Dolehl na mě strašný strach z porodu - panikařím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4507
11.6.21 12:35

Hele bolí to chvilku a když se dítě narodí, nebolí už nic a je to proste fantastické… mysli na to, co bude pak. A u toho porodu jsem tak nějak nemyslela na to jak to bolí. Říkala jsem si, ze kontrakce jsou kamosky a s každou další jsem blíž miminu. Mě to teda zas tak hrozné nepřišlo. Podle toho, co všichni kvakali jsem to čekala mnohem horší. Zánět trojklanného nervu mě bolel asi 100× víc a to jsem fakt myslela, ze si ustrelim hlavu kverem, rodit bych šla z fleku znova ;) das to, je to pohoda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
11.6.21 13:46

Každý porod je jiný. Oni ti poradí, co by ti mohlo pomoct. Já třeba byla dlouho ve sprše, kde jsem si proud nechávala téct na břicho a pak co nejvíc chodit - ono gravitace taky pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3928
11.6.21 21:11
@vedma007 píše:
Jinak křik, zvučení apod. k porodu patří, pokud to tak žena přirozeně cítí. A takové ty, dnes už dávno překonané rady, že když u porodu křičíš, ubírá ti to síly, vůbec neposlouchej. Ženě to naopak kolikrát může velmi pomoci - otevřené hrdlo pomáhá uvolnit i spodek ;)

Souhlasím, nám říkali na předporodním kurzu, že porod není o tlačení, porod je o uvolnění. A že máme dělat áááá a zhluboka dýchat. Fungovalo to super, byly to dva moc hezké porody.

Zavřít oči a tlačit vší silou, co nejdéle (ještě ideálně vleže na zádech a bradu na prsa), nekričet, dýchat jak pejsek, to je jak z filmu Sestřičky :lol: (vyzkoušela jsem, fungovalo to teda taky, porodila jsem, ale byl to o dost horší zážitek)

Doporučuju předporodní kurz pracující s psychikou (tzn. ne informace, kdy jet a kde zvonit, to si najdeš na netu) a sdílenim, v malé skupině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.21 21:21

Prosím tě, přesně jak píše někdo přede mnou. Je to tak individuální prožitek, že nemá cenu se stresovat. Hororové historky z porodu neposlouchej ani nečti, i když na požádání mohu také nějaké poskytnout😁. Ber to s humorem a nadhledem. Bude to dobrý, neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.21 21:38

Mám termín za dva dny. První zítra, z genetiky v neděli, padá to na mě taky…ani nevím, čeho pořádně se bojím..bolest vím, že bude..bojím se spíš toho čekání, toho že to nepůjde…aby prostě mimčo šlo, aby se něco nestalo..

Ale to čekání a když nevíš…do čeho člověk jde… :(

• Citovat
  • Upravit
9374
11.6.21 21:56
@Anonymní píše:
Mám termín za dva dny. První zítra, z genetiky v neděli, padá to na mě taky…ani nevím, čeho pořádně se bojím..bolest vím, že bude..bojím se spíš toho čekání, toho že to nepůjde…aby prostě mimčo šlo, aby se něco nestalo..Ale to čekání a když nevíš…do čeho člověk jde… :(

Trefa! Ten strach z neznámého může být horší, než potom samotný porod, který ve výsledku mnoho žen vnímá tak nějak v mlze. Po zkušenostech s porody bych měla větší strach z jiných bolestí a zákroků. Třeba z trhání osmiček, které stále odkládám, rodit bych šla radši 10×. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.21 22:02

@Petule030

Ja si dělám v hlavě nějaké scénáře, jak to asi bude..prostě představu. A vím, že to bude přesně jinak…vždy to na mě padne večer. Nevím proč. Vůbec se na porod necítím, byla jsem na motorech a nic se neděje. Samozřejmě co není může být z hodiny na hodinu, každopádně „to neznámo“ navíc přijde mi, že jsem zase akorát tak plačtivá, jako na začátku a mám prostě strach hlavně o mimino. A hned by mě to rozeřvalo. :D co si musí chudinka taky prožít.
A ty osmičky…fuj, ty mám taky ještě všechny.. :P děkuju..

• Citovat
  • Upravit
3440
12.6.21 00:53
@Anonymní píše:
Mám termín za dva dny. První zítra, z genetiky v neděli, padá to na mě taky…ani nevím, čeho pořádně se bojím..bolest vím, že bude..bojím se spíš toho čekání, toho že to nepůjde…aby prostě mimčo šlo, aby se něco nestalo..Ale to čekání a když nevíš…do čeho člověk jde… :(

Je to velká neznámá a je to krásný zážitek na celý život :srdce: vůbec se není čeho bát ja rodila 4× a pokaždé jinak teď jsem si říkala je to naposledy chci si to maximálně užít a užila bylo to krásné až se mi chce brečet že to bylo naposledy šla bych znova malej má tři měsíce a pořád vzpomínám každý den na ten krásný den kdy vykoukl na svět nedávno rodila kamarádka měsíc jsem ji uklidňovala že to zvládne taky se hodně bála a zvládla to a prý to bylo super :* takže nebát se relaxovat a užívat pupíček dokud ještě je udělat si hezké vzpomínky fotečky :srdce: u posledního se mi splnil i takový malý sen aby mi praskla voda doma :lol: to bylo úžasný přála jsem si to zažít :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
12.6.21 00:58

@Petule030 trhani 8ček neboli když je šikovný doktor já už nemám ani jednu a opravdu to nebolí a není to tak šílený jak to někteří rádi popisují asi jako porody horor to vůbec já měla vyvolávaný překotný císaře a poslední normální a všechny byly krásné mám na co vzpomínat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
12.6.21 08:38

Povím ti jen jednu věc ano porod bolí ale dá se to vydržet je to ta nejbolestivejsi ale naprosto NEJKRÁSNĚJŠÍ věc co tě může potkat na kterou budeš vzpomínat celý život a budeš na sebe svoje tělo a svoje dítě nejvíc hrdá a pyšná mám děti dvě první porod je prostě první nevíš co tě čeká ale těš se na to je to nejsilnější zážitek v životě pak tě zaplaví naprostá láska :srdce: :srdce: druhý porod byl naprosto nádherný samozřejmě jsem se taky bála ale je to nepopsatelne neboj se a raduj se provedes na svět to nejcenejsi co budeš mít :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
12.6.21 08:41

A také to mám jako ostatní jak jsem psala mám děti dvě další neplánuji a po tom druhém porodu jsem brečela že už to nezaziju nejspíš znova že bych chtěla zase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.21 07:33

ahojky.Ja rodila před 15 měsíci a jestli mám být upřímná, tak je pravda, že ženský ječí, jako by je mordovali, ale upřímně je to všechno jen o psychice. Když tam přijde nějaká žena, která je hodně citlivá, tak bude ječet na personál, manžela a i v boxiku(takové tam nesnáší. Taky jsem zdravotní sestra).Ja ze svých zkušeností můžu říct, že bolí jen kontrakce, takže to chce pořádně dychat(ne jako pes).Samotný porod nebolí. Já to zvládla bez epidurálu. A určitě nedoporučuji dávat rajsky plyn na „zmírnění bolesti“ stejně nepomuze, jen si budeš připadat jak zfetovana, ale bolest budeš cítit stejne😅Jinak byla jsem prvorodicka a s manželem jsme si to hezky užili oba. A zvládli jsme to i bez předporodních kurzů a jiných nesmyslů. Krásný zážitek. Takže ti držím palečky ať vše dobře dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
207
16.6.21 19:24

@Anonymní musím se přidat a souhlasit. Rodila jsem. Teď v pondělí. Nejhorší byla opravdu poslední hodina kontrakci kdy jsem v jednu chvíli myslela že se severu ze sálu a odejdu :lol: al nakonec neuvěřitelný zážitek. A vážně jak se rika xjakmile je dítě na světě a položí ti ho na sebe, žádná bolest neexistuje a všechno je pryč.
Měla jsem fskt rychlý porod, cca 5h a z toho opravdu jen ta jedna hodina neuvěřitelných bolesti. Myslím si, že na prvorodicka taky dobry :lol:
Ale přesně jak. Říkáš. Psychika dělá opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.21 19:35

@Loloj1 jee to jsi měla stejně jako já. Na 3 heky a bylo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.21 20:36

Program diamantová jistota

Zdravím holky je tu někdo kdo má s tímhle přivýdělkem zkušenosti? Jen prosím opravdu zkušené. Ne kdo to nezkoušel :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100