Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Děvčata máte bějaký recept neklasický? tím myslím tím že ne každá kuchařinka ho zná třeba ne jakou rajskou atd. Ale třeba vámi vymyšlený? opravdu mi docházíí inspirace na jídla a ráda bych zkusila něco nového
Příspěvek upraven 30.03.15 v 17:39
Nevim jestli je to netradiční, ale děláme bramborovo-pohankovou kaši a nebo ke spenatu místo brambor varenou pohanku. Ale každému nechutná a nevoni ![]()
doma milují - kuřecí maso osmahnuté ve woku s rajčaty a smíchané s kuskusem. Jestli je netradiční nevím, ale rychlovka to je ![]()
Kuře na celeru, před pár lety mi ho řekla lektorka na plavání ![]()
Normálně dáš péct kuře do pekáče s poklicí, naporcované, osolíš, opepříš. když je částečně upečené, nasypes na kostky nakrájený celer(samo oloupaný
) No a dopeče se to. Ke konci odkrýt a kůrčičku, dávám kus másla. je to výborný a úplně jiný ![]()
Nebo já mám vymyšlený zapečený brambory s kysaným zelím a šlehačkou.
Ve velké míse smíchám nakrájené brambory s kyselím zelím, lehce osolím a buď kousky uzeného, nebo klobásku nebo kuřecí maso, záleží co chceš, je to dobré se vším
Přednám do pekáče a zaliju smetanou na šlehání aby bylo celé zalité. A pečeš a pečeš
Trvá to docela dlouho, musí se začít dřív nebo brambory předem povařit. Ale já raději déle peču ![]()
Pro každého je neklasické něco jiného u nás oblíbené a zároveň ne zcela běžné skopové (hovězí) řízečky na smetaně, slané plněné palačinky, tokáň s knedlíkem, měšce s brambory, slaná žemlovka, špenátová roláda.
U nas se dela, kureci stehna osolit, opeprit a obalit v trojobalu, dat do pekácku a zalit prez strouhanku šlehackou 31% a nechat pect, behem peceni jeste prelit slehackou… udělá to takovou mnám mnam krustu
U nás inspirace Indií, čočkový dhal: na oleji osmahnout najemno cibulku, strouhaný zázvor a stroužek česneku, přidat lžičku kurkumy a římského kmínu mletého, na kostičky bambory. Nasypat červenou čočku, zalít vodou, osolit, povařit. Pětiminutová exotika ![]()
Já třeba miluji slané palačinky. dělám s kuřecího masa paprikou zaliju šlehačkou a zahustím strouhaným sýrem a dám do palačinek a nebo to samé ale s rýží… to je mnamka