Kolik si říct cenu za dort?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
2.4.19 14:55

@pocker U nas se tedy prodava za tuto cenu co jsem uvedla …cukrarna vyhlášena dorty i zakusky luxusní…maji i dražší marcipanove to ale nejime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
2.4.19 15:08

jen tak přemýšlím, proč za každou cenu chceš být dražší než cukrárny? Ony ty dnešní cukrárny už většinou nejsou žádná velkovýroba, aspoň co znám u nás v Brně, pečou chutně a z dobrých surovin, buďto samy, často jsou rodinné, nebo mají dodavatele, cenu nadsazují, protože platí zaměstnance, pronájem apod…ty nic z toho neplatíš, takže já vlastně vůbec nechápu, teď píšu obecně, v čem je dort od holky upečený doma lepší než dort z cukrárny. Cukrárna, která peče hnusně, se dneska dlouho neudrží. Beru vánoční cukroví z jedné cukrárny u nás, dva roky jsem ho brala od kamarádky, chutově rozdíl žádný, z cukrárny bylo malinko hezčí a víc druhů v tom kile. Cena stejná, ale letos se budu vracet do cukrárny, asi kvůli té pestrosti.
Já myslím, že když si k ceně matrošu nadsadíš 100%, případně to zaokrouhlení na 1000, jak jsem psala výše, že je to poměrně luxusní, a netřeba pořád přemýšlet, kolik by to stálo v cukrárně, ta má mnohem vyšší výdaje než ty,,,,,, a ono někdy méně je více.....

@pocker píše:
@Annabela11 U nás teda dort i jen šlehačkový se za 500Kč neprodává, cena se pohybuje kolem 700Kč velikost asi 26 průměr.. Myslím že začnu na 1000Kč, nejsem profesionál, ale vzhledově mám vše vyhlazené, nazdobené a chuťově taky dobrý, co jsem tak slyšela. Děkuji všem za rady a přeji příjemný slunečný den :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.4.19 15:22

Schvalne. Jestli uhadnes, kolik vysly?
Nam vzdy pece rod. znama. Kinder vajicka nebyly zapocitane do ceny, ze ty jsem ji dodala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
2.4.19 19:20

@Kelsey 700Kč za jeden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.4.19 19:45
@pocker píše:
@Kelsey 700Kč za jeden?

Skoro jsi se trefila. Kazdy 800,– a mely pres 4kg. Jeden byl tvarohovy s ovocem a druhy klasika orechovy korpus a maslovy krem. Vzdy nam dela oboje, aby si kazdy clen rodiny nasel oblibenejsi chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
2.4.19 20:36

U nás učni 280 Kč/kg. Omezeny výběr,ale krásná,čistá práce,spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
2.4.19 21:31

@pocker Většinou se pohybuje cena 400,– za 1 kg potahovaného dortu. takže za 1000,– mi to příjde málo.
Já bych to tedy nedala, dorty dělám sama, fondán ani marcipán moc nikdo nemusí, u nás frčí ovoce a želatina :lol: i když já bych to mohla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
2.4.19 21:36

@Anik tak ono záleží taky jaká cukrárna..např, Písecká, tam koupíš dorty za hodně levno, i udělají co chceš a vešla jsem se s obrovským mickey mausem za 450,. 8o ale taky to nebylo kdo ví co..za to taková cukrárna u Erharta, tam bych za takového mickey mause dala okolo 2.tis a byl by to luxus..
do písecký už nejdu, stačilo 1×, Erhart je pvynikající,ale radši za 2.tis koupim holce pořádnej dárek, než dort, ve kterém se ponoupe a bude hezká fotka :roll:
Párkrát mi pekla paní, dělá nádherné dorty s jedlým papírem a stál mě 900,–, ale to měl manžel kulatiny a ještě mi vynadal, když zjistil cenu :mrgreen:
Takže já už peču sama a mám vystaráno.
Ale domácí práci oceńuji a vysoké ceně se vůbec nedivím.
Letos jsem pekla cukroví na zakázku a byl to masakr, ten čas strávený se mi opravdu nezaplatil, kdyby ano, tak jsem dražší jak ta cukrárna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
3.4.19 08:58

Názory jsou různé, pro někoho 1000Kč za dort je hodně, pro někoho málo.. Jako říkám, dort je velký, těžký, osobně bych za potahovaný dort tisícovku dala, pokud by byl hezký a dobrý. Známá je třeba cukrářka, ale její dorty se mi nelíbí a ani mi nechutnají..moc tuku v náplni a moc sladký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
3.4.19 09:01

@Jana206 Tak to bych se s mým dortem vyšplhala skoro na 1200Kč..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
3.4.19 11:39

Našim detem také nechutna marcipan nebo jiný potah,ani figurky. Nejlépe maslovy krém,čokoládova poleva a jedlý papír.Nebo mascarpone krém a ovoce,bez zelatiny. Neznám vlastně děti,kterym by to chutnalo. I na rodinných oslavach,svatbach,zůstal marcipan vsem detem na talíři :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
3.4.19 11:47

Za dort platím 400Kč za kg. Plus podle náročnosti ozdobení. Znám i cukrářky, které pecou za 600kč kg, ale to už není dort, ale umělecké dílo ;)
1000Kč mi přijde ok s fakturou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
3.4.19 12:00

@Jana206 náš malej naopak dycky sní jenom ten marcipan a figurky a piskot nechce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
6.8.21 12:26

V mem okoli se cena pohybuje cca 800kc za kg dortu. Vy sama musite vedet kolik vas stoji material a kolik na nem chcete ve vysledku vydelat. Za vydelek 50kc to asi pect nebudete, tak kolik je pro vas motivacni vydelat 300? 500? 1000? Take kolik tech dortu budete delat 1× mesicne 5× tydne? To jsou vsechno faktory co ovlivnuji cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
6.8.21 12:36

Náklady + pár stovek za práci, když je to pro známý. Pokud chci pěkný dort za klasickou cenu, tak si ho koupím rovnou v cukrářství, přes známý ho beru, jen když se mi to cenově vyplatí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí