Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ivan PPZ píše:
To právě není jasné, na co se ptáš- teda mě to není jasné, ale je mi jasné, že (doufám) se ještě někdo najde.
Citovala jsem jí, ptala jsem se jí.
@Vesnickaholka píše:
No srovnavala jsem pojisteni u bank a zdaleka se to nerovnalo tem klasickym pojistenim pres pojistovnu.. je to uz nejaky ten rok, to priznam, ale nemyslim si, ze se neco nejake zasadne zmenilo (pokud ano, tak se omlouvam)
Manzel to vzdy naklika pres allianz s vyjimkou dovolene dva mesice pred porodem, to me pojistila uz jen ERV, ale vzdy je lepsi mit od pojistovny dle meho nazoru..
Tak ono i přes ty banky je to koneckonců přes nějakou pojištovnu. Jen obvykle ty pojistné limity jsou níž, než neomezené krytí Allianz. Kdybych cestovala mimo EU, je to dost důležité. V rámci EU souhlasím, že pojištění vhodné je, jen ty limity stačí mnohem nižší.
Já to beru trochu jinak. Je jasné, že v rámci EU je ta situace lepší, než třeba Mexiko. Ale pořád se může stát, že nastane něco neobvyklého, co by to bankopojištění ke kartě nemuselo pokrýt (zcela). Proto - pro mě osobně- je jednodušší uzavřít normální cestovko, protože tu cenu pojištění zahrnu do ceny té dovolené. Stejně, jako neřeším, že doma tankuju za 40 a venku třeba za 50. A prostě pojištění sjednávám hl. pro situace, kdy se něco hodně nepovede. Kdybych doplácel na nějaké ošetření třeba 20.000, taky mě to nezrujnuje, ale nepotěší. A např. u té Allianz je dost možné, že to krytí akceptuje tamní zdrav. zařízení a já nebudu muset třeba 1500€ platit na místě a pak si to nechat proplácet od pojišťovny.
Příspěvek upraven 20.07.23 v 17:33
@Lama Lama píše:
Tak ono i přes ty banky je to koneckonců přes nějakou pojištovnu. Jen obvykle ty pojistné limity jsou níž, než neomezené krytí Allianz. Kdybych cestovala mimo EU, je to dost důležité. V rámci EU souhlasím, že pojištění vhodné je, jen ty limity stačí mnohem nižší.
No a to je prave to s cim nesouhlasim.. i v ramci EU se muze stat neco, co bude nad to kryti pojisteni u banky..
My jsme pojisteni vyuzili poprve za ta leta, co jezdime v ramci EU, ale tech par stovek mi za to stoji ![]()
@Vesnickaholka píše:
No a to je prave to s cim nesouhlasim.. i v ramci EU se muze stat neco, co bude nad tokryti pojisteni u banky..
My jsme pojisteni vyuzili poprve za ta leta, co jezdime v ramci EU, ale tech par stovek mi za to stoji
Co napriklad?
@Lama Lama píše:
Co napriklad?
Trebs zrovna predcasny porod a hospitalizace v cizine
ano, ted se me to netyka, ale tehdy jsem si toho hodne zjistovala a tam.to jde do milionu a vim, ze kdyz jsem to hledala, tak pojisteni pres banku by na to nestacilo.. pak taky treba nahle kolapsy, kdy se dela X vysetreni, protoze se nevi, co tomu cloveku je, pak se na to prijde, nasazuje se cilena lecba, k tomu hospitalizace, pak mozna i prevoz pacienta do CR..
Asi to bude k tim, ze ja jsem pomerne dost opatrny clovek, co potrebuje mit jistotu ![]()
@Ivan PPZ píše:
Já to beru trochu jinak. Je jasné, že v rámci EU je ta situace lepší, než třeba Mexiko. Ale pořád se může stát, že nastane něco neobvyklého, co by to bankopojištění ke kartě nemuselo pokrýt (zcela). Proto - pro mě osobně- je jednodušší uzavřít normální cestovko, protože tu cenu pojištění zahrnu do ceny té dovolené. Stejně, jako neřeším, že doma tankuju za 40 a venku třeba za 50. A prostě pojištění sjednávám hl. pro situace, kdy se něco hodně nepovede. Kdybych doplácel na nějaké ošetření třeba 20.000, taky mě to nezrujnuje, ale nepotěší. Anapř. u té Allianz je dost možné, že to krytí akceptuje tamní zdrav. zařízení a já nebudu muset třeba 1500€ platit na místě a pak si to nechat proplácet od pojišťovny.Příspěvek upraven 20.07.23 v 17:33
Ja chápu, ze pojistovaci chteji prodat produlty. Obecně jde o to, co se stane, kdyz ten cerny petr padne na me. Pokud to bude 10 milionu, jsem v hajz.lu, pokud 100 tis, bude to safra bolet. Pokud to bude 150 euro, tak mi to maximalne zamrzi, ale racionalne si uvedomim, že se to behem desitek let mého cestovani, pri desitkach dni cestovani po EU, rozpusti v té cene pojištění Allianz s max krytim versus Uniqua pres banku. Pokud mi to bude mrzet i dal, tak si to dojdu nechat proplatit.
Samozrejme, jiná situace e bude u nekoho, Kdo na tu dovolenou sporil 10 let a 150 euro oddali jeho dalsi dovolenou o dalsich 10 let.
@Vesnickaholka píše:
Trebs zrovna predcasny porod a hospitalizace v cizineano, ted se me to netyka, ale tehdy jsem si toho hodne zjistovala a tam.to jde do milionu a vim, ze kdyz jsem to hledala, tak pojisteni pres banku by na to nestacilo.. pak taky treba nahle kolapsy, kdy se dela X vysetreni, protoze se nevi, co tomu cloveku je, pak se na to prijde, nasazuje se cilena lecba, k tomu hospitalizace, pak mozna i prevoz pacienta do CR..
Asi to bude k tim, ze ja jsem pomerne dost opatrny clovek, co potrebuje mit jistotu
To je ale kryte v ramci evropskeho pojištění ( mimo tu repatriaci)
@Lama Lama píše:
To je ale kryte v ramci evropskeho pojištění ( mimo tu repatriaci)
Hodne diskutovane tema - v zahranici stoji dane vysetreni 20 tisic, v CR jen 10 tisic, takze bude ZP proplaceno jen tech 10 tisic, zbytek hradi pacient ![]()
@Vesnickaholka píše:
Hodne diskutovane tema - v zahranici stoji dane vysetreni 20 tisic, v CR jen 10 tisic, takze bude ZP proplaceno jen tech 10 tisic, zbytek hradi pacient
To je ale lež.
proplati to stejne jako jakemukoli obcanovi te konkretni země
@Lama Lama píše:
To je ale lež.proplati to stejne jako jakemukoli obcanovi te konkretni země
Pokud snad v zemích EU budete muset z nějakého důvodu uhradit platbu za ošetření v hotovosti, nezapomeňte si uschovat účty. Po návratu do ČR můžete prostřednictvím své zdravotní pojišťovny žádat refundaci (do výše tarifů platných ve státě, kde byla péče poskytnuta, samozřejmě opět bez zaplacené spoluúčasti).
V případě, že vám péči poskytne zdravotnické zařízení, které není napojeno na veřejný systém, můžete po návratu domů požádat o úhradu svou zdravotní pojišťovnu. Ta vám refunduje zaplacenou částku, ovšem jen do výše českých cen a jen pokud šlo o péči, která je v ČR z veřejného zdravotního pojištění hrazená.
A myslis, ze nekdo v akutni chvili zjistuje, zda je zdravotnicke zarizeni napojeno na verejny system??
@Vesnickaholka píše:
Pokud snad v zemích EU budete muset z nějakého důvodu uhradit platbu za ošetření v hotovosti, nezapomeňte si uschovat účty. Po návratu do ČR můžete prostřednictvím své zdravotní pojišťovny žádat refundaci (do výše tarifů platných ve státě, kde byla péče poskytnuta, samozřejmě opět bez zaplacené spoluúčasti).V případě, že vám péči poskytne zdravotnické zařízení, které není napojeno na veřejný systém, můžete po návratu domů požádat o úhradu svou zdravotní pojišťovnu. Ta vám refunduje zaplacenou částku, ovšem jen do výše českých cen a jen pokud šlo o péči, která je v ČR z veřejného zdravotního pojištění hrazená.
A myslis, ze nekdo v akutni chvili zjistuje, zda je zdravotnicke zarizeni napojeno na verejny system??
Samozrejme
Stejne jako tady nejdu bezhlave na spukromou kliniku. Zeptam se mistnich, kam jdou s konlretnim problemem. pokud je to na zachranku tak neznam zadnou zemi EU, ktera by nebyla navazana na system ZP. Dale si dovoluji upozornit, ze se stale bavíme o tom, že jsem pro nejake basik pojisteni, ltere má obvykle kryti 1,5 mil +. Stale si mi nepresvedcila. Vetsinou jen same mýty
Děkuju za informace. Já myslela popravdě hlavně na podmínky, kde je víc výluk a jak se s nimi jedná…
Kouknu na to a něco vyberu.
@Lama Lama píše:
Samozrejme
Stejne jako tady nejdu bezhlave na spukromou kliniku. Zeptam se mistnich, kam jdou s konlretnim problemem. pokud je to na zachranku tak neznam zadnou zemi EU, ktera by nebyla navazana na system ZP. Dale si dovoluji upozornit, ze se stale bavíme o tom, že jsem pro nejake basik pojisteni, ltere má obvykle kryti 1,5 mil +. Stale si mi nepresvedcila. Vetsinou jen same mýty
Ja tu neprispivam proto, abych Te presvedcila, ale proto, abych vyjadrila svuj nazor, ktery je rozdilny od toho Tvejo ![]()
Kazdy at si dela, co uzna za vhodne ![]()
@Vesnickaholka píše:
Ja tu neprispivam proto, abych Te presvedcila, ale proto, abych vyjadrila svuj nazor, ktery je rozdilny od toho Tvejo
Kazdy at si dela, co uzna za vhodne
V poradku, problém je, ze ty informace jsou nepravdive