Domácí pleťová maska na suchou pleť

10631
19.10.17 11:19

Domácí pleťová maska na suchou pleť

Ahoj holky, nemáte tip na vyzkoušenou domácí masku na suchou pleť? :kytka: Poslední dobou mám pořád suchou pleť, dřív mi stačilo obličej namazat večer po sprše a teď mám suchý obličej i po ránu, vlastně kolikrát i během dne. Díky za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9371
19.10.17 11:29

Vím, že na facebooku kosmetiky Tiomi dávali dřív hodně receptů domácích masek, tak kdyžtak mrkni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
19.10.17 11:31

A jestli jsi to tak dřív neměla, tak se ti možná pleť přemastila a ucpala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
19.10.17 11:42

@NikysekR Mám, ale dost prasácký :D Používám masti od Dr. Popova, konkrétně měsíčkovou a rakytelu. Normální krémy na obličeji nesnáším, takže v létě používám olejíčky… teď přesně jak píšeš, už pár dní hnusný pocit suché kůže. Pravidelně od podzimu do jara prostě používám místo olejíčků tyhle hutné masti a je to fajn, mně pomáhají stoprocentně. :-)
A ne-e, žádné zanášení pleti se teda fakt nekoná :lol: Ono zase najít k pořádnému promaštění kombinaci jemného čištění, ideálně jen nějaké lehké domácí masky se základem z jogurtu nebo něčeho, není takový problém a úplně to stačí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
19.10.17 11:50

@LAlezane Přesně tak, já mám poslední dny pleť strašně vysušenou, úplně cítím jak mě táhne. Zešílela bych. A právě s domácími maskami nemám zkušenosti. Masti, nevím no, můžou být určitě fajn, jen abych se pak od rána do večera neleskla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
19.10.17 11:53

No, pokud se mažeš jen večer, není se čemu divit, že máš pleť vysušenou. kolik ti je? v noci pleť regeneruje, dostávají se z ní látky, které posbírala přes den. takže ráno je nutné pleť vyčistit a ošetřit krémem.

• Citovat
  • Upravit
10631
19.10.17 11:56

@Verun83 Zatím mi to takhle vždycky stačilo, problémy s pletí jsem nikdy neměla. Je mi 29.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
19.10.17 11:59
@NikysekR píše:
@Verun83 Zatím mi to takhle vždycky stačilo, problémy s pletí jsem nikdy neměla. Je mi 29.

no tak nečekala jsi, že skoro ve 30 se nebudeš muset starat o pleť? :-D od 25r pleť prostě stárne a je potřeba se jí začít už nějak věnovat. takže ráno večer vyčistit, tonizovat, ošetřit obličej a oční okolí krémem a to samé večer. jednou za čas čistící masku, vyživující. podle náročnosti pleti. ale rozhodně mazat a čistit i ráno. ona je nejdůležitější totiž ta preventivní péče. až se ti udělají hluboké vrásky, protože ses o pleť včas nestarala, tak už tě zachrání jen botox.

• Citovat
  • Upravit
10631
19.10.17 12:06

@Verun83 Tak děkuju za rady, já jen pro upřesnění, ne že bych se o pleť vůbec nestarala, večer si pleť vyčistím a namažu. Tak na tom začnu pracovat a budu to tedy praktikovat i ráno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
19.10.17 12:11

@Emimin7 Děkuju, mrknu se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.10.17 12:19

@NikysekR
1. začntěte používat přírodní kosmetiku. Je docela velmi pravděpodobné, že vás vysušují a dráždí běžné přípravky. Jak člověk stárne, tak pleť může být citlivější. Zejména pokud se líčíte, tak pečující kosmetika by měla být bez silikonů a naopak je by je měla důkladně smývat.

2. začnetě se odličovat olejem - stačí třeba obyčejný sezamový z potravin. Napatlejte obličej olejem, promasírujte a stáhněte cípem ručníku a nebo bavlněnou žínkou namočenou v horké vodě a dotáhněte pleťovou vodou dle libosti (tím že je to předmyté olejem, tak není potřeba aby byla micelární)

3. jinak se na svou supercitlivou a suchou pleť mažu mandlovým krémem od weledy (koupíte normálně v DM drogerii) plus na očištěnou mokrou pleť (po té co stáhnu olej) dávám hyaurulonové sérum - vyrovnává PH, takže mi pleť nešupinkovaní, mírní případní záněty a hojí ranky.

Pokud je zrovna pleť v horším stavu, tak matlám na noc Havlíkovým bylinným zázrakem.

Příspěvek upraven 19.10.17 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
19.10.17 12:22

@Ou Děkuju mockrát za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...