Domácí gumoví medvídci

2418
9.11.14 12:53

Domácí gumoví medvídci

Ahoj holky, našla jsem recept na domácí gumové medvídky a chtěla bych je zkusit udělat. Děláte některá? Potřebovala bych tipy, jaké ovoce v tomhle ročním období použít a zda jde případně použít i kompotované? :nevim: Díky za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
9.11.14 12:58

Začala jsem minulý týden, recept jsem použila na www.carujeme.cz. Mělo to úspěch, včera jsem dělala z dvojnásobné dávky. Použila jsem mražené jahody z Lidlu - 2 hrnky - povařit, rozmixovat, přidat 1 hrnek pomerančové šťávy, přivést k varu, trochu osladit dle chuti (použila jsem agávový sirup. ale opravdu jen kapku), zamíchat agarový prášek (na toto množství jsem použila jeden sáček), ještě jsem to tyčákem přemixla, aby to bylo úplně hladké. Část jsem nalila do silikonových formiček na minimuffiny, část do formy a po ztuhnutí vykrajovala panáčky (formičku na medvídky nemáme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
9.11.14 13:04
@AliTad píše:
Začala jsem minulý týden, recept jsem použila na www.carujeme.cz. Mělo to úspěch, včera jsem dělala z dvojnásobné dávky. Použila jsem mražené jahody z Lidlu - 2 hrnky - povařit, rozmixovat, přidat 1 hrnek pomerančové šťávy, přivést k varu, trochu osladit dle chuti (použila jsem agávový sirup. ale opravdu jen kapku), zamíchat agarový prášek (na toto množství jsem použila jeden sáček), ještě jsem to tyčákem přemixla, aby to bylo úplně hladké. Část jsem nalila do silikonových formiček na minimuffiny, část do formy a po ztuhnutí vykrajovala panáčky (formičku na medvídky nemáme).

Tý jo, to je fakt hustý, koukala jsem na ten recept a není to vůbec složité, vyzkouším. :palec: Díky moc za tip. A můžu se zeptat, kde se dá sehnat formička ve tvaru medvídka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
9.11.14 13:05

Díky za nápad, zkusím udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.11.14 13:09

@carola Já dělala panáčky z tohoto setu http://www.tescoma.cz/…delicia-8-ks

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
9.11.14 13:19

@carola dá se koupit, dej do vyhledávače vykrajovátko medvídek mini

A nevíte někdo, jak je to s tím kompotem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.11.14 13:21

Jo dělám, k těm bombonum to má daleko, ale naši to maj rádi. ted už s agarem dělám spíš takovou ovocnou kaši- lesní ovoce ( nemixuji), agar voda, osladit. něco na způsob pudinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
9.11.14 13:24

@Lama Lama to mi je celkem jasné, malej je nikdy neměl, ale má rád sladké, tak to chci zkusit.
A já v rámci udržení „štíhlé“ linie taky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
9.11.14 13:24

@AliTad ty jsou super, taky si je pořídím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
9.11.14 13:28
@AliTad píše:
@carola Já dělala panáčky z tohoto setu http://www.tescoma.cz/…delicia-8-ks

Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
9.11.14 13:28
@Teruna000 píše:
@carola dá se koupit, dej do vyhledávače vykrajovátko medvídek miniA nevíte někdo, jak je to s tím kompotem?

Děkuju, zadám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.11.14 13:30
@Teruna000 píše:
A nevíte někdo, jak je to s tím kompotem?

jo, jde to z něj. ale kupovanej kompot, to trochu ztrácí význam, to už mi přijdou zdravější ty Harribo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
9.11.14 13:36

@Lama Lama díky. Mám domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.11.14 13:39

Jen že v rámci „udržení štíhlé linie“, ten kompot máš asi doslazovanej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
9.11.14 13:41

@Lama Lama to mám :-) jenom jsem chtěla vědět, jestli se to dá. :-D
Jinak koupím mražené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...