Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, nemáte tip na vyzkoušenou domácí masku na suchou pleť?
Poslední dobou mám pořád suchou pleť, dřív mi stačilo obličej namazat večer po sprše a teď mám suchý obličej i po ránu, vlastně kolikrát i během dne. Díky za rady ![]()
Vím, že na facebooku kosmetiky Tiomi dávali dřív hodně receptů domácích masek, tak kdyžtak mrkni.
A jestli jsi to tak dřív neměla, tak se ti možná pleť přemastila a ucpala.
@NikysekR Mám, ale dost prasácký
Používám masti od Dr. Popova, konkrétně měsíčkovou a rakytelu. Normální krémy na obličeji nesnáším, takže v létě používám olejíčky… teď přesně jak píšeš, už pár dní hnusný pocit suché kůže. Pravidelně od podzimu do jara prostě používám místo olejíčků tyhle hutné masti a je to fajn, mně pomáhají stoprocentně. ![]()
A ne-e, žádné zanášení pleti se teda fakt nekoná
Ono zase najít k pořádnému promaštění kombinaci jemného čištění, ideálně jen nějaké lehké domácí masky se základem z jogurtu nebo něčeho, není takový problém a úplně to stačí. ![]()
@LAlezane Přesně tak, já mám poslední dny pleť strašně vysušenou, úplně cítím jak mě táhne. Zešílela bych. A právě s domácími maskami nemám zkušenosti. Masti, nevím no, můžou být určitě fajn, jen abych se pak od rána do večera neleskla ![]()
No, pokud se mažeš jen večer, není se čemu divit, že máš pleť vysušenou. kolik ti je? v noci pleť regeneruje, dostávají se z ní látky, které posbírala přes den. takže ráno je nutné pleť vyčistit a ošetřit krémem.
@Verun83 Zatím mi to takhle vždycky stačilo, problémy s pletí jsem nikdy neměla. Je mi 29.
@NikysekR píše:
@Verun83 Zatím mi to takhle vždycky stačilo, problémy s pletí jsem nikdy neměla. Je mi 29.
no tak nečekala jsi, že skoro ve 30 se nebudeš muset starat o pleť?
od 25r pleť prostě stárne a je potřeba se jí začít už nějak věnovat. takže ráno večer vyčistit, tonizovat, ošetřit obličej a oční okolí krémem a to samé večer. jednou za čas čistící masku, vyživující. podle náročnosti pleti. ale rozhodně mazat a čistit i ráno. ona je nejdůležitější totiž ta preventivní péče. až se ti udělají hluboké vrásky, protože ses o pleť včas nestarala, tak už tě zachrání jen botox.
@Verun83 Tak děkuju za rady, já jen pro upřesnění, ne že bych se o pleť vůbec nestarala, večer si pleť vyčistím a namažu. Tak na tom začnu pracovat a budu to tedy praktikovat i ráno ![]()
@NikysekR
1. začntěte používat přírodní kosmetiku. Je docela velmi pravděpodobné, že vás vysušují a dráždí běžné přípravky. Jak člověk stárne, tak pleť může být citlivější. Zejména pokud se líčíte, tak pečující kosmetika by měla být bez silikonů a naopak je by je měla důkladně smývat.
2. začnetě se odličovat olejem - stačí třeba obyčejný sezamový z potravin. Napatlejte obličej olejem, promasírujte a stáhněte cípem ručníku a nebo bavlněnou žínkou namočenou v horké vodě a dotáhněte pleťovou vodou dle libosti (tím že je to předmyté olejem, tak není potřeba aby byla micelární)
3. jinak se na svou supercitlivou a suchou pleť mažu mandlovým krémem od weledy (koupíte normálně v DM drogerii) plus na očištěnou mokrou pleť (po té co stáhnu olej) dávám hyaurulonové sérum - vyrovnává PH, takže mi pleť nešupinkovaní, mírní případní záněty a hojí ranky.
Pokud je zrovna pleť v horším stavu, tak matlám na noc Havlíkovým bylinným zázrakem.
Příspěvek upraven 19.10.17 v 12:22