Recept na berana

1143
31.3.15 16:04

Recept na berana

Ahoj poraďte prosim recept na beránka - pečený v silikonové forme, díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5473
31.3.15 16:10

Já chci letos zkusit tento http://www.toprecepty.cz/…lebicek--ii/, počítám, že na berana to bude dvojnásobné množství (taky mám silikonovou formu). Neozkoušený recept jsi asi nechtěla, viď? :mrgreen: Ale já věřím, že bude dobrý, nemám ráda ty suché, dusivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
31.3.15 16:12

@Samamama vypada dobře, delala jsem už dva zkušebni, jeden drobivej sucháč druhej sraženej knedlik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.3.15 16:18

@lujziana :mrgreen: jedna lepší varianta než druhá :mrgreen:. Tak to zkoušej v nějaké menší formě, ať není tolik škody. Já si řekla, že obyčejný třený je nuda, tak jsem přemýšlela ještě o tvarohovém (podle receptu na tvarohovou bábovku) nebo banánovém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
31.3.15 16:20

Zkuste můj šlehačkový:2hrnky hl. mouky,1 šlehačka,1hrnek cukr krupice,1 prášek do pečiva,4 celá vejce,1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra, vše se smíchá a peče 180/1hod. Těsto dle potřeby vylepšete kakaem, je-li tužší ředte mlékem. :palec: :palec: :palec: Je to výborné těsto, jako třené. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
31.3.15 16:45

Možná je lepší plechová forma :( asi v ty silikonový neumim pect :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
31.3.15 16:57

@lujziana jsem barbar a na vše používám jen jedno lité těsto, jen sem tam něco obměním

základ je
280g polohrubé mouky
200g cukru (je psáno v originále, ale v poho stačí i poloviční dávka )
1× kypřící prášek
150ml oleje
100ml mléka
2× vejce
kůra z jednoho citronu…pokud chci těsto jakoby víc vyběhnuté, třeba jako dortový korpus tak přidám 50g strouhaného kokosu, pokud chci něco vláčnějšího jako na bábovku tak mléko nahradím smetanou…
Jinak klasika jako u každého pečení, nejdřív zvlášť smíchat vše suché, zvlášť vše mokré a až úplně nakonec smíchat suché +mokré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
31.3.15 17:35
@lujziana píše:
Možná je lepší plechová forma :( asi v ty silikonový neumim pect :D

silikonová je nejlepší, nemusí se vymazávat :pankac: jinak já dělám pokaždý nějakýho biskupskýho, pokaždý nějaký recept najdu, a pokaždý se povedl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
31.3.15 18:16

@slavuska1 jo??? nejlepší :mrgreen: no snad se mi taky povede :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie