Recepty bez masa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
982
30.3.15 18:31

recepty bez masa

Chtěla bych poprosit, jestli nemáte nějaké zavedené recepty na bezmasé jídla? Už mi dochází inspirace, u nás je to stále to stejé. Jíme hodně maso, a chtěla bych trochu odlehčit jídelníček, tak něco bezmasého a nesmaženého by bodlo. Klasiku dělám, např. zeleninové rizoto, bramboráčky, zeleninový kuskus, zapečená brokolice, víc mě teď nenapadá. Chtěla bych poprosit o nějaké recepty. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12550
30.3.15 18:35

Dušená mrkev třeba :D tu miluju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.3.15 18:37

Koprovka s bramborem a vejcem, rajska s testovinou a cervenymi fazolemi, palacinky/livance se spenatem, dusena mrkev s hraskem a bramborem, lilkove kari s ryzi, do rizota misto ryze treba bulgur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
30.3.15 18:37

Fazolky nakyselo, zapečené brambory - s jakoukoliv zeleninou, taky špagety jen s kečupem a sýrem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.3.15 18:43

Palačinky plněné špenátem, bramborové šišky s povidly - případně s jahodovou marmeládou. A nemusí být nutně marmeláda uvnitř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
30.3.15 18:46

Špagety ala boloňské, místo masa cizrnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
30.3.15 18:47

Pirohy, květákový mozeček, fazole nakyselo, bramborový guláš (uzeninu nedávám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
30.3.15 18:50

Bramborové noky se špnátem, smetanou a parmazánem, palačinky na sladko i slano, brokolicový krém, rajská s kolínky, kus kus se zeleninou. Je toho hodně :) My se masu docela vyhýbáme a máme ho tak jednou týdně, takže pro mě je někdy problém spíš co udělat masa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
30.3.15 18:53

Brokolici se sýrovou omáčkou a těstoviny, Zapečenou bramborovou kaši s brokolicí v bešamelu, luštěniny (polévka s červenou čočkou, fazolky na kyselo, hrachová či hrášková). Cokoli z cukety, dýně, patizonu… Jejda, bezmasých jídel je mraky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.3.15 18:58

Cizrna na paprice, leco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
30.3.15 19:13

Smažák s hranolkama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.3.15 19:13

Bramborové placicky a k tomu tvaroh s pazitkou.
Pak třeba květák, luštěniny s vajíčkem

• Citovat
  • Upravit
6842
30.3.15 19:19

Čočka, hrách, fazole, cizrna, špenát, zelené fazolky, sladká jídla
masové, ale lehké třeba ryby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3795
30.3.15 19:34

Přidám můj oblíbený recept, od prababičky z první republiky: Uvařit balíček špaget, až budou, scedit (neproplachovat!), na oleji opražit stroužek nebo dva česneku, a po minutě vyndat- jde o to, udělat česnekový olej, potom přidáme rajčatový protlak, zamícháme, a přidáme ještě trošku drceného česneku, promícháme se špagetami, můžeme dosolit. Hotové sypeme strouhaným sýrem, můžeme dochutit oregánem. Sýr není nutný, já si ho třeba nedávám, a i tak mi to moc chutná.
Je to recept, který si prý vařili studentíci na Sorboně- ale za to fakt neručím :nevim:. Za chuť se ovšem zaručím klidně! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
30.3.15 19:47

Děkuji za recepty, většinu co jste tady napsaly, tak jsem si uvědomila, že je taky děláme :). Asi jsem se špatně vyjádřila… :). Klasiku znám, ale chtěla jsem něco nového, osvědčeného. Když hledám na netu, tak něco najdu, ale nevím zda je to dobré. Smažené nemůžu a sladké jídla nám moc nejedou. Třeba ty palačinky na slano moc neznám, to je dobrý nápad. A jak třeba připravit jinak luštěniny než klasicky vařené? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí