeně. Třeba si vůbec neuvědomuje, že jsou děti, které nemají na výběr a musí být dokonalé, aby je rodiče ocenili. Každý rodič nedává svému dítěti bezpodmínečnou lásku, některé děti si nemohou dovolit nebýt nejlepší, protože se od nich doma očekává 100% výkon, 100% připravenost… Podle mě jsou to zbytečné předsudky, kterými akorát člověk může ublížit, třeba takovému dítěti, které se stále snaží doma jen zavděčit rodičům a nakonec je za to od jiných „bito“, protože je v jejích očích vtíravý šprt, přitom to děcko vůbec nemá na vybranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 17:20

Jako co dodat…no. moji dceru si vzal do huby otec spolužačky, když se češtinářky dotazoval? Jak to, že jeho dcera měla oetku z diktátu a co měla moje dcera… 8o
Takže lidi jsou různí… :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.24 17:26

Napsala jsi to moc hezky. Je to přesně. Mě to irituje, ale u mě to i konci. Nikomu o tom nic neříkám, nikomu neubližuji. Přesto tady o tom píšou někteří, jak jsem špatná. Jsou to jen mě pocity a u toho to zůstává. O té holčičce vím, že se i kolikrát nad ostatními povyšuje, dává jim to najevo. A některým dětem to vadí.

Já chápu, že některé děti nemají možnost konat jinak. A nebo ani nechtějí. Vždyť je to v pořádku. Pokud mě to nijak neovlivňuje. Ale můžu snad mít nějaké pocity, jaké mám.

Také to dospělo tady k tomu, že nesnáším všechny úspěšně děti, lidí, ale tak to vůbec není. Možná to tak blbe vyznívá, nenapíšu/nevyjádřim to přesně tak, jak bych měla. A opravdu závist to není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.24 17:29
@ambruše píše: Více

Vím to od jiných děti a od rodičů, kterým to jejich děti povídaji. Samozřejmě to může být jinak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.24 17:35
@carsa494 píše: Více

Ale já nepsala, že úplně všichni. Spíš když je to už na můj vkus moc. Když třeba dítě vyhraje nějaký závod, super. Přeju mu to, popřeju, ocením. Ale když bude běhat i druhý a třetí den s medaili, tak už to řešit nebudu a nebudu znovu hodnotit a chvalit výkon. Vím, že to dítě z toho má radost. Ale větší dítě už s tím třeba leze na nervy i kamarádům.

Pokud jsou ve třídě třeba dvě děti a jsou v něčem srovnatelní, tak bych vybrala dítě, které nebylo vybráno v ničem jiném a to druhé bych nechala vyniknout v něčem jiném, pokud je v čem. Přijde mi třeba hloupé vůči ostatním, když se vyzdvihuje pouze jedno dítě ve více věcech. A nemluvím o svých dětech ani o třídách mých dětí. Jsou to situace od někoho jiného.

A jsem překvapená, kdyz někdo má opravdu nadané šikovné dítě, ale pokud zrovna nevyhraje a porazi ho jiné dite, že s tím absolutně nesouhlasí a řeší, aby už spolu nesoutěžili… Takové přehnane ambice a snahu mít nejlepší dítě ve všem, to není pro mě.

• Citovat
  • Upravit
493
6.5.24 17:44
@Anonymní píše: Více

Zakladatelko, v klidu. On se tady na tebe rozjel slušný hejt. Možná jsou to matky dokonalých dětí, ale spíše dobrá demonstrace pokrytectví. Já jsem to z tvého popisu (občas teda zmateného) pochopila, že tě štvou lidi, kteří si honí triko, a že tě štvou přemoudřelé děcka, které se umí povyšovat stejně jako rodiče. Je to zcela normální. Takoví lidé štvou úplně každého a takové děcka každého druhého. Možná tě taky dráždí i neškodní lidé, kteří působí na okolí harmonickým a spokojeným dojmem. Tam je závist na místě. Každý závidí pohodu, štěstí a lásku. Závist je normální emoce. Je normální závidět, tu emoci si pojmenovat, pustit pryč a jít dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10843
6.5.24 17:46

Moje děcka jsou taky Hujeři a všichni to ví :lol:. Na koncerty a vystoupení chodí celá naše početná Hujerovic rodina! Obě šprtky, já byla taky šprt a všichni učitelé to ví, protože mě taky učili. Navíc jsme tak trochu protekční rodina :mrgreen:. Co víc si přát 8) :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí