Domácí přesnídávka - vaření 3 měsíce dopředu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
1.6.15 21:38

Taky jsem ovoce na „příchuť“ zamrazila a v sezoně jablek udělala hektolitr jablečné přesnídávky, po částech smíchala s tím mraženým a zavařila.
Vydrží určitě půl roku, i déle, ale sežereme to dřív :mrgreen:

Dělám tak i směsové marmelády - jahody, maliny, rybíz, ostružiny postupně přihazuju do mrazáku a až je toho dost, udělám marmeládu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
1.6.15 21:45

Mrazila jsem si jahody a ty pak přidávala k ostatnímu ovoci, když zrovna byla doba. Občas jsem taky trošku přisladila hnědým cukrem, protože třeba švestková přesnídávka byla dost kyselá. Několik skleniček máme ještě teď a jsou pořád dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
1.6.15 21:51

A do ceho je zavarujete? Můžu použít ty skleničky od přesnidavek Hame? A co ty malé skleničky od prikrmu Hami, taky jdou použít? Někdo říká, že v těch to nevydrží :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.6.15 21:54

@jary1 Ne, musí být s normálním šroubovacím závitem.
Třeba od tatarky, ty jogurty ve skle, marmelády, Hello přesnídávka má ta dobrá víčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.15 22:14

Jo, to je fakt. Clovek pak pro své děťátko udělá ledacos :))

@achesa1 píše:
@Janička1234
Pokud by bylo takhle vybiravy, tak nenadelas nic :-) vlastní zkusenost. Umřít hlady ji nenechám. Ale to snad nebude :-) ja letos udělám druhý pokus a zamrazim.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
1.6.15 22:19

@Pipet ale, i u tu tech je zavit. Nebo je malej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
1.6.15 22:23

Holky a normálně to zavarujete bez cukru? Ja vařila jablka ze sklepa a pridavala bobule z mrazáku. Ale všechno zavarit by bylo lepší. Bůhví proč mám zařizování, ze zavarovat se musí s cukrem a tak moc nezavaruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.6.15 22:30
@jary1 píše:
A do ceho je zavarujete? Můžu použít ty skleničky od přesnidavek Hame? A co ty malé skleničky od prikrmu Hami, taky jdou použít? Někdo říká, že v těch to nevydrží :think:

Dobre jsou sklenky od tatarek, majonez, marmelad, moravenek atd. Muz mi vzdycky v praci v praci sbirku a kolegové nosili co doma nasli :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
1.6.15 22:35

@Janička1234 Ovocné přesnídávky jedly holky i rok po zpracování a naprosto v pohodě - jen povařené a rozmixované ovoce (jablka, hrušky, broskve,…). Zeleninu do mrazáku taky dávám běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
1.6.15 22:37

@achesa1 Já i manželovi rodiče, kteří mi nadělali hodně ovocných přesnídávek, tak naprosto bez ničeho. Jen čisté ovoce a nic to nedělalo a bylo to chuťově dobré. Výborná byla mrkev s jablkem a holkám taky nejvíc jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
2.6.15 06:36

@Aries6 Je tak super, taky tak letos udělám. Já mimoušovi nechci zbytečně dávat cuikr. A tu mrkev s jablkem vyzkoušim. Je to moje oblíbená kombinace k odšťavňování (ještě s trochou zázvoru), tak to nepochybně bude dobrý i jako přesnídávka. Ještě aby mi to mimino nezbedný jedlo (ale nemůžu si stěžovat, má ten odporu k jídlu po mně, takže doufám, že s přibývajícím rozumem se to zlepší :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.6.15 06:43

@jary1 Já to nekupovala, nevím.
Ale ty pidi skleničky „první lžička“ mají to víčko určitě nevhodné pro zavařování, tak se na to mrkni. Nesmí to být takový ten jemný…

@achesa1 Taky dělám bez cukru. Resp. třeba meruňkovou jsem fakt dosladit musela :lol:, to byl krutipysk.
Prostě podle chuti, miminkům jsem cukr nedávala, teď už třeba trochu jo - ale děti už jsou velké :D. Podle toho, jaká jsou jablka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.6.15 07:12
@Janička1234 píše:
Hezký večer maminky, jsem pro vaření domácích přesnídávek. Určitě nechci našemu prckovi žádné kupovat. Za prvé si myslím, že je to plné Eček a za druhé jsou přeslazené a drahé. V tomto období nám tchám i moji rodiče nosí dost jahod z vlastních zahrad. Malá ale ještě není ve věku, kdy by to směla jíst. Máte někdo podobnou zkušenost? Uchovávali jste si ovoce a zeleninu v mrazáku 3 měsíce dopředu a pak ji zpracovali, nebo jste ji zakonzervovali rovnou? Budu ráda za jakékoliv rady.

konzervuju rovnou - masozel příkrmy buď zavařuju, nebo mrazim, ovocné věci zavařuju. VYdrží to naprosto v klidu, ani sklep nepotřebuješ, neboj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.15 07:50

Díky moc… Jdu zavařovat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
2.6.15 15:08

@achesa1 Víš co, kdyby to bylo trpký nebo kyselý, tak dosladit se dá vždycky potom. Mamka mi dávala recept na přesnídávku, kam se dává puding, tak to jsem taky nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí