Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Založila jsem téma, ale nikdo nereaguje, tak mi poradíte, třeba některá tady
Potřebovala bych poradit od zkušených kutilek nebo od jejich manželů. Nevíte, jak udělat nějaký zajímavý efekt na stěnu? Máme na dvoře žlutou stěnu z cetris desek s reliéfem břidlice. Chtěla bych ji udělat bílo-žlutou, aby to vypadalo jak bílo-žlutý kámen, takže nějak nepravidelně nanést tu bílou na tu žlutou, ale nevím, jak to udělat, aby to vypadalo dobře.
Jediné co jsem našla je tupování, ale to není úplně to co bych si představovala. Pak jsem ještě našla, že je dobré zmačkat noviny a nějak to asi taky ťupkáním nanášet, ale tím si taky nejsem jistá. Takže uvítám, jakoukoliv praktickou zkušenost a radu, jak na to
Díky ![]()
@IvaX velkou houbu na mytí (tedy koupání).. do ještě čerstvé barvy budeš ťapkat. Ale chce to předem vyzkoušet, co barva, to jiný vzorek ![]()
@IvaX - k tomu barvení stěny, nevím jestli je to to, co myslíš. Dělala jsem něco podobného, ale s koupenou houbou, která je z jedné strany hrubá a vroubkovaná. Tu část jsem odtrhla a ještě jsem vytrhala některé části z té houby, aby byla plocha hodně nerovná. Na stěnu jsem nanesla základní barvu, já měla takovou středně oranžovou. Tu samou barvu, ale v nejtmavší variantě (byl to tím pádem tón v tónu) jsem ťupkáním nanášela houbou na stěnu. Udělalo to takové mramorování, nebo jakoby „efekt staré stěny“.
Ale jinak ve speciálních prodejnách se prodávají i speciální houby, kůže namotané na váleček, a ve výsledku se to potom trochu liší.
@martina.se píše:
@IvaX velkou houbu na mytí (tedy koupání).. do ještě čerstvé barvy budeš ťapkat. Ale chce to předem vyzkoušet, co barva, to jiný vzorek
To je to tupování ne? Jinak žlutá barva už je zaschlá, takže jedině namočit už do té bílé a tou ťupkat na tu žlutou ![]()
@siisi No to by možná byla dobrá ta kůže na válečku, jdu něco takovýho hledat, dík ![]()
@IvaX nevím, jak se tomu říká, ale ono fakt záleží, co přesně čekáš.. nějaký obrázek nebo návrh by nebyl?
K tomu pletení z papíru- já pletu třeba z letáku Kaufland, a paráda. Dneska jsem nakoupila balíček ubrousků a můžu jít na to. Barvit se dá jak potravinářskou barvou, tak i barvou na textil. A všechno bez problémů.
Aacha, jak jednou k tomu přičuchnete, už vás to nepustí. Aspon u mě to tak bylo ![]()
Kdyžtak sem můžu hodit pár svých kousků, Kdyby někdo chtěl, ale na netu je toho plno
@IvaX píše:
@siisi No to by možná byla dobrá ta kůže na válečku, jdu něco takovýho hledat, dík
kůži na válečku mám doma, koupila jsem si jí protože jsem chtěla taky mramorovou zeď v obýváku. Váleček jsem namočila do barvy ale efekt byl hroznej jako když si špatně namočíš váleček, chvílema to vynechávalo barvu a nebylo to to co jsem si představovala
nakonec jsem se zeptala kámoše - je to profi malíř pokojů a ten říkal, že se to hodně používá v cizině, tyhle mramorovaný zdi a je na to spešl barva ale tady je prá dost drahá - jako jsou teď v módě praskající laky NA NEHTY, tak taková je i ta barva NA ZEĎ dělá nádherný zbarvení, třeba i tmavě rudá se zlatým nebo stříbrným
já jako laik tomu nerozumím a tak mi poradil zmuchlat noviny a ťupkat - bylo to podobný ale ne to TO
![]()
@Alčák1
No tak toho jsem se přesně bála, že to bude na prd, tak děkuji, že jsi mi to potvrdila. No speciální drahou barvu taky kupovat nebudu, je to přeci jen ven na dvůr a ještě na ten cetris nemůžu dát cokoliv. Asi se na to vyprdnu nebo teda ty noviny, ale asi by to taky nebylo to co jse chtěla, přesně jak píšes. Díky za radu ![]()