Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Od porodu mám problém si najít parfém, který by se mi opravdu líbil. Chodím očichávat na několikrát, než si vybraný koupím a stejně pořád nemůžu najít ten pravý. Ve skříňce se mi kupí ty, které se mi při testování zdály dobré a přesto při pravidelném používání to není úplně ono. Jediný parfém, co se mi líbil bez výhrad byl Valentino V, jenže k tomu jsem se dostala až v době, kdy ho stáhli z prodeje. Od té doby marně hledám něco podobného.
Zajímalo by mě, jestli tu jsou dámy, které ho používaly a na který parfém pak přesedlaly. Mohl by to pro mě být tip, co vyzkoušet a ne jen bezradně v parfumérce tápat ![]()
Zkus se poptat i tam personálu. Pokud tam pracují delší dobu a danou značku vedli, tak to mají v nose a během pár minut dají vyzkoušet ty nejpodobnější…
Vřele doporučuji stránky arome.cz,je tam spousta nadšenců do parfémů, recenzí, diskuzí a hlavně bazárek, kde se dají koupit vzorky a odstřiky nejrůznějších parfémů. Tam ti určitě poradí.
@Elen8 píše:
Zkus se poptat i tam personálu. Pokud tam pracují delší dobu a danou značku vedli, tak to mají v nose a během pár minut dají vyzkoušet ty nejpodobnější…
To jsem taky zkoušela, ale ono už je to přece jenom delší dobu a i jedna prodovačka, co tvrdila, že v oboru je dlouho a pamatuje leccos, nevěděla. Měla jsem to udělat hned, co ji přestali prodávat, jenže to jsem ještě netušila, že pro mě bude velký problém Valentino nahradit.
Teď jen tápu, občas něco zkusím, občas něco koupím, ale zatím žádná pecka jako Valentino V ![]()
@bibi2233 píše:
Vřele doporučuji stránky arome.cz,je tam spousta nadšenců do parfémů, recenzí, diskuzí a hlavně bazárek, kde se dají koupit vzorky a odstřiky nejrůznějších parfémů. Tam ti určitě poradí.
Děkuji, tam jsem taky brouzdala, ale bez úspěchu ![]()
@kadlina Opravdu? A ptala ses v diskuzi? Mě tam vždycky dobře poradili ![]()
@kadlina zkuste na arome pohledat podle složení, nebo případně fragrantica..jájsem poměrně dlouho hledala svůj top a chce to vědět, co mi nejen voní, ale sedí i na kůži(vydrží). Vždy jsem si vytipovala cca 3 parfémy, očichala, šla se projít, když mi přišlo, že by to mohlo být ono, požádala jsem o vzorek.-) A pokud vím, tak na arome se docela dobře dají i parfémy, které nesedly, prodat.-)
@kadlina Zda-li to je pro vás stále relevantní, prubněte parfém Daarej od značky Rasasi - pánská verze (ten dle různých fór sdílí podobnost s Valentino V), dámská voní úplně odlišně. V parfumérkách na něj nenarazíte, zde na netu se dá sehnat za směšnou cenu a je to vskutku spolehlivej “kup na slepo” ????????????