Domácí příkrmy

35
9.3.20 15:52

Domácí příkrmy - poraďte prosím

Ahoj holky, potřebovala bych poradit ohledně domácích příkrmů pro 8mi měsíčního syna. Doteď jsem mu dávala skleničky, ale chtěla bych mu začít dělat příkrmy sama, ale potřebovala bych poradit. Syn pořád nechce kousky, takže mixuji.
Když si nakoupím maso (králičí, hovězí, krůtí,…), naporcovala bych si ho do mrazáku, abych vytáhla vždy jednu porci masa, ale je lepší to maso předtím uvařit a dát ho zamrazit už uvařené, nebo syrové? Zeleninu bych si uvařila předem, rozmixovala a zamrazila, mám to maso (pokud by bylo už uvařené) rovnou rozmixovat a smíchat s tou zeleninou? Tím pádem bych celé jídlo už měla připravené a další den akorát ohřála, což mi přijde takové nejpraktičtější.
Nebo je lepší to maso nejdřív uvařit na kousky a pak dát takto zamrazit a mixovat až další den po ohřátí?
Omlouvám se za asi hloupé dotazy, ale nechtěla bych udělat něco špatně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
234
9.3.20 15:59

Já mám zamrazene už uvařené maso a zeleninu též. Kostky mam v pytlikach a pak kombinuju dle nálady :) ale pokud si nakombinujes predem, proc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
9.3.20 16:14

Já měla rozdělené různé mixy ( maso + zelenina ) po pytlíčkách a vždy teprve vařila. Jinak sem nikdy nic nemixovala, tak neporadím v tomto směru :) Sklenky jsem nedávala, vařila jsem malé denně do zhruba roka věku. Skleničku jen výjimečně při cestě k našim, což je přes 300 km ;)

• Citovat
  • Upravit
484
9.3.20 19:50

Maso uvarim, rozmixuju a zamrazim v tvoritkach na led. Zeleninu take. A pote micham ruzne druhy masa a zeleniny. Prilohy varim na 2-3 dny a nechavam v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
10.3.20 05:43

@eviella Ahoj, je tu skupinka vaříme pro kojence a batolata, najdeš tam spoustu receptů pro nejmenší ;)
JInak já si vždycky uvařila větší kus masa a pak s vývarem rozmixovala a zamrazila do kostiček na led, dle potřeby pak vyndáš kostičku, dvě masa a zeleninu s přílohou máš hned.
Spoustu receptů v té skupince jsem vařila a vložila já a měly doma úspěch :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
10.3.20 20:29

Já maso nejdřív uvařím, rozmixuju a dám zamrazit. Navařím toho na víc porcí a pak zamrazím do tvořítek na led, ze kterých pak den předem vyloupnu požadované množství a nechám rozmrazit v ledničce na zítra.
Zeleninu mám zvlášť. Ale jde to dát i dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
13.3.20 11:38

V 8mi mesicich jsem na radu pediatra začala dávat kousky (cvičí se tím mluvida, žvýkání, polykání, jemná motorika). I když je to ze začátku boj, víc jídla na zemi, než v puse, ale po par týdnech už je to mnohem lepší a syn začal být v jídle mnohem min vybiravy. S masem to dělám tak, ze si ho namelu a syrové dam v malých porcich zamrazit. Pak stačí 15-20 minut povařit v páře a přidat do příkrmu nebo dat hromádku ať si ho rukou ji sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5105
13.3.20 11:58

Ja mam syrove maso nabalickovane po 2 porcich na mrazaku.. Zeleninu mam ocistenou a nakrajenou na mrazaku, podle nalady to pak micham.. Vzdy uvarim na 2 dny.. A nijak me to neobtezuje ob den uvarit. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí