Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jde udělat dort úpně bez krému? Je to dort do školky, nesmí tam být žádný krém, pudink, smetana…Napadlo mě udělat dort jen z piškotů, ovoce a želatiny. Půjde to, bude to držet tvar? A jaké ovoce použít? Budu to dělat den předem…
Tak nedělej dort a udělej nějakou ovocnou roládu nebo upeč muffinny ![]()
Ja ted pekla mufiny, ale muzes to udelat i jako dort. Delala jsem stavnaty citronovy polenta cake a tam neni zadny krem potreba. Muselo to byt bezmlecne, tak jsem do testa misto masla dala kokosovy olej, bylo to malinko mastnejsi, priste bych ho dala mene nez masla, ale vsem to chutnalo. Klasicky s maslem v teste je vynikajici
No třeba můj milovaný sacher je s marmeládou
jinak dcera ma alergii na vajce a mléko, takže to řeším často, u nás to prostě zachraňuje marmeláda, dělala jsem ji k narozeninám piskotove těsto jen ze žloutků nahoněně prdopečem a sodou, uprostřed marmeláda, nahoře taky, na tom jahody a želatina. Můžeš přece použít i ovoce z konzervy, když teď není tolik čerstvého k sehnání.
Zkus si na najít nepeceny jablečný dort na apetit online, přes mobil mi to nechce stáhnout odkaz. Malá ho miluje, jen nezdobim šlehačkou a chutná i bez ní, když ji stejně nemůžeš použít.
Pujde. Nějakej takovej dort děláme. Piškoty, ty se zalejou myslim že želatinou?? Ted sakra přesně nevim
a do toho nakrajeny jablka. Do tý želatiny ještě dáváme citronovou šťávu, aby to bylo takový nakyslý - a kupodivu ten výsledek je poživatelnej, dokonce je dobrej a osvěžující
Zkusim na netu najít recept, ležim v posteli a do kuchyně pro recept se mi nechce ![]()
Koukni se sem
http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/…y-bez-kremu/
Ahoj, pokud chceš - my děláme tzv. dlabaný dort. Korpus se upeče, pak se vnitřek vydlabe, smíchá s ušlehanou šlehačkou a naplní nazpět. Dělá se den předem, těsto je kakaovo-oříškové (lískové ořechy). Přes noc se vše spojí a je z toho vláčný vnitřek, přelévá se čokopolevou.
Děti mají rády tento dort: http://www.labuznik.cz/…blecny-dort/
Je nepečený, ovocný, plný piškotů a je moc dobrý.
Díky za rady, já právě nechtěla nic pečenéhi, když to je hned po velikonocích…mufiny tam nosí každé druhé dítě, tak ty ne…chtěla jsem něco jednoduchého, zdravého…
Myslím, že ten jablečný by to splňoval. Já jablka nesladím, bohatě stačí na oslazení ty piškoty. Je to rychlé a dětem to chutná. Doma zdobím šlehačkou, do školky bych tam žádnou šlehačku nedávala.