Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Dobrý večer, mám takové téma na odlehčení. Jak moc zapojujete své děti do domácích prací? Já mám dvě děti, které jsou již skoro dospělé. Dceři je přes 20, takže doma už není. Syn má 17 let. Většinou ho do těchto činností nezapojuji. Nevím, zda to je dobře, či ne. Já chci, aby se věnoval studiu, tak ho nechci přetěžovat. Pouze se věnuje svému pokoji, musím říci, že má uklizeno parádně, což mě překvapuje, když ty činnosti nevykonává. Každopádně mě trápí, že nechce vykonávat fyzické aktivity. Žijeme na vesnici, takže dřevo, aj., nedělá. Říkal mi, že by si zničil ruce. Díky za připomínky.
sakra, nejsi ty moje tchýně?
Už 11 let své tchýni děkuju, že nenaučila svého synáčka domácím pracem
svého syna to učím, pomáhá mi rád, jsou mu necelé 3 roky.
@Betty MacDonald píše:Tohle přece nemůže žádná soudná matka myslet vážně
, buď nás lakuje anebo jí z princátka už definitivně hráblo
Proto jsem to samé psala, že tomu prostě odmítám věřit, takovej zůstane sám a může za to „poděkovat“ leda matince. Fakt mi není jasný, že si tohle někdo může neuvědomovat. ![]()
@Žirafa 69 píše:
Proto jsem to samé psala, že tomu prostě odmítám věřit, takovej zůstane sám a může za to „poděkovat“ leda matince. Fakt mi není jasný, že si tohle někdo může neuvědomovat.
Hele, pro nás asi nepochopitelné, ale já znám i takové případy, kdy je synáček na rukách nošený i v padesáti… Samozřejmě pro život nepoužitelní
Ale u těch matek je to určitě nějaká psychická porucha, jak říkám, není možné, aby si to soudna matka neuvědomovala
![]()
Mám dva kluky a zapojují se od malička. Nádobí, odpadky, vysavač, úklid koupelny a pokojíku běžně, na požádání převlékají peřiny a věší prádlo. Občas vypomáhají při vaření. Akorát okna nemyjí, k tomu je zatím nepustím. JInak jsou schopni se postarat vlastně o celou domácnost.
@neumisa píše:
Mám dva kluky a zapojují se od malička. Nádobí, odpadky, vysavač, úklid koupelny a pokojíku běžně, na požádání převlékají peřiny a věší prádlo. Občas vypomáhají při vaření. Akorát okna nemyjí, k tomu je zatím nepustím. JInak jsou schopni se postarat vlastně o celou domácnost.
@Betty MacDonald píše:…nebo neumí ustřihnout pupeční šňůru,popř.jim „nahrazuje“ partnera,pokud ho nemají.Každopádně je to i sobecké.
Hele, pro nás asi nepochopitelné, ale já znám i takové případy, kdy je synáček na rukách nošený i v padesáti… Samozřejmě pro život nepoužitelní![]()
Ale u těch matek je to určitě nějaká psychická porucha, jak říkám, není možné, aby si to soudna matka neuvědomovala
![]()
![]()
@neumisa píše:
No samozřejmě, dítě nejdřív dle věku, takže když je malé, začíná úklidem svých hraček, pak pokoje, doma cokoli, co je potřeba, nejlépe formou hry apod. A rozhodně za to neodměňovat! To někteří rodiče dělají.
Taky tu bydlíš, tak budeš normálně fungovat.
@Anonymní píše:
Já jsem ráda, že si čte. Jako malá jsem ráda četla, tak to má asi po mě.
Ale tak moje deti taky ctou, ale pri tom vsem musí taky vysavat, utrit prach, prevlect si postele, vynaset odpadky, nadobi atd…taky se jim nechce, ale bohuzel…nechci, aby byli nepoužitelní az se osamostatní…
@Žirafa 69 A moc mě pobavil 17 princ, co chodí doma oblečen " na ředitele" a má strach o svou perfektní manikúru
![]()
Teda vyluxovat, vynest kos, umyt koupelnu a aspon obcas obstarat mycku bych vyzadovala. Pokud doted nic nedelal, uplne normalne bych mu rekla, prosim te nestiham, jsem unavena, vynes kos a vyluxuj. To ti rekne ne?
@Betty MacDonald píše:
@Žirafa 69 A moc mě pobavil 17 princ, co chodí doma oblečen " na ředitele" a má strach o svou perfektní manikúru![]()
![]()
Joo no, na to jsem zapomněla. ![]()
@Žirafa 69 Bych ho hnala…Nafasoval by vysavač, kýbl, mop a jel by jak fretka ![]()
@Betty MacDonald píše:
Bych ho hnala…Nafasoval by vysavač, kýbl, mop a jel by jak fretka
jo, asi tak… bydlíš tady, jíš tady, tak se zapoj. Matka není služka.
@Betty MacDonald @neumisa
Jen jestli v těch 17 už není pozdě… Ja matka tyran svého syna zapojuju od mala… První povinnost vyfasoval neco málo po roce.kdyz dosahnul na dveře mikrovlnky a naučil se je zavirat
.
Zase kluky mám dva, ani mě nehne, abych okolo nich celej život skákala a sloužila jim…
Mam teda 16-ti letou dceru..Do domácích povinnostech ji moc nenutim. Max. myčka a nebo kdyz potrebuji pomoc v kuchyni( jako napriklad oškeabat, nakrájej brambory, nakrájejet ovoce, zeleninu a tak)
Jinak nic dalšího jako POVINNOST nema, ale zase dela treba spoustu veci dobrovolne( a to treba jeste pred rokem by takhle nikdy nic neudelala dobrovolne..) ale ja jí do toho nenutim..
Edit-uz jsem so tady takh vyslechla, jak prej to ma dcera bude mit v zivote tezsi, kdyz po ní toho moc nechci ![]()
Příspěvek upraven 05.04.20 v 09:00