Lze vykoupit věci z exekuce zpátky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23081
3.4.14 19:40

S tím dopisem, když dojde a nejsi doma, tak hodí výzvu a do určitého data mají povinnost to mít na poště, poté to mohou hodit do schránky i bez podpisu o předání a bere se to jako doručené… Soused to takto měl, operoval tím, že žádný dopis nepodepisoval jako převzetí a exekutor vytáhnul papíry z pošty, že v ten a ten den mu to bylo vhozeno do schránky, tudíž to je doručené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3825
3.4.14 20:05

Mám čerstvou zkušenost…pošťačka na mě zvonila, že má dopis pro nějakou Šandovou. Jsem majitelka domku a nikdy jsem tu ženskou neviděla. Volala jsem na exekutorský úřad, kde mi ochotně sdělili, že dotyčná uvedla moji adresu jako adresu kontaktní na Úřadu práce. A pak dokazujte, že tu dotyčná nebydlí. Bohužel to není ani k řešení na policii. Jen jsem jí nahlásila na ÚP. Bohužel mi nemohli sdělit nic bližšího.
Strach mám z toho důvodu…jeden pán bydlí s přítelkyní, kde nemá trvalé bydliště. Má exekuce. Jednou uvedl kontaktní adresu na policii při nějaké nehodě, exekutor se to dozvěděl a nakráčel tam.
Tak jsem zvědavá, kdo příště přijde s tím, že zase někdo nahlásil moji adresu jako kontaktní. Na ÚP mi řekli, že je to běžná praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
4.4.14 10:32

@Nelfil No, když je to běžná praxe, tak by s tím měl exekutor počítat - nemůže to tedy brát jako důkaz, že tam povinný skutečně bydlí a má tam své věci. Radši to exekutorovi napiš písemně na dodejku a kopii + podací lístek pečlivě uschovej.

Předpokládám, že pošťačka na doručenku napsala, že se adresát na uvedené adrese nezdržuje. Tedy hlavně, že jsi to pošťačce řekla a že jsi za Šandovou nepodepsala převzetí.

Tohle vidím pomalu na trestní oznámení na Šandovou pro poškozování cizích práv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3825
4.4.14 21:44

@eumedon
Bohužel na trestní oznámení to není…manžel je policista. Na ÚP je tohle běžné, schovávají se před exekutory. Vedoucí na ÚP kontaktovala také exekutora a vše mu vysvětlila. Jen si říkám, kdo další nahlásí kontaktní adresu můj domek. Proč si nedaj kontaktní adresu na Hrad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.4.14 02:12

Pokud se vrátím k původnímu tématu, exekutorovi stačí, když mu na místě zaplatíte částečně, sice máte polepený byt, ale také klid. Exekutor, který byl u nás nám dohodl i splátkový kalendář. To vše pokud je exekuce opravdu oprávněná, jinak námitkujte, ale nebraňte jim ve výkonu, bylo by to ještě horší, protože si výkon rozhodnutí natáčejí. Co se týká vyškrtnutí věcí ze soupisu, stačí i svědci, nemusíte mít faktury, asi těžko najdu fakturu na televizi zděděnou po babičce. Někde jsem tu četl, že přicházejí bez dokladů apod. I s tím mám zkušenost, kdy exekutor přišel a měl v ruce několik měsíců starý výpis, kde chybělo několik posledních splátek, také částky neseděly, naštěstí byly spíše nižší než při domlouvání spl. kalendáře. Dávejte si také pozor na exekuce, které splácíte a přibyde vám nová, je nutno domluvit splácení i na novou exekuci. Návštěva u nás byla přesně z důvodu, že jsme si mysleli, že prostě přibyde variabilní symbol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel