Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Slečna Ferka píše:
Dobrý den,chystáme se na dovolenou na Kypr a nemám dost sicflajš na to, abych si srovnávala podmínky cestovních pojistek jednotlivých pojišťoven. Prosím, není tu někdo, kdo to udělal, a uměl by mi tedy poradit, kterou pojišťovnu vybrat? Případně má sám nějakou dobrou zkušenost z případu, kdy problém v zahraničí řešil? Primárně mi jde o lékařské ošetření…
Služebně většinou sjednávám Direct, ale tam jsem to nikdy moc neřešila
Taky jsem to naštěstí nikdy nepotřebovala.
Sjednávat budeme online.
Předem díky za tipy a zkušenosti.
Většinou mají banky různá výhodná pojištění ke kreditním a debetním kartám, sám to mám zdarma ke kreditce od KB a za 49-99 Kč podle výše plnění k debetní kartě od Fio, ale pokud potřebuji něco navíc, třeba pro dítě, kterému je již více něž 18 let, ale nemá vlastní kartu, tak většinou beru Allianz.
V poslední době se sice trochu pohoršili a zkoušejí různé odrbávačky s nenápadným navyšováním pojistného salámovou metódou, kterého si klient často nevšimne, ale přesto je stále jedna z nejserióznějších pojišťoven a případné problémy řeší prozákaznicky, byť už ne tak jednoduše a bezproblémově jako v minulosti. Přesto se mi ještě nestalo, aby mě nějak vyšplouchli, jak třeba Česká pojišťovna. ![]()
@Anonymní píše:
Tak promin, nebylo to mysleny zle
Kazdopadne co by delali? No byli by pekne v haj… a cekali by x tydnu, nez by jejich draha pribuzna byla dostatecne stabilni na to, aby ji nalozili poloochrnutou do auta a odvezli domu. A to nechce urcite nikdo.
Jasně. Příjemný to není, ale řešitelné je. To máš se vším. Co by mě osobně daleko víc trápilo je pojištění odpovědnosti za škodu. Protože i těch 20 mil, co má Allianzka jako max není žádná horentní suma. A je podle mě mnohem pravděpodobnější, že člověk přešvihne todle, než že přešvihne zdravotní pojištění u obyč pojištovny na repatriaci.
Já mám za sebou docela dost případů, kdy jsem byl na cestách, a musel jsem akutně řešit problém, přes pojišťovnu, přes kterou jsem měl cestovní pojištění. A to i v případě, když jsem byl zaměstnaný v jiné zemi EU a pojištění jsem měl v ní (pro mne bylo jednodužší vyřešit přes cestovko, které vím, že funguje), protože jsem měl cestovko sjednané na celý rok. Měl jsem (a v případě dalších sjednání zase půjdu k nim) pojištění u Axy. Docela potěší, že mají pobočky i v těch zemích, kde by jste to víceméně nečekali (např. Maroko). Ale nedoporučuju sjednávat přímo u pojišťoven, ale přes srovnávače. Cena tak výjde paradoxně levněji. Třeba na srovnator.
@Loneli píše: Více
Já, když porovnám Top pojištění, nebo třeba i Rixo, se Srovnátorem… tak mi Srovnátor hází lepší ceny za úplně stejný tarif. Tak asi záleží, na jakém zařízení koukáte. Třeba si to pamatuje historii a když kouknete na ostatní, tak vám to cenu zdraží?
)
Já na porovnání používám už roky klik.cz a je to rychlý a přehledný, ať už řeším cestovní pojištění nebo i jiný, když bylo potřeba měnit ![]()
@Žanetka_Tuky píše: Více
Tak s tím souhlasím, na cestovní pojištění je Klik cz fakt topka, hlavně si tam navolíš r°zný parametry, co požaduješ. nám to nejednou zachránilo „zadničku“ ![]()
Tak promin, nebylo to mysleny zle
Kazdopadne co by delali? No byli by pekne v haj… a cekali by x tydnu, nez by jejich draha pribuzna byla dostatecne stabilni na to, aby ji nalozili poloochrnutou do auta a odvezli domu. A to nechce urcite nikdo.