Domovnice a kamery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
186
8.3.19 10:53

Uf, jak to tady čtu, tak začínám chápat, jak se dostanou k moci diktátoři. To tady tolika lidem nevadí takový zásah do soukromí a svobody bez jakékoli (očividně) dohody se všemi zúčastněnými? Jasně, zabráníme zlodějinám, jen nám za to odevzdejte svoje soukormí a svobody. A spoustě lidí to fakt nevadí :O. Au.
Takže ne, kamera ve společných prostorách jen tak být nesmí, musí to schválit VŠICHNI majitelé bytů a společných prostor, nesmí zabírat jmenovky, zvonky, dveře bytů, musí být naprosto jasně dané a někde sepsané a podepsané, jak a kde se uchovává materiál, jak dlouho je uchováván a kdo a za jakých podmínek k tomu má přístup. Pokud tohle není, je to na žalobu a hodně velkou pokutu. A to i tak, že pokud bude kamera zabírat chodník před vchodem, může kdokoli, kdo tam půjde, zažalovat SVJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
8.3.19 10:57
@toma0105 píše:
Dobré ráno, teď přišel manžel z venku a všimnul si, že u schránek, u výtahu a u zvonků jsou vyvedené dráty-evidentnę na kamerový systém, je to jenom v našem vchodě. Dalšî výmysl naší domovnice-nedávno jsem psala, jaké s ní máme patálie. Zajímá mě, zda se může něco takového instalovat bez souhlasu majitelů-podnájemníků? Ani nevím, kdo tyto nahrávky bude prohlížet, souhlas s kamerovým systémem jsem nepodepisovala.

My máme také kamery, jsme za to rádi, protože do našeho paneláku se táhli bezdomovci a spol.

A my jsme ještě dál, my ty kamery máme napojené na TV, takže kdo chce, tak to má jako svůj další televizní program. :lol:
Máme všude na to upozornění a i na kterém kanálu se to dá sledovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
8.3.19 10:58
@toma0105 píše:
Byty jsou tu většinou v osobním vlastnictví a vše se platí z fondu oprav,tudíž bychom asi měli vědět naco jdou naše peníze.

A chodíš na domovní schůze?
U nás se to probíralo dopředu, schvalovalo, řešilo i s právníkem - jak to může být atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.3.19 11:12
@free333 píše:
A chodíš na domovní schůze?
U nás se to probíralo dopředu, schvalovalo, řešilo i s právníkem - jak to může být atd.

To je vcelku jedno jestli tam byla nebo ne. Kamery se můžou instalovat až po souhlasu VŠECH majitelů a pokud je někdo objednal a nechává instalovat dřív než souhlasy má, tak je to pochybení a v případě byť jen jediného nesouhlasu si je taky zacvaká.
Zakladatelko, jsi si jistá, že jde skutečně o kamery? Neplašíš zbytečně? Nemůže se jednat třeba o nové rozvody zvonků?

• Citovat
  • Upravit
15421
8.3.19 11:14
@Janli píše:
To je vcelku jedno jestli tam byla nebo ne. Kamery se můžou instalovat až po souhlasu VŠECH majitelů a pokud je někdo objednal a nechává instalovat dřív než souhlasy má, tak je to pochybení a v případě byť jen jediného nesouhlasu si je taky zacvaká.
Zakladatelko, jsi si jistá, že jde skutečně o kamery? Neplašíš zbytečně? Nemůže se jednat třeba o nové rozvody zvonků?

No právě, zatím jsou tam vyvedené jen kabely :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.3.19 11:25
@ivašot. píše:
No právě, zatím jsou tam vyvedené jen kabely :lol:
:roll: já teda moc nechápu… když jsem našla před domem na silnici namalovaný záhadný značky a šipku k našemu domu, nespřádala jsem teorie o plánovaným útoku mimozemšťanů, ale zavolala jsem na obec a zjistila, že u nás budou kopat vodu. Zakladatelce doporučuji obdobný postup…
  • Citovat
  • Upravit
122
8.3.19 14:37

Taky máme v domě ( u vchodu, u schránek ve výtahu i na chodbách ) kamery. A nikomu to nevadí a spíš jsme všichni nadšení !:) Za mě skvělá věc! :) Nevím zda jsme něco podepisovali.
Ale nevidím na tom nic špatného. Pochybuju že u toho někdo sedí a nějak si to přehrává a říká si „hmmm tak kdo k nim příjde dneska“ Podle mě do toho kouká jen když se něco řeší ( krádež atd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
8.3.19 14:39

@Tansele a o jaké narušení soukromí se jedná ? Kameru nemáte v bytě ne?:) Navíc i kdyby tam ty kamery nebyly, sousedi mají kukátka a podle mě stačí jen když se na chodbě něco šustne a oni už koukají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
9.3.19 14:57

Ja bych kamery na chodbach brala vsema deseti. Konecne by se vyjasnilo, ci pes nechava darecky na chodbach, kdo krade boty a kdo krade kola. Ale ja bych byla vdecna i jen za do, kdyby SJV odsouhlasilo uklidovou sluzbu a ja to nemusla kazde 4 tydny vytirat dvoje schody a patro a starat se o uklid kolem panelaku :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný