Dostanu nemocenskou od zaměstnavatele?

1702
12.1.22 08:54

Dostanu nemocenskou od zaměstnavatele?

Ahoj, prosím o radu. Měla bych se vracet v únoru po rodičovské dovolené a neplaceném volnu (péče o dítě do čtyř let) do zaměstnání, ale rovnou nastupuji na neschopenku. Dostanu za prvních 14 dní nemocenskou, nebo nikoli kvůli předchozímu neplacenenu volnu?
Ještě jeden dotaz. Den nástupu na neschopenku/návrat do pracovního poměru spadá na víkend. Může mi lékař vystavit neschopenku např. v pátek od soboty?
Moc vám děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33843
12.1.22 09:13

@Čajíček1980 Nějak tomu nerozumím, v den nástupu do zaměstnání zárovenˇnastoupíš na nemocenskou? Jak to víš, takhle dopředu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
12.1.22 09:19

No to bude zamestnavatel rád. Ale myslím, že nárok máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
12.1.22 09:25

Tak to nevím jak je to s neplacenym volnem. To se dneska už moc nedává. Musí to být asi ze znamosti nebo nějaké nadstandardní vztahy.
Pokud by jste šla normálně ze čtyřleté mateřské, tak by to šlo a asi by to bylo lepší. Takhle fakt nevím.
S doktorem bych to viděla špatně, vůbec nechtěj psát neschopenku. I těhotná musí být jenom v režimu povolených vycházek a vůbec je to šílená buzerace, v podstatě ani nepoznaj, že je pacient nemocný tehotny a tak. Takže vybojovat neschopenku bude určitě problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
12.1.22 09:26

Tak pokud se zakladatelkou počítá a nemá tam nikoho jiného, tak radost bude mít určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
12.1.22 09:28
@Gežitka píše:
Tak to nevím jak je to s neplacenym volnem. To se dneska už moc nedává. Musí to být asi ze znamosti nebo nějaké nadstandardní vztahy.
Pokud by jste šla normálně ze čtyřleté mateřské, tak by to šlo a asi by to bylo lepší. Takhle fakt nevím.
S doktorem bych to viděla špatně, vůbec nechtěj psát neschopenku. I těhotná musí být jenom v režimu povolených vycházek a vůbec je to šílená buzerace, v podstatě ani nepoznaj, že je pacient nemocný tehotny a tak. Takže vybojovat neschopenku bude určitě problém.

není 4letá mateřská ;) RD je jen do 3 let dítěte a ten rok do 4let musíš mít domluveno se zaměstnavatelem jako neplacené volno. A o tom zakladatelka mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
12.1.22 09:39

Zaměstnavatel je informován a vše je ošetřené. Rozhodně to není blesk z čistého nebe. Jde mi pouze o odpovědi na „technické“ dotazy. Na mé situaci to nic nemění. Resp. i kdybych neměla dostala ani korunu, doma zůstat musím. Nejsem rozhodně zneužívač systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11289
12.1.22 09:47
@Čajíček1980 píše:
Zaměstnavatel je informován a vše je ošetřené. Rozhodně to není blesk z čistého nebe. Jde mi pouze o odpovědi na „technické“ dotazy. Na mé situaci to nic nemění. Resp. i kdybych neměla dostala ani korunu, doma zůstat musím. Nejsem rozhodně zneužívač systému.

Předpokládám, že jsi znovu těhotná. Nebylo by lepší prodloužit to neplacené volno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.1.22 10:21

@Gežitka Ženská ty jsi tak mimo ve většině diskuzí, že to bije do očí…

Zakladatelko, jsi znovu těhotná? Pokud ano, férovější by bylo domluvit se zaměstnavatelem prodloužení NV do doby, než nastoupíš na další MD/RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4219
12.1.22 10:58
@unuděná píše:
@Gežitka Ženská ty jsi tak mimo ve většině diskuzí, že to bije do očí…Zakladatelko, jsi znovu těhotná? Pokud ano, férovější by bylo domluvit se zaměstnavatelem prodloužení NV do doby, než nastoupíš na další MD/RD.

Zase na druhou stranu, pokud opravdu je její stav na neschopenku, proč nejít. Měla jsem to podobně. Dceři byly tři roky 13.12., já měla neplacené volno do 31.12. Od 28.12. jsem byla na neschopence - rizikové těhotenství. Kdyby těhotenství nedopadlo, nastoupila bych zpátky do práce. Byla jsem po jednom potratu a vyšší věk, tak jsem nevěděla, jak to dopadne. Naštěstí to dopadlo dobře, tak jsem rovnou z neschopenky přešla na PPM. Ale jestli mi propláceli těch 14 dnů si už nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
12.1.22 11:06
@Gežitka píše:

A ještě na sebe upozornujes, aby si těch tvých nesmyslů echt všímali lidi. Good job. Udělala jsi ze sebe vděčný terč. Doufám, že budeš fnukat ještě víc, až se do tebe lidi budou pouštět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.1.22 11:10
@PapeJ píše:
Zase na druhou stranu, pokud opravdu je její stav na neschopenku, proč nejít. Měla jsem to podobně. Dceři byly tři roky 13.12., já měla neplacené volno do 31.12. Od 28.12. jsem byla na neschopence - rizikové těhotenství. Kdyby těhotenství nedopadlo, nastoupila bych zpátky do práce. Byla jsem po jednom potratu a vyšší věk, tak jsem nevěděla, jak to dopadne. Naštěstí to dopadlo dobře, tak jsem rovnou z neschopenky přešla na PPM. Ale jestli mi propláceli těch 14 dnů si už nepamatuju.

Samozřejmě, pokud je zdravotní indikace k neschopence, tak není o čem se bavit ;) Ale něco mi říká, že jí jen nenavázala druhá mateřská na to NV. Pak bych taky zvážila, o kolik týdnů/měsíců by šlo a podle toho se zařídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
12.1.22 11:14

Jen doplňuji, že o těhotenství se nejedná, indikace je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
12.1.22 15:06
@Čajíček1980 píše:
Jen doplňuji, že o těhotenství se nejedná, indikace je.

Nechucus pracus?? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
13.1.22 00:05
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...