Dcera ode mě dostala výprask

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pet p
27.12.21 14:07
@Anonymní píše:
@e-Surfařka taky jsem dostávala a věřím, že naše mamka by taky tvrdila, že se ji nebojíme a že si jen zjednává respekt a vychovává nás. Byla učitelka, takže se tím pořád oháněla. Já fungovala tak nějak normálně, nekousala jsem si nehty a tak, nicméně jsem měla pocit nějakého vnitřního bloku vůči ní. To mi zůstalo. Zklamala moji důvěru jako dospělý, ke kterému jsem měla velkou důvěru. Všichni mí sourozenci to mají podobně. Měli jsme radši tatínka, který nás netrestal vařechou, ale měl přirozenou autoritu, netroufla jsem si ho neposlechnout, protože když po nás něco chtěl, věděli jsme, že to je důležité. Měl pro nás pochopení, i pro naše občasné dětské prohřešky. Mamka si na nás vylévala svoje nezvládnuté emoce…

To je přesně ono. Rodič by měl vyžadovat důležité věci a nedávat dítěti milion zákazů a příkazů týkajících se nepodstatných věcí. A měl by mít pochopení pro to, že děti jsou děti.

• Citovat
  • Upravit
34388
27.12.21 14:33
@blumen píše:
Priste Ti pro jistotu ani nenapise. Mela jsi hodinu na to, pripravit nejaky trest (zakaz mobilu, zabaveni neceho),ale v afektu ji zmlatit a jeste vareckou je uplne pres caru. Mohly jste se domluvit, ne pres sms, ale ustne, ze napriklad dojde v 17:30.

Třeba se dcerunce konečně rozsvítí, a pochopí, že má mámu poslechnout, když něco řekne, a ne si dělat co chce. Ona si drze napíše, že se jí domů nechce, ignoruje, že jí máma napíše aby dorazila tak, jak řekla, ale špatná je máma, protože dala holce pár na zadek. Tady každej dělá, jako kdyby jí tou vařečkou tloukla od rána do večera :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
27.12.21 14:51

@arinecka nebot taky nerozsviti. Pro me je tohle uplne prehnany a da se reagovat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
27.12.21 14:59
@e-Surfařka píše:
Na to, že učíš na prvnim stupni, máš nějak výrazné problémy s pochopenim psaného textu. Nebo jinak nevim, proč píšeš takový číčoviny o týrání a stopách násilí :lol: Moje děti rozhodně žádný stopy násilí nemaj. Plácnuté přes zadek byly naposled před několika lety (párkrát a vždycky rukou) a rozhodně po tom žádné stopy nebyly. Teda kromě jedný - věděj, že u nás doma pravidla nastavujou rodiče, ne děti. Nevim, o jakym týrání mluvíš, já psala, že žádný „nástroj“ bych si nevzala, ale na některé děti plácnutí rukou přes zadek funguje mnohem líp než cokoliv jiného. A od toho fakt nejsou modřiny na těle. Tak se vrať zpátky k nějaké detektivce v telce nebo knížce. A přijde mi teda naprosto alarmující, že malé děti učí osoby, které buď nechápou psaný text nebo schválně překrucujou. Oboje je dost blbý. Pak to nemá s naším školstvím tak vypadat :roll:A s tim vztahem s rodičema a dětma. Aby ses nedivila. Téměř všichni nevychovaní spratci v okolí jsou přesně od matek s názorama jako máš ty. Naopak známí, co mají s rodičema nejlepší vztahy, jsou ti, co na zadek naprosto normálně dostávali (někteří teda i tou vařečkou nebo řemenem, což za mne je hodně přes čáru a stejně maj s rodičema výborný vztahy, vnoučata jim dávaj stále a rádi :) ). Naopak třeba mne ani jednu kamarádku rodiče snad nikdy přes zadek neplácli a sama rovnou řikam, že já i kamarádka (kde to bylo stejně) jsme fakt záviděly těm, co po prohřešku prostě dostali na zadek a bylo vyřešeno.

O tvoje děti se tady nikdo nezajímá, tak se uklidni. Mluvíme zde o seřezání vařečkou, což rozhodně není plácnutí přes zadek. Seřezání vařečkou je normální kruté násilí a pokud si myslíš, že tohle způsobí nejlepší vztahy s rodiči nebo zajistí, že z dítěte nevyroste spratek, pak jsi blázen nebo úplně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
27.12.21 15:06
@blumen píše:
@arinecka nebot taky nerozsviti. Pro me je tohle uplne prehnany a da se reagovat jinak.

Tak dá, to je jasný, ale už se prostě stalo. Nemá cenu z toho dělat drama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
27.12.21 15:33
@e-Surfařka píše: Naopak známí, co mají s rodičema nejlepší vztahy, jsou ti, co na zadek naprosto normálně dostávali (někteří teda i tou vařečkou nebo řemenem, což za mne je hodně přes čáru a stejně maj s rodičema výborný vztahy, vnoučata jim dávaj stále a rádi :) ).

Sory, ale větší blbost jsem dávno nečetla.

• Citovat
  • Upravit
1638
27.12.21 16:39

Nechápu, proč děláte ze zakladatelky nějakou krvelačnou bestii. Holce je 10 let, to opravdu není věk na nějaké smlouvání o příchodu domů. V 17 hodin je venku tma jak v ranci, prostě měla mámu poslechnout. Neuznávám bezhlavé bití dětí, ale jedna výchovná je někdy prostě potřeba. Naštěstí jsem dlouho nemusela použít. Daleko horší je pro mě tzv „Americká výchova“, kdy si děti dělají co chtějí, nesmí se na ně sáhnout, k rodičům nemají žádnou úctu a ve zprávách co měsíc vidíme střelbu ve škole. Kdyby holčina přišla ve 13 letech domů s miminem, tak jí napíšete, že je to důsledek její benevolentní výchovy a že jí měla víc trestat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107618
27.12.21 17:21
@hanka.br. píše:
Je jí deset. Že má v posteli špinavé kalhotky je tvoje vizitka. Pochopení pro tebe nemám, dítě nezvládáš, vybíjíš si na ní vztek nepřiměřenou agresí. Nikdy na to nezapomene. Párkrát se vyspíš a budeš v pozici, že budeš škemrat, aby tě měla ráda a na svou mámu se občas přišla aspoň podívat. Zajímavé je, že když chlap dá facku ženský, je zralej na odstřel, ale zmlátit desetiletý dítě vařečkou je v pohodě. Problém máš ty, ne ona.Příspěvek upraven 27.12.21 v 08:39
Dost prehnane
@hanka.br. píše:
Když jednou dostaneš od manžela výchovný nářez, taky neuškodí? Vlastně záleží na okolnostech…

Nesrovnavej partnera dospeleho cloveka s ditetem, za ktere mas zodpovednost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
27.12.21 17:27

@ančapepča tak akurát střelba ve školách v Americe nemyslím, že je důsledek jakékoliv výchovy. Spíše všudypřítomné dostupnosti střelných zbraní. Kdyby měl v ČR každý druhý v šuplíku pištol, to by všichni zírali jak by se střílelo.

• Citovat
  • Upravit
107618
27.12.21 17:35
@Capelucia píše:
Vysvětlí mi někdo, proč je seřezat dítě normální, ale seřezat manželku absurdita? 8o To už se mi zdá, že dospělému to ublíží méně.
Za takovouhle blbost mlátit dítě (když pomineme, že mlátit kohokoliv je blbost vždy) je fakt mimo. Ale zakladatelko neboj se, jen tak dál a ona se ti pak brzo vyklidí z domu :potlesk:.

Protoze dite musi poslouchat, ale manzelka ne… Uplne jednoduche

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
27.12.21 17:45
@Capelucia píše:
@ančapepča tak akurát střelba ve školách v Americe nemyslím, že je důsledek jakékoliv výchovy. Spíše všudypřítomné dostupnosti střelných zbraní. Kdyby měl v ČR každý druhý v šuplíku pištol, to by všichni zírali jak by se střílelo.

Nemyslím si. Kdo chce, si dokáže opatří zbraň celkem snadno i u nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
27.12.21 17:46

@ančapepča s tím nemá střelba ve školách nic společného. Doporučuji načíst studie těch deti. Většinou jsou to ti, co je doma tlucou za vše, nemají je rádi, apod.
@Venetia poslouchat jasně a logické věci ano, ale fakt toho nedosáhne tím, že ho zbije vareckou. Max. Dosáhne toho, že se dítě bude bat a příště už nejen že nenapíše, ale rovnou domů nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
27.12.21 17:51
@Venetia píše:
Nesrovnavej partnera dospeleho cloveka s ditetem, za ktere mas zodpovednost

To je pravda, u dítěte, za které máš zodpovědnost a na rozdíl od partnera se nemůže sebrat a odejít, je to provinění daleko horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.12.21 17:53
@Venetia píše:
Protoze dite musi poslouchat, ale manzelka ne… Uplne jednoduche

A jak má to dítě poznat, že pro něj je to dobré? Když je mláceno za to, že neposlechlo? Pak se nelze divit, že v dospělosti profackuje ženu, protože ho neposlechla. Protože je to normální.
Mít za někoho zodpovědnost neznamená, že ho seřežu vařečkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107618
27.12.21 18:03
@Capelucia píše:
Sory, ale větší blbost jsem dávno nečetla.

Asi bych s rodici mela lepsi v ramci vyjimecneho serezani nez treba kdyby mi daly tyden zaracha.
Nevychovu neznam, nevim jaka reakce by teda mela nastat misto toho vyprasku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí