Dolce Gusto Krups

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
13.1.16 15:09
@střepina píše:
a co zkusit prohnat octovou vodou? bude to ucpaný

to už jsem zkoušel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
13.1.16 15:14

@Di nero A nemůže být jen zanesená tryska? Jednou jsme koupili špatnou várku kapslí a pak nechtěla téct voda, tak jsme tu trysku „prošťouchli“ a dobrý. Dělala nám to jedna várka Nesquika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.1.16 19:33
@lizzka píše:
@Di nero A nemůže být jen zanesená tryska? Jednou jsme koupili špatnou várku kapslí a pak nechtěla téct voda, tak jsme tu trysku „prošťouchli“ a dobrý. Dělala nám to jedna várka Nesquika

uu jsem to vyresil.. Koupil jsem kyd. Citronovou a proplachl 5× a uz to jde : :) jinak dekuji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
11.2.16 14:17

Právě dodělávám balení cappucino a latté a v každém balení mi zbyla kapsle s mlékem, stává se to taky někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
11.2.16 23:01

@střepina naopak…mě vždycky ty bílý chyběji :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
12.2.16 08:21

@Lenka512 takže je to normální, že jim nesedí počet? to nedokážou dát do balení 8 kafíček? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
12.2.16 08:21

@Lenka512 takže je to normální, že jim nesedí počet? to nedokážou dát do balení 8 kafíček? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
2.4.16 13:34

DG

Zdravím holky, přidávám příspěvek se zkušeností. Mám DG už pár let. Mám jednu z těch dražších variant, Gusto Circolo, bez páčky, s možností nastavení velikosti šálku s automatickým vypnutím. Přiznávám že čerstvě umletá pražená káva je něco famózního. Ač zde je káva v kapsli, tedy není umletá těsně před přípravou kávy, tak v silnějších verzích kávy je velmi blízká vůní i chutí. Aroma a sílu kávy najdete na balení. Dobré je srovnání na tzv.mixu kapslí, kde je v jednom balení více druhů. Ja vyzkoušela už snad všechny druhy káv na světě :lol: ne to zas kecám, ale káva je můj hřích od (bohužel) velmi raného věku.. Co se týče čištění, mám vyzkoušeno kyselina citrónová. Do jakéhokoli kavovaru. Do těch dražších, kde prochází káva umletá přes kávovar, je vhodné použít přímo odvápňovače na kávovary. Určitě se ale vyprdněte na konkrétní značku. Většinou to je jen obchodní trik jak prodat předražený výrobek. Na netu sezenete spoustu čističů na kávovar. Určitě je dobré čas od času nechat prolít čistou vodou bez kapsle, a jednou za čas vyčistit - odvápňovač, kys. citrónová atd. Jak jsem psala, já používám tu kyselinu. Stojí asi 10kč… zkusila jsem na radu ostatních a opravdu nemám problém. Záleží také na frekvenci používání kávovaru. Pokud budete používat kys.citr.tak postačí trošku nasypat do nádobky. Můžete se řídit přímo i dle uvedení na obalu. A počet vyplachnutí záleží jak moc potřebujete čistit. Když delší čas zapomenou na čištění tak proplachuji několikrát až dokud není násobka prázdná. Pak to samé opakuji s čistou vodou aby se neutralizoval a já nepila zbytky kyseliny :-) Dnes se mi poprvé stalo, ze mi kávovar jakoby nechtěl jet. Už jsem myslela že je to jeho konec… :( prošla jsem pár webů, kde jsem nezjistila o moc víc než že mám jít do servisu…což u již několik starého přístroje nemá smysl vzhledem k jejich stále nižší ceně a vysokým cenám za servis..tak jsem zkoušela, co šlo. Kávovar se vždy rozjel a voda nechtěla téct. Tak jsem klasicky dala kys.citr. do nádobky, bohužel voda netekla, DG se vždy po chvíli vypnul jakoby měl rozbitý mechanismus. No, já se jen tak nevzdávám, zachovala jsem klid 8) a jehlou jsem zkoušela čistit trysku. Několikrát a pořád to samé. Vždy jsem zkusila pustit, a pak znovu čistila trysku. Po chvíli se DG chytnul, začala trochu téct voda. Tak jsem několikrát prolévala horkou vodou s trochou kyseliny. Za chvíli tekl jak nový :potlesk:. Tak třeba někdy moje zkušenost někomu taky pomůže zachránit kávovar. Já jej posl. dobou moc nepoužívala (máme druhý v práci) :jazyk: takže ani jsem moc nečistila, teď si budu dávat větší pozor ikdyž nebudu tolik používat..sice už s novým bydlením plánuji klasický kávovar, ale tento si chci nechat, nescafe mam moc ráda a také přítel miluje čokoládu :-) hlavně rychlost je velká výhoda, kdyz nestíhám, jen dám hrnek, zmáčknu a jdu zase rychle něco dělat..mezitím se mi udělá kafčo :-) doufám že se nikdo nebude chtít dohadovat o tom zda mám správný názor na údržbu :mrgreen: jak jsem psala, s novým kávovarem to zas bude jiné, ale pokud máte levnější kávovar nebo už něco pamatuje, tak určitě nemusíte investovat další stovky jen za čištění :palec:. Každopádně do záruční doby využívejte záruky.. tak ať se vám dobře kávuje :srdce: :mavam: Já už popíjím kafčo ze znovuzrozeného kávovaru DG :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
17.2.17 09:41

Dobre rano maminky, potrebovala bych poradit. Mam Dolce gusto Oblo a pouzivam ho kazdy den. Premyslim ze si k narozeninam reknu o Dolce gusto Drop. https://www.mall.cz/…rop-kp350b31
Mate ho nekdo? A jak jste s nim spokojene? Diky za zkusenosti. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
17.2.17 09:55

Kapslový kávovar bych nebral, měli jsme ho, ještě vlastně máme a několik let se na něj jen prášilo. Ty kapsle něco stojí a ta káva z kapslí není nijak zvlášť chutná. Dělám si raději kafé z konvice. Mamka má kávovar Delonghi a z něj je to latté úplně o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26859
17.2.17 10:20

@Havran007 Dotaz nezni, jestli kapslovy kavovar ano nebo ne :nevim:

@kacikhanz Pokud se ti libi a udela ti radost, tak si ho prej. Je jen na tobe, jakou kavu pijes :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
17.2.17 10:28

@kacikhanz Vím, že se ptáš na DG, ale já bych ti doporučila kávovar Nespresso. Měla jsem před tím roky DG, různé typy a musím říct, že káva z Nespressa je ještě o úroveň výš, i když jsou to taky kapsle. Cenově je to celkem nastejno. Akorát tedy kapsle dělají pouze typu espresso, tzn. ne kombinace latté atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
22.1.20 06:09

Mě fungovalo bez problémů, bohužel dokud bylo v záruce tak jsem moc nepoužívala. Teď po delší době, že udělám kávu a nic. Hučí jako blázen, ale voda neteče. Poradí někdo co s ním? Vyplatí se oprava? Stál přes 3tisice typ Drop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.1.20 06:55

@valentynk zkusit odvápnit? Možná se někde udělal špunt, jestli máte tvrdou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4458
22.1.20 06:55
@valentynk píše:
Mě fungovalo bez problémů, bohužel dokud bylo v záruce tak jsem moc nepoužívala. Teď po delší době, že udělám kávu a nic. Hučí jako blázen, ale voda neteče. Poradí někdo co s ním? Vyplatí se oprava? Stál přes 3tisice typ Drop

Vzadu pod nádrží na vodu je jehla, prostouchni trysku, co propichuje kapsle. Pokud nepomůže, projed ho místo vody octem naprázdno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí