Dokonalí lidé, dokonalé děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2493
6.5.24 00:00

Omyl

Příspěvek upraven 06.05.24 v 00:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 00:03
@jege píše: Více

To mi připomnělo, že já byla taky docela nadaná v některých věcech. I mi to nedávno někdo připomněl, přestože já to tak opravdu nevnimala. Možná ho to taky tenkrát štvalo. :nevim: Měla jsem spolužačku, která byla na něco nadaná a já ji vždy obdivovala a prala bych si to taky, ale nebyly ty možnosti, nebylo to nadání. Ale nikdy jsem ji nezávidela. A teď to náhodou dělají obě me děti a strašně je to baví. A nadání? Nemají zase tak velké, ale pořád nějaké mají. A po mne a po tatínkovi to nemaji. A sprty jsem taky neměla ráda, ale ve třídě jsme zádného velkého sprta snad ani nemeli, jen samé opravdu hodně chytré lidi. Vlastně jo, jedna holka byla fakt takový typický sprt. Ale kamarádila jsem s ní (dokázala jsem to asi překousnout :mrgreen: ). I jsme se pak vídali, až to nějak přerostlo v to, že na srazu jsem od ní utekla, protože jsme úplně jinde a přišla mi až povrchní, přestože ona si tak určitě nepřipadá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.24 00:10
@Hibou píše: Více

S tou slavobranou - skoro mu připadá, že chce. No asi neumím dostatečně pochválit, protože vím, že už to někoho zarazilo a já asi reaguji špatně. A ta snaha být nejlepší, soupeři mezi sebou i matky. Já se při té představě oklepu. Navzájem si sledují, kdo má jaké výkony, vadí jim dobré výkony ostatních… Já to tak nemám, podívám se, moje dítě je dobré, mám radost, popřeju mu, není dobré, no a co… Mám radost i ze snahy. Nejsem soupeřiva a nemají to ani me děti. Některe děti trpí, když zrovna nejsou první, protože většinou první jsou. A mně to celé tak nějak vadí. Vím, že je to těžko vysvětlitelné, těžko pochopitelné. A vlastně by mi to bylo jedno, jen mě to dostává do mně nepříjemných situaci. A já nebudu jasat pořád dokola.

• Citovat
  • Upravit
4070
6.5.24 00:19

Možná je to dané hodinou, ale ty tvoje příspěvky vůbec nedávají smysl. Vadí ti nadání, úspěch přeješ, nejsi soupeřivá a vadí ti, když někdo je, nemáš ráda děti, které vynikají, ale závistivá nejsi. Mně z toho plyne opět troll, který se zamotal do vlastní kontrukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 00:33
@Hibou píše: Více

Nejsem troll. Mně nevadí nadání. Není to tak, že bych neměla ráda děti, které vynikají. Nevím, jak to přesně popsat. Třeba jedna holčička, ta je šprtka už od pohledu. A mně to vadí. Přitom celkové mi nevadí, jen to, že je sort. Skoro ji neznám, může být hrozně fajn. To, že je šprtka, mi řeklo víc dětí. Ta holčička se ke mně hlásí, mává mi, když mě vidí. Asi to fakt působí celé divne. Já ji přece nemám co závidět. :nevim: A nikdy jsem žádný problém s žádným sprtem neměla. Tak je zvláštní, že mi to „vadí“. Ono to není zase tak ohromný, jak to vypada. Spíš k pousmání. A jo, asi mám problém já.

• Citovat
  • Upravit
148578
6.5.24 01:27
@Anonymní píše: Více

Tak je šprt a co? Asi fakt nechápu. Kdyby kašlala na učení, tak by ti byla milejší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 01:57

@bigl naše první dcera by ji asi taky štvala, protože už ve školce krásně maluje, zpívá, tancuje, hodně písmen a slov umí napsat a přečíst, sčítá a odečítá, často vystupuje ve zpěvu…a dobře sportuje lyžovala a jezdila na kole ve 3letech, nebojí se plavat a jezdit na koni, na kole má i medajle a letos ji jde atletika :srdce: a navíc je společenská, kam přijde, tam si kamarádku vždy najde :mavam:

• Citovat
  • Upravit
13184
6.5.24 05:56

A nejsi jen prostě nesnášenlivá a zapšklá? :think:
Proč myslíš, že tvoje normy a nastavení hodnot je lepší než těch druhých?
Ty odsuzuješ lidi, za přetvářku, chválení a kdo ví co ještě…a na mě to teď působí, že se cítíš lepší než ostatní a nadřazeně…
Většinou člověka irituje to, co sám nemá…

Příspěvek upraven 06.05.24 v 05:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
6.5.24 05:56

Jasně, taková „sotva ráno vstane, oheň v peci plane“. Takže ne ne princezna, ale královna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 06:16
@Magical-eyes píše: Více

Nemyslím si, že moje nastavení je lepší. Vůbec se necítím lepší. Víme voje chyby a slabiny. To jsem psala, protože zrovna teď jsem viděla na jedné akci, jak se spolu bavili někteří, kteří se předtím dost pomluvili a někteří pomlouvali ostatní - třeba někoho, koho pravidelně pomlouvají a já s tím dotyčným nemám problém. Asi bys to musela vidět. Slyšela jsem tu samou věc třikrát. Mně to je nepříjemný. Ale není kazdy takový. Měla bych se naučit taky přetvářku a říkat něco, co se mi nechce, jen abych potěšila ostatní? Pořád dokola? Nepřipadam si nesnášenlivá. Ani zapskla. To bych asi nepochvalila nikdy nikoho, ale tak to není. Irituje mě to, ale fakt to nechci.

• Citovat
  • Upravit
30950
6.5.24 06:18

No pani, konečně začínám chápat význam sociální bubliny. Ano, „úspěšní“ lidé mají „uspesne“ děti, které stejně „uspesni“ kamarádi ženou dal a nestahuji je dolů.

Ne, ty bys s dětmi fakt pracovat neměla, bez ohledu na to kolik času s nimi travis. Moc ráda ocením cloveka/dítě, které za svoji energii sklízí úspěchy a sama vím, kolik energie do čeho chci dát a co za ní mohu čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 06:25
@Anna766 píše: Více

To ne. Ať je radši šprt, když to tak má dítě nastavené. A je spokojeně. To je v pořádku. Je to můj problém, já to tak mám. Ta dokonalost mě nějakym zousobem dráždí a teď jsem si vzpomněla, že už jsem slyšela i nějaké nehezké poznámky na chování té holčičky od dospělého člověka - tudíž to nevadí jen mne. To nastavení člověka ovlivňuje chování a rovná tady jsem slyšela, že si na to i některé dítě stěžuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.24 06:29
@Cuddy píše: Více

Můžeš být v klidu. S dětma nepracují a ani pracovat nebudu. Ale mám kolem sebe hodně dětí, které za mnou chodí řady, svěří se mi se spoustou věcí, pomáhám jim se zlepšit v hodně věcech, podporují je a chválím. Nikomu určitě neubližuji. Nemám nereálná očekávání a vím, že některé věci nejsou v možnostech těch dětí. Sama taky vím, že něco nedokážu. Každý má své limity.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
6.5.24 06:29

Třeba jedna holčička, ta je šprtka už od pohledu.

Já fakt nechápu, proč má nějaká máma potřebu tohle říkat o cizích dětech. Taky to vidím na nějaký komplex méněcennosti.

• Citovat
  • Upravit
493
6.5.24 06:50
@Capelucia píše: Více

By ses divila, kolik učitelek říká takovéto věty. A existuje stejně hodně učitelek, které tyto typy šprtů a šprtek nemají v oblibě. Samozřejmě jsou profesionální a nedají to na sobě znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí