Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Cuddy píše: Více
Na druhou stranu se člověk musí umět vyrovnat i se špatnými reakcemi ostatních lidí, ty totiž změnit nemůžu, ale můžu změnit své vnímání. Ty lyžovací příklady od @Dollorres mi přijdou extrémní, ovšem i takové extrémy opravdu existují a člověk je na té sjezdovce uvidí. Pokud budu srovnaná sama se sebou, budu věřit sobě a svému dítěti, tak se přece nebudu cítit špatně, když nás na kopci předjede malé dítě s úžasným stylem. Navíc nikdy nevím, co za tím stojí, většinou to je hlavně větší úsilí a píle.
@Dollorres píše: Více
To je jenom tvůj vnitřní pocit.. Já bych kamarádce řekla, ze to je super, ze jsou její děti taky dobrý lyžaři a snad se toho taky dockam, s úsměvem, bez závisti. Například moje mladsi dcera se dlouho nedokázala naučit na kole, až před 6rokem to zvládla. Dcera kamarádky naopak zase neuměla dlouho plavat, zatímco moje je úplný vodnik. Nemáme problém si děti navzájem pochválit a nic si nedělat z toho co jim nejde. Straší dcera byla to dite kterému jde vsechno, ani mě nenapadlo, ze muže někomu kvůli tomu ležet v žaludku ![]()
No přesně tak. Většinou je za tím energie rodičů a poslušnost dětí. A teď si mohu říct, zda by mě za to ta vynaložená energie stála či zda jsme spokojená se svým pohodovým plužičem.
To vykládání energie za rozvoj dětí si člověk musí ujasnit poměrně brzy. Jeden vozí dítě na kojenecké plavání, cvičení, a druhý to pokládá za zbytečné. Stejně jako kroužky zpívání, malování, angličtiny pomalu od kojenců… A pokud usoudím a jsem s tim srovnana, že tomuto energii věnovat nechci, tak nemám problém, že nějaké dítě lépe lyžuje, plave, zpívá…
@Anonymní píše: VíceNemám ráda“ děti, které se ve škole hlásí, mají vše perfektně udělane, jsou ve všem nejlepší, vynikají např. ve sportu,
@Anonymní píše: Více
To je hrozně ode zdi ke zdi. Nikdo kromě narcisů nečeká bezbřehý obdiv. Já mám vůči šikovnosti druhých lidí normální pocity. Pokud jsou to kamarádi, mám radost s nimi, pokud cizí lidi, beru to -nalej, vylej - a přeju jim to
proč se v tom rýpat?
@Alušáček píše: Více
Takhle to mám, vždy řeknu, že je to super, že jsou tak šikovní. Zeptám se, jak se jim to povedlo, dozvím že nijak extra. Stačila hoďka s instruktorem a pak na svah. A pak si jen v duchu říkám, jak je to nefér. ![]()
@Dollorres tak hlavně lidi taky lžou, jsou nepřesní a zapomínají. Vždycky mě fascinuje, jak si babičky pamatují na měsíc přesně, co děti dělali před desítkami let. Já mám problém si vybavit kdy přesně co starší dělal jako miminko a to mu jsou teprve 3.
Tipla bych, že v těch příbězích to bude: stačila jenom hoďka s instruktorem, ale předtím možná byl lyžarský pobyt se školou nebo s babičkou nebo mají vlek za domem nebo jim ušla jiná „nepodstatná“ informace.
@Dollorres píše: Více
Holt každý nemůže mít vsechno, hlavně když jsou děti šťastné a zdrave.. Talent na kdeco, už je jen bonus navíc. ![]()
@Kfětoslava píše: Více
Myslím, ze zakladatelka musí být zapšklá a závistivá, jinak to není možný, takhle uvažovat.
@Jahru píše: Více
Ale tady nejde podle me o to co zvladaji, ale o to jak se chovaji… presne vim co pani mysli… znam spoustu sikovnych lidi a deti, ale naprosto v pohode a pak takove ty jako by zivotni sprty, co se v tom rochni a ziji jen tema zivotnima 1 podtrzenyma:) ne tim, ze je neco bavi, ze neco umi, ale kdo to vidi a jak moc jim za to tleska… To si myslim, ze zakladatelka mysli.
@Anonymní píše: Více
Vždyť jsi závistivá. Závist z tebe úplně kape.
@Aglája75 píše: Více
A jak může vědět kdo čím žije? Založit svou nenávist na dojmologii, obzvlášť když objektem jsou děti, je hloupé.
@Jahru píše: Více
Ja to tak nemam ja reaguju na zakladatelku… ve tride take takove ty sprty stylu Hujera z Marecku podejte mi pero “nikdo nema rad”. Talze myslim, ze dost lidi neco podobneho irituji i v beznem zivote ( proto je to i namet humoru nekolika filmu…). Ze to neni o zavisti, ale o tomhle… Kde konci Hujerovi, pane profesore uz je cas….Snad je to pro nektere takto lepe pochopitelne:). Nejde prece o nenavist… zakladatelka to pise dost jasne, ze jde trochu o prehaneni v jejim popisu… Myslim, ze presne je to slovo “irituje”. Tu nenavist a zavist si tam zase projektujete vy ![]()
Příspěvek upraven 06.05.24 v 15:22
@Anna766 píše: Více
On nekdo nekde psal, ze to nekomu ublizuje.? Zksu cost co v textu je… a ne si tam dosazovat:).