Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravim vsechny maminky i nemaminky a prosim nejake tipy na velikonocni pohosteni. Co u Vas vzdy boduje? chtela bych kolednikum nabidnout vic nez jen vajicko a stamprli
(mazanec me uz take omrzel
)
dekuji za tipy
![]()
U nás mělo vždy úspěch linecké (ve tvaru vajíček a kuřat) a pak plněné košíčky.
U nás se osvědčily mini chlebíčky s domácí pomazánkou, mívám napečené jidáše, záviny a podobně.
Dospělí upřednostňují spíše tohle, děti čokoládovou klasiku.
![]()
U nás jednohubky s česnekovou pomazánkou, chlebíčky, sekaná s bramborovým salátem a sladký děláme piškotový kiwi řez
Dřív jsme s mamkou vyvařovaly jak blbý, ale ted už k nám nechodí tolik lidi, takže jen přítel, tatka a pár známých
no a pro chlapy nějakýho toho panáčka ![]()
U nás pro děti perníčky a plněné linecké. Potom chci letos zkusit hromádky z odpalovaného těsta plněné pudinkem se zakysanou smetanou. A pak jednohubky a štamprdli
Dělám klasiku: jednohubky, chlebíčky, perníková vajíčka a utopence. Jelikož jsme na samotě, koledníci k nám chodí již dost posilněni a tak mají utopenci obrovský úspěch ![]()
Chlebíčky, jednohubky, upeču minilaskonky a minivětrníčky. Špatně, upeče manžel ![]()
Tyčinky z listového těsta, jednohubky, chlebíčky, muffiny nebo linecké a išské kolečka.
K nám letos nevím jestli někdo dojde, jsme tu první Velikonoce, tak jen obarvím v neděli pár vajec s děckama, koupila jsem pár čokoládových vajíček a kuřátek a nachytám něco, jak jsem psala výš, jen symbol. kdyby někdo došel ať se nestydím, že nic nemáme
.
Sladké perníčky, linecké, jidáše a medová vajíčka. Slané jednohubky, listové šneky.
Klobásky v lineckém těstě, chlapi se po tom můžou utlouct, je to rychlé a levné
Upekla jsem perníčky a z lineckého těsta cukroví ve tvaru vajíček a květů, slepila marmeládou. Jeden rok jsem pekla muffiny - bylo to šikovné, že si prostě každý vzal do ruky muffin v papíru. Po sladkém sáhly nejen děti, ale brali si s chutí i dospělí. Jinak oblíbení jsou šneci z listového těsta třeba ze šunkou nebo trvanl. salámem a sýrem, nebo párky v listovém těstě. A děti šly i po obarvených vajíčkách a čokolád. figurkách.
@Brittana píše:
Zdravim vsechny maminky i nemaminky a prosim nejake tipy na velikonocni pohosteni. Co u Vas vzdy boduje? chtela bych kolednikum nabidnout vic nez jen vajicko a stamprli(mazanec me uz take omrzel
)
dekuji za tipy![]()
Jelikož ke mě chodí jen děti z rodiny, tak dávám čokoládky..
Jinak ostatním nedávám nic, pač nikdo nechodí
.. A když jsem ještě bydlela s rodiči, tak to chodilo spoustu koledníků, takže jsem dávala klasiku vajíčko, ale teď bych se na ně mohla vyprdnout.. Stejně si toho nikdo neváží a vajíčka se pak válí rozbitý po ulicích.. Ještě si můžou vzít pálky a hrát s nima tenis..
naprdnout jim..
Stejně, co to je za móresy.. Oni nás zbijou a my jim za to máme ještě něco dávat.. Trapný
![]()
U nás vajíčovo křenová pomazánka - tučný tvaroh, vejce, křen, hořčice, uzené, mnamy
a salát: něco zeleného, vejce, ředkvičky, majonéza