Příkrmy dříve než na konci 4m

244
4.3.20 20:06

Podávání 1 prikrmu

Maminky, prosím kdy jste zaváděli prikrm pro děti? Malý má 3M, od 3 týdne bohužel plně na UM. Zajímá mě jestli někdo začal s prikrmem dřív než tabulkově na konci 4M.
Děkuji :srdce:

Edit: prosím nepotřebuji vědět ze se má začínat od 4m to si umím přečíst taky… mě zajímá a otázka zní: JESTLI NĚKDO ZAVAL DŘÍV

Děkuji :))))

Příspěvek upraven 04.03.20 v 20:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22934
4.3.20 20:07

@Cloui určitě dříve nezačínej, proč? Vždyť vám nic neuteče..miminku UM stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
4.3.20 20:08

Až mu budou 4 měsíce. Ne na konci, na začátku 4m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
4.3.20 20:13

@lucynka25 já vím ze mu nic neutece… jen je to malý otesanek 😂 mlika má 210ml a vyžaduje ho co 3h (večer je to pohoda to spi krásně a budu se na jídlo jen 2×) tak mě jen napadlo jestli bych mu mohla, ne hned, třeba během dvou týdnu zkusit dat už něco dobrého..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
4.3.20 20:14

@pikola oni všude uvádí totiž na konci 4M i doktorka co nám dala nějakou brozurku na první prikrmy tak je tam napsaný konec 4M, proto de pravé ptám ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
4.3.20 20:19
@Cloui píše:
Maminky, prosím kdy jste zaváděli prikrm pro děti? Malý má 3M, od 3 týdne bohužel plně na UM. Zajímá mě jestli někdo začal s prikrmem dřív než tabulkově na konci 4M.
Děkuji :srdce:

Edit: prosím nepotřebuji vědět ze se má začínat od 4m to si umím přečíst taky… mě zajímá a otázka zní: JESTLI NĚKDO ZAVAL DŘÍV

Děkuji :))))

Příspěvek upraven 04.03.20 v 20:16

Dle WHO se má začínat v 6, je jedno, zda je dítě na UM.

K čemu ti ta informace bude? Ano, takoví lidé jsou. A ničí to střeva, což ti logicky řeknou až jejich děti v 50 třeba… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
4.3.20 20:19
@pikola píše:
Až mu budou 4 měsíce. Ne na konci, na začátku 4m.

Vždy jde o ukončený měsíc. Na začátku 4. měsíce jsou dítěti 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
4.3.20 20:20
@Cloui píše:
@lucynka25 já vím ze mu nic neutece… jen je to malý otesanek 😂 mlika má 210ml a vyžaduje ho co 3h (večer je to pohoda to spi krásně a budu se na jídlo jen 2×) tak mě jen napadlo jestli bych mu mohla, ne hned, třeba během dvou týdnu zkusit dat už něco dobrého..

Vygoogli si střevní mikrobiom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.3.20 20:23

Začala jsem i u kojeného i u UM s ukončeným 4.měsícem. U syna přesně, u dcery asi o týden déle. Ničeho nelituji a za brzy to nepovažuji. Ale na tvém místě bych ten měsíc ještě počkala, asi tři měsíce po porodu se ještě vyvíjí trávicí soustava, nechala bych ještě trošku čas, aby vše bylo ok. Mohla bys taky dítěti způsobit bolení bříška a úplně zbytečně. Jinak, příkrmy samy o sobě o moc víc, než mléko nezasytí, začíná se stejně pár lžičkami zeleniny. Ani jedno z dětí se mi nebudilo míň nebo víc po jejich zavedení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
4.3.20 20:24

@rozand Čemu prosím není rozumět u příspěvku zda NĚKDO ZAČAL DŘÍV? Já nepotrebuju aby mi tu někdo psal co se muže a nemůže stát… google mám taky, kupodivu.

A popravdě, nemyslim si ze děti které začali dřív než v 6M musí mít zpravidla nějaký problém potom.. moje babička měla taky brzo prikrm a je ji 82 roku a je víc fit než nekteri v 40 😂 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
4.3.20 20:25

@Aduš8 dekuju :)) asi teda počkám ještě ty 3tydny aspoň :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.3.20 20:28

@Cloui není zač. Ale fakt není kam spěchat. Ono i v těch čtyřech měsících se může stát, že vůbec nebude vědět, co s tím v puse. Já třeba zase nechápu mámy, které začínají s příkrmy dobrovolně až kolem 9.-10. měsíce, pokud to není odmítání ze strany dítěte, ale rady lékařů vyslechnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
4.3.20 20:58

Moje mladší měla první příkrm v 8 měsících. Jednoduše jsem do ní nic jiného než mlíko nedostala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
4.3.20 21:02
@Cloui píše:

Něco dobrého??? Nechci si představovat jak budete začínat s jídlem… narvvat kašičku na večer apod…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
4.3.20 21:06

@Veru1987 něco dobrého, nemyslim tím sladké apod 😂 😁 možná to tak vyznělo, vím ze se začíná mrkvi s bramborem, někdo začíná tou kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí