Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Předpokládám, že si neublížil, pokud by se bouch, určitě by brečel. Záleží jakou postýlku máte a u čeho, my třeba když jsme ji měli vedle postele, syn mi bez problémů vylezl v 8 měsících a nic mu nebylo- prostě se spustil do postele a pak slezl na zen. Pokud není spavý, nezvrací a nechová se netypicky neřešila bych.
Byla bych úplně v klidu
já prej todle dělala od cca 10 měsíců normálně… mamka mě prej nikdy neviděla, jak jsem z postýlky vylezla… mám starší ségru o 3 roky, prej mi jednou strčila do zadku, já prostě nějak spadla a od té doby jsem zvládala vylést z postýlky sama… mamka mě vždy dala do postýlky, zavřela dveře a pak poslouchala za dveřma.. prej se jen ozvala rána a já byla venku, ale před ní jsem to v životě neudělala… Dělala jsem to prej běžně, ale byla jsem tak malá, že jsem nedosáhla na kliku, tak jsem se z pokoje nedostala, ale zvládla jsem ho celej prolést (postýlka byla v ložnici, kde třeba rodiče měli ve stole papíry z práce atd.)
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám syna 1 rok, když jsem odcházela z pokoje spinkal v postýlce. Jen jsem odskočila do kuchyně uklidit nádobí, vrátila jsem se cca za 10-15min a junior si hrál na zemi. Takže se musel nějak dostat z postýlky, chová se normálně, nemá žádné viditelné poranění ani bouchnutí, směje se lumpačí. To jak se dostal z postýlky nevím, nebyla jsem u toho, každopádně nikdo ho nevyndaval.
Prosím co mám sledovat zda mu nic není? Chování? Spavost?
Myslim ze @Pudloslava mala neco na profilu co sledovat.
A syn uz chodi?
Jak je vysoka postylka a co mate na zemi?
Btw myslim ze sa nemusis stydet..mne syn vyliezol z postele a mal zlomenu ruku a na to sme prisli az za 2dni, taky bol uplne v pohode..:-)
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám syna 1 rok, když jsem odcházela z pokoje spinkal v postýlce. Jen jsem odskočila do kuchyně uklidit nádobí, vrátila jsem se cca za 10-15min a junior si hrál na zemi. Takže se musel nějak dostat z postýlky, chová se normálně, nemá žádné viditelné poranění ani bouchnutí, směje se lumpačí. To jak se dostal z postýlky nevím, nebyla jsem u toho, každopádně nikdo ho nevyndaval.
Ani nebrecel ne? Tak nvysiluj. Mas sikovny dite ![]()
Nesledovala bych nic. Pokud by spadl, rozhodně by řval, takže bych byla v klidu. Zkrátka ji asi přelezl. Kdyby mi v roce lezlo mladší dítě jen z postýlky, budu skákat metr vysoko. Já ho sbírala na kuchyňské lince, na okenním parapetu, v policích 1,5m nad zemí už v 10 měsících a to teprve byla lahoda. ![]()
Jak jsi byla daleko? Předpokládám, že nějaké bouchnutí by bylo i slyšet třeba.
No dle všeho nebrečel, ubrečený nebyl. Byla jsem přes pokoj, resp. mezi pokojem kde byl syn a kuchyní je ještě jedna místnost. A právě jsem neslyšela nic. Na zemi máme koberec, klasický smyčkový zátěžák. Syn samostatně nechodí, ale stojí a obchází. Postýlka je vysoká cca 90 cm a syn má 75 cm ![]()
Už jsem to kdesi psala, ale píšu znovu. NIKDY nenechávejte dítě, o kterém víte, že přelézá postýlku, bez dozoru. Máme takhle úmrtí v rodině. Prcek přepadl z postýlky. Já už mám děti větší a naštěstí už v postýlce nejsou, ale tenkrát jsem je strašně hlídala a hlavně koupila s co nejvyšší bočnící. Naštěstí ji nikdy nepřelízali.
@Anonymní píše:
Už jsem to kdesi psala, ale píšu znovu. NIKDY nenechávejte dítě, o kterém víte, že přelézá postýlku, bez dozoru. Máme takhle úmrtí v rodině. Prcek přepadl z postýlky. Já už mám děti větší a naštěstí už v postýlce nejsou, ale tenkrát jsem je strašně hlídala a hlavně koupila s co nejvyšší bočnící. Naštěstí ji nikdy nepřelízali.
Jeden večer po 2. roce dcerka sama přelezla z postýlky. Vrátila jsem ji a zase přelezla. Víckrát v postýlce nebyla. Pač by to ani nemělo cenu ji tam dávat, že.
Kdyby se bouchnul, asi by řval. Aspoň tak to fungovalo u nás, malá od 8m vylezla kamkoliv a ne vždycky jsem ji odchytila včas, řev byl vždycky slyšet po celém domě a řvala, dokud jsem nepřišla a neuklidnila ji.
Moje dcera dokázala doskákat s postýlkou sama k vypinači, rozsvítila si, chytla se rukama, zapřela až měla bříško na tyčce a pak se překulila. Dokázala to za dobu, než jsem došla z pokoje do kuchyně. Několikrát za večer. Tak šla na válendu
Ty děti se málokdy bouchnou, pokud tam nemají nějakou skřínku, postel apod.Jsou šikovní jak čerti.
Mně se takhle dostal malej z velkýho kočáru, taky doteď nechápu, jak se mu to povedlo. Chystali jsme se ven, kočár jsem měla v paneláku na chodbě, takže kdybychom si se starším synem včas nevšimli, mohl malej spadnout ze schodů. A povedlo se mu to během mžiku, než jsem si oblíkla bundu. Děti jsou vynalézavé, je třeba na to neustále myslet.
My jsme to vyresili tak, ze jsme oddelali tri tycky, snizili postylku dolu a syn vylezal sam. Udelali jsme to od doby, co se sam zacal stavet o postylku na nohy. A mladsi to bude mit stejne. Starsi pak vydrzel v postylce do dvou let, nez jsme se nastehovali do domu.To dostal pokojicek a postel velkou. A od prvniho dne v pohode.
Ahoj,