Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Janli hele sklidni projev. I ve FNO psali, ze pritomnost otcu u porodu berou z hygienického hkediska jako naprosto nerizikove. Kdyz to takhle vnimaji zdravotnici, tak by to tak nemohli vnimat laici?
@Janli co zase útočíš?? To není vůbec projev sobeckého postoje.. to můžeš říct leda o těch, kteří sem lezou pořád ze zahraničí a nedodržují karanténu! Jako to si nemůžeme postěžovat, protože nás to mrzí?? Jasně, že ten kdo má odrozeno může mít plnou hubu keců.. nic s tím nenaděláme a hotovo tak nech ty ženské si tady aspoň postěžovat a když ti to vadí tam sem nechoď…A přesně jak říká @Ha-ni … ano, nepociťují v tom o nic větší riziko, než je rodící žena v jedné domácnosti s ní…
A myslíš, že mi by to bylo jedno a dávala bych všanc zdraví doktorů a sestřiček jen tak ze srandy?? V podstatě celá moje rodina se skládá ze zdravotníků, takže laskavě nepřeháněj..
@Ha-ni Zklidnit by se tady měly především ty, co si plánují porod doma, jen aby tatínek o něco nepřišel… co budou dělat až problémovýmu porodu nebude moci přijet RZ, protože všechny posádky budou zaneprázdněné jinde. V itálii umírají tisíce lidí a tady se hysterčí kvůli takovýmu nesmyslu… Za chvíli na tom budeme dost podobně. Jo mám odrozeno a dokonce i jako prvorodička bez otce u porodu. Prostě jsem si věřila, že to zvládnu, nepřiposrávala jsem se dopředu a nevytvářela si hororový scénáře, jak to čtu tady… ![]()
@Janli píše:
@Ha-ni Zklidnit by se tady měly především ty, co si plánují porod doma, jen aby tatínek o něco nepřišel… co budou dělat až problémovýmu porodu nebude moci přijet RZ, protože všechny posádky budou zaneprázdněné jinde. V itálii umírají tisíce lidí a tady se hysterčí kvůli takovýmu nesmyslu… Za chvíli na tom budeme dost podobně. Jo mám odrozeno a dokonce i jako prvorodička bez otce u porodu. Prostě jsem si věřila, že to zvládnu, nepřiposrávala jsem se dopředu a nevytvářela si hororový scénáře, jak to čtu tady…
@Janli
A možná by si některé mohly přečíst, ze dnes v Polsku umřela sedmadvacetileta žena, která před par dny porodila.
@kaccap píše:
@JanliA možná by si některé mohly přečíst, ze dnes v Polsku umřela sedmadvacetileta žena, která před par dny porodila.
To jim pomůže se zklidnit, nebo jak to myslíš?
Zemřela pozitivní na koronavirus, ne na následky porodu. Což tedy taky není úplně příjemné v současné situaci číst, když nás tu všichni uklidňují, jak průběh u těhotných je převážně mírný…
@Litta zemřela na sepsi po porodu.
@Janli pokud jsi rodila sama, bylo to jen tvé rozhodnutí. Nikdo ti nic nepřikazoval. Tudíž jsi s tím byla srovnaná, chtěla jsi to tak. Navíc předpokládám, pokud nebyla chřipková epidemie, i návštěvy na šestinedělí byly povolené, takže partner mohl vidět potomka hned ten den, co se narodil?
Ono jedna věc, jak se tady řeší porod, druhá, že ti otcové uvidí své dítě až po pár dnech. Prostě jak za komunismu.
@Ha-ni píše:
@Litta zemřela na sepsi po porodu.
Můžu poprosit o zdroj? Vidím u ní jen zmínky o koronaviru.
@Ha-ni píše:
Ono jedna věc, jak se tady řeší porod, druhá, že ti otcové uvidí své dítě až po pár dnech. Prostě jak za komunismu.
Já zas vidím větší problém pro ženy a děti (ale samozřejmě pro bezpečí zdravotníků je to v tuto chvíli nutné takto nastavit) v tom porodu. Otec to nějak přežije, že dítě chvíli neuvidí, zatím ho neviděl 9 měsíců a taky se na něj těšil a týden sem, týden tam, to by bylo jako přenášení. Ale pokud je matka celou dobu nastavená na to, že tam budou spolu, tak to pro ni může být teď dost velký stres, což může porod úplně zablokovat. Kdyby už od začátku věděla, že bude rodit sama, je to úplně jiná situace. Tak přeji všem, aby se rychle stihly adaptovat na změnu a nenechaly se tím rozhodit. ![]()
@Ha-ni Tam to nevidím, ale už jsem to našla ve zprávách Seznamu. A píšou tedy o kombinaci, sepse a koronavirus, což ale asi napomohlo jedno druhému… ![]()
Já rodila dvakrát a pokaždé se mnou přítel byl. Ale v dnešní době to hold nejde, tak se d tím musíte smířit. On tam stejně, zase až budete tlačit, je docela prd platný. Já vás chápu, ale nastala taková situace, tak se nedá nic dělat. To zvládnete, vždyť jste ženský. Za pár dní vás pustí a tatinci si užijí děti dost. Je blbost přemýšlet nad domácím porodem. Co když, v případě komplikací, nebude mít kdo přijet? Neblaznete.
@montgomery.burns píše:
@Janli No tak možná je to pravda, ale jelikož víc dětí už mít nebudu, tak jsem chtěla ať si to oba užijemešvagrová má 2 děti - u prvního její muž byl a u druhého být nemohl, protože byl na služební cestě a je to poznat, co se týká jeho projevů lásky k tomu prvnímu potomkovi, tak jsme to tak všichni přisuzovali tomu, že u toho porodu byl a navázal s ním kontakt.. ale možná to tak fakt není a je to jen náhoda a on pako.
On je pako. ![]()
@Litta právě. To je ten rozdíl mezi těmi, co chtěly rodit samy a těmi, co chtějí u porodu partnera a teď to někdo najednou z ničeho nic zakáže. Sama se teda bojím, co se mnou ta psychika udělá, až na to přijde. ![]()
@Ha-ni píše:
@Litta právě. To je ten rozdíl mezi těmi, co chtěly rodit samy a těmi, co chtějí u porodu partnera a teď to někdo najednou z ničeho nic zakáže. Sama se teda bojím, co se mnou ta psychika udělá, až na to přijde.
zmobilizuješ všechny fyzické a psychické síly, o kterých ani nevíš a prožiješ úžasný porod a pocit - já to dokázala a sama! Neskutečně Ti to zvedne sebevědomí a dá životní sílu. Řekneš jsi - jsem dobrá, panečku!.. a bude to pravda.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.