Doporučte cestovní pojištění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.7.23 21:07
@Lama Lama píše:
To osloveni si laskave nech od cesty. Já neobhajuji nepojistovat. Zivot se jí obratil, to verim.to by se ji obratil každopádně. Co by dělali? Prostě by nevěděla airambulanci.

Tak promin, nebylo to mysleny zle :)
Kazdopadne co by delali? No byli by pekne v haj… a cekali by x tydnu, nez by jejich draha pribuzna byla dostatecne stabilni na to, aby ji nalozili poloochrnutou do auta a odvezli domu. A to nechce urcite nikdo.

• Citovat
  • Upravit
37908
21.7.23 21:25
@Slečna Ferka píše:
Dobrý den,

chystáme se na dovolenou na Kypr a nemám dost sicflajš na to, abych si srovnávala podmínky cestovních pojistek jednotlivých pojišťoven. Prosím, není tu někdo, kdo to udělal, a uměl by mi tedy poradit, kterou pojišťovnu vybrat? Případně má sám nějakou dobrou zkušenost z případu, kdy problém v zahraničí řešil? Primárně mi jde o lékařské ošetření…

Služebně většinou sjednávám Direct, ale tam jsem to nikdy moc neřešila :oops: Taky jsem to naštěstí nikdy nepotřebovala.

Sjednávat budeme online.

Předem díky za tipy a zkušenosti.

Většinou mají banky různá výhodná pojištění ke kreditním a debetním kartám, sám to mám zdarma ke kreditce od KB a za 49-99 Kč podle výše plnění k debetní kartě od Fio, ale pokud potřebuji něco navíc, třeba pro dítě, kterému je již více něž 18 let, ale nemá vlastní kartu, tak většinou beru Allianz.

V poslední době se sice trochu pohoršili a zkoušejí různé odrbávačky s nenápadným navyšováním pojistného salámovou metódou, kterého si klient často nevšimne, ale přesto je stále jedna z nejserióznějších pojišťoven a případné problémy řeší prozákaznicky, byť už ne tak jednoduše a bezproblémově jako v minulosti. Přesto se mi ještě nestalo, aby mě nějak vyšplouchli, jak třeba Česká pojišťovna. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
21.7.23 21:33
@Anonymní píše:
Tak promin, nebylo to mysleny zle :)
Kazdopadne co by delali? No byli by pekne v haj… a cekali by x tydnu, nez by jejich draha pribuzna byla dostatecne stabilni na to, aby ji nalozili poloochrnutou do auta a odvezli domu. A to nechce urcite nikdo.

Jasně. Příjemný to není, ale řešitelné je. To máš se vším. Co by mě osobně daleko víc trápilo je pojištění odpovědnosti za škodu. Protože i těch 20 mil, co má Allianzka jako max není žádná horentní suma. A je podle mě mnohem pravděpodobnější, že člověk přešvihne todle, než že přešvihne zdravotní pojištění u obyč pojištovny na repatriaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
22.10.23 23:27

Já mám za sebou docela dost případů, kdy jsem byl na cestách, a musel jsem akutně řešit problém, přes pojišťovnu, přes kterou jsem měl cestovní pojištění. A to i v případě, když jsem byl zaměstnaný v jiné zemi EU a pojištění jsem měl v ní (pro mne bylo jednodužší vyřešit přes cestovko, které vím, že funguje), protože jsem měl cestovko sjednané na celý rok. Měl jsem (a v případě dalších sjednání zase půjdu k nim) pojištění u Axy. Docela potěší, že mají pobočky i v těch zemích, kde by jste to víceméně nečekali (např. Maroko). Ale nedoporučuju sjednávat přímo u pojišťoven, ale přes srovnávače. Cena tak výjde paradoxně levněji. Třeba na srovnator.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.8.24 15:18
@Loneli píše: Více

Já, když porovnám Top pojištění, nebo třeba i Rixo, se Srovnátorem… tak mi Srovnátor hází lepší ceny za úplně stejný tarif. Tak asi záleží, na jakém zařízení koukáte. Třeba si to pamatuje historii a když kouknete na ostatní, tak vám to cenu zdraží? :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.26 09:00

Já na porovnání používám už roky klik.cz a je to rychlý a přehledný, ať už řeším cestovní pojištění nebo i jiný, když bylo potřeba měnit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.26 09:42
@Žanetka_Tuky píše: Více

Tak s tím souhlasím, na cestovní pojištění je Klik cz fakt topka, hlavně si tam navolíš r°zný parametry, co požaduješ. nám to nejednou zachránilo „zadničku“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí