Dokonalí lidé, dokonalé děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9722
5.5.24 20:57
@Anonymní píše: Více

A proč ti takoví lidé vadí až tak strašně moc, že máš potřebu na ně anonymně plivat na internetu? Nesrovnával tě s nimi někdy někdo? Nesrovnáváš se s nimi ty a není ti líto, že zatímco jim jde všechno „samo“, ty se musíš snažit a stejně toho nedosáhneš? Pocit nespravedlnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
5.5.24 21:01

Ona ta dokonalost je většinou jen na oko. Strejdy rodina se například prezentuje dokonale - v přítomnosti cizích, na soc. sítích, ale ve skutečnosti je to velice disfunkční rodina s absolutně nevychovaným dítětem, všichni jsou tam celkem labilní. Ale před cizími se umí přetvařovat.

U nás doma to bylo něco podobného, na veřejnosti se otec psychopat choval taky jako vzorný táta, třídní na základce mě kvůli tomu nenáviděla, protože cokoliv jsem udělala špatně, tak otec nastoupil do školy a učitelky si srovnával, bez mého apelu, ale já pak v očích všech vypadala jako tatínkuv mazánek a rozmazlenec, přitom to bylo jen na vrch huj a uvnitř fuj, nikdo neviděl, jak agresivně se k nám chová otec doma, takového otce bych nikomu nepřála.

Jinak, taky dokonalá nejsem a po dokonalosti ani neprahnu, ale je kolem mě spousta mamin, před kterými smekám, co všechno zvládají.

Příspěvek upraven 05.05.24 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
5.5.24 21:01

Taky se mi nelíbí navážení do chytrých dětí. Jedno takové mám. Sport dělal ale ne moc závodně. Spíše aby měl nějaký pohyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.24 21:03

Jo jinak bych ještě dodala, že perfekcionisty k tomu často vychovali rodiče a to tak, že jejich zájem byl dávkován v závislosti na výkonu. Takže bacha, ale vůbec to nemusí znamenat, že ti lidé chtějí být perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.5.24 21:06

Neznám nikoho dokonalého. I kdyby se tak prezentoval, vědomě nebo podvědomě, tak není.
Pokud jsem někdy lehce zavadila o tento postoj, tak možná někdy v pubertě a na začátku samostatného života, kdy jsem ještě neměla ty zkušenosti, nadhled a vhled, abych si dala dvě a dvě dohromady.
Dnes vím, že každá mince má dvě strany a vše má své pro a proti. Téměř vždy je něco na úkor nečeho.
Nikomu nezávidím. Snažíme se uspořádat si priority tak, aby to vyhovovalo nám. A zároveň ten život žít tak, jak ho máme rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
5.5.24 21:33

Mě ani tak nedráždí dokonalost jako taková. Tam člověk zůstává s úctou v úžasu. Navíc, dokonalost je nesmírně vzácná. Nicméně, velmi mě dráždí lidé, kteří dokonalost předstírají. Jsou to většinou velice nedokonalí, maloměšťáci, kteří mají pocit, že svou „dokonalostí“ ve formě rodinného štěstí, bohatství nebo nadaných dětí okolí ohromí. Tato forma hrané dokonalosti a snaha o ni mě neskutečně vytáčí a tyto lidi nemůžu vystát. Respektive to pokrytectví a neupřímnost, které tyto hry provází. Na dokonalost ve vztazích nevěřím. Lidé sice podléhají dobře budované iluzi, že někteří jejich známí mají dokonalý život. Za mě ale závist vždy znamená nedostatek informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18620
5.5.24 21:39
@Anonymní píše: Více

Oni jsou dokonale v tom co chceš ty a nemáš, proto žárlis a závidís. Určitě je něco co jim nejde - ruční práce, technické myšlení, sníst na posezení kilo masa nebo 30 ovocných knedlíků… jsou úspěšní v tebou preferovaných disciplínách. Me jsou takový lidi sumak. Měli jsme na gymplu dokonalou - sporty, oblíbenost, zručnost, vysoka inteligence… no a k čemu to, když se z ni po maturitě stal onkologicky pacient… není co závidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22455
5.5.24 21:42

Treba moje kolegyne me lehce drazdi, jak vzdy popisuje jake mela dokonale deti. Vzdy vsechno snedly, nemusela se s nimi ucit a vse umely, vyhravaly souteze v kde cem, poslouchaly na slovo atd. Zni to tak dokonale. A to jedno dokonale dite ji na Vanoce ani nezavolalo a druhe naopak bydli ve 30 doma s maminkou. To uz nezni tak dokonale, ze. Zivot neni dokonaly. A pod svicnem byva nejvetsi tma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
5.5.24 21:47

Mně vadí takové to: „Moje dítě nikdy, já jsem nikdy, my jsme všechno zvládali…“

Jednou mě naštvala nějaká ženská, co schválně všem v místnosti říkala, že ona nikdy na kroužek nepřišla pozdě. V tu chvíli jsem si pomyslela paní Dokonalá a měla chuť ji majznout něčím po hlavě. My jsme právě přišli pozdějc. Dopravujem se z druhého konce města, mhd s dítětem mající mentální postižení. Ona nepřišla pozdě, protože bydlí asi v místě. Má auto. A z mého pohlavu dokonalé poslušné dítě. Samozřejmě, jsou hubené a jedou zdravou stravu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
5.5.24 22:09

Tvůj postoj mi přijde hodně dětinský a hloupý.
Pokud máš už něco za sebou, chápeš, že každý máme to svoje. Málokdo propluje životem jen tak, bez bolesti a nějaké té strasti.
Dozraj a měj se ráda. Ceň si toho, co umíš, jaká jsi. Neporovnávej.
Mně je úplně fuk, jak to kdo má. Chci být zdravá, spokojená a šťastná a totéž si přeju pro své blízké. Snažím se neubližovat, pomáhám tam, kde vidím smysl.
Najdi si svou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
5.5.24 22:18

Vadi mi pozlatko, falesna nacancanost prezentovana na instagramu apod., kdyz vim, ze realita je jina.

To, ze ma nekdo talent na sport nebo je chytry mne nijak nedrazdi, spise to obdivuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.24 22:21

Podle mě jsi zakomplexovaná, proto tě to tak štve. A je to tedy dost smutné, především ohledně těch dětí.
Mám syna, je nadprůměrně inteligentní, ale nijak se nešprtá. Je vysoký, urostlý, krásný, altet. Je milý, hodný a kamarádský. (Má samozřejmě i nějaké „to svoje“, ale to bys ty neviděla, to vím já jako máma). A podle tebe by si vlastně nezasloužil chválu, když je chytrý, krásný a jde mu vše samo. A ano, vidím už teď, jak na něj spousta kluků žárlí, protože proti nim prostě září všude (bude mu 16). Naštěstí má za mámu mě, která jsem to měla podobně, takže vím, že i chytří a krásní lidé si zaslouží chválu a pozornost. I ti ve tvých očích dokonalí jsou lidé, kteří mají city..Je mi fakt smutno z lidí jako ty, a že jsem jich za život poznala spoustu. Někoho, kdo lidi odsoudí, protože sám má svoje komplexy a škatulkuje lidi podle nějakých svých domněnek. :?

• Citovat
  • Upravit
1053
5.5.24 22:25

Mně to připomnělo některé influencerky, youtuberky, ale jo, u mě je v tom určitě občas trochu závist, ale snažím se tím inspirovat, nesrovnávat se. Ale kromě té občasné závisti (kterou si umím přiznat) tam je ještě něco, o čem asi mluvíš ty, co mě vytáčí. To je asi jejich nedostatek sebereflexe, sebekritika, něco takového. Že samy sebe vlastně vychválí a už nezmíní, co se jim nepovedlo, takže ano, jak už tu někdo zmínil, ony si často na tu dokonalost vlastně hrají. Já jsem třeba celkem dost sebekritický člověk a neumím se vykreslit v tak dobrém světle jako tyhle ženy a pak mě na nich vlastně tohle štve - že ve mně vyvolávají mindrák a přitom nejsem o nic horší než ony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6640
5.5.24 22:31

Lidé by si měli všímat více sami sebe, než svého okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
5.5.24 22:32

Dokonalost neexistuje. Nemůžeš vůbec vědět, s čím se takoví lidé potýkají ve svém soukromí, zda jsou skutečně šťastní atp. Nehledě na to, že si v životě nevybíráme, co se nám stane, a že každého potká dříve či později nějaká obtížná zkouška. Vybíráme si, jak se k dané situaci postavíme, a jak s ní naložíme.
Chytří lidé v mém okolí bývají spíše tišší, nemají potřebu vyčnívat, nebo se jakkoliv povyšovat nad druhé. Talent v sobě skrývá každý. Může být skrytý, neobjevený z toho důvodu, že sis ho nevšimla, anebo jsi neměla podmínky k tomu, abys ho rozvíjela. Každý je jedinečný. A nedokonalost je jedním z faktorů, které nás činí lidskými.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak