Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den, včera u Nás zazvonil exekutor, že byla na partnera zahájená exekuce a jde si bud pro peníze nebo zabavit věci. Byla jsem doma sama s dítětem vykulená, hlavně proto, že jsme o ni nevěděli, a schránku vybírám jen já a přítel k ni nemá přístup a obejít mě nemohl, sám byl vykulený. Stáli si zatím, že tam obálka byla, ale my nic nemáme. Obvolala jsem i přítelovo šéfe, jestli s tím něco udělám, protože jsem se dozvěděla, že za exekuci může on, on použil přítelovo jméno na smlouvu(byli domluveni) Řekl že nám pomůže a domluvily jsme se, že hned dá přítelovi peníze a on to půjde zaplatit do čsob rychlou platbu a za pár hodin či minut bude platba u nich, exekutoři souhlasili s tím, že si udělají ale jistotu a polepili věci, s tím že až platba příde, vyrozumí mě, mohu nálepku sundat a je vše ok, ještě to pošlou písemně. Přítel to zaplatil včera kolem 15h, volala jsem tam zda je už platba ale bohužel nikdo už v kanceláři nebyl, tak jsme tam volala dnes ráno a ten pán dnes není v práci, tak zatím se nic dít nebude a zítra tam bude určitě tak uvidí, já se modlým aby tam platba byla mám strach. přítel určitě platil, poslal i stvrzenku, ale ta nestačí. Doufám, že poslal správné číslo učtu a td.. Ale myslím si že ano, protože to posílal ze svého čísla a normálně s ním komunikuji přes to číslo. Doufám že si nebudou vymýšlet že tam platba není a td.. Jinak hlavní čeho jsem se chtěla zeptat, většinu polepenách věcí je mím majetkem a přítel s nima nemá nic společného, vím že to nezjistí, že do 30 dnu musím podat důkaz (papíry) že jsou moje a pak to vrátí, v pořádku! Ale co s těma věcma co je přítele? Můžem je vykoupit zpět? Nebo jak to je? A mohou sáhnout i na dětský nábytek či kočárek? Tady ty sáhly jen na ledničku drahou a elektroniku a televize. pouze polepené, doufám že zítra strhnu! Ale nedej bože že by nás navštívili ještě jednou, dá se zjistit zda ještě nemá někde nakou exekuci, dluh? Portože nám opravdu nic nechodí,
trvalé bydliště tu má už 12let. Moc děkuji za rady!! Za chyby se omlouvám, jsem trošku ještě v šoku!
Příspěvek upraven 03.04.14 v 17:37
@Jajinkaa16 Tak hlavně je opravdu divné, že nic nepřišlo - chtěla bych vidět rozhodnutí o přiznání dlužné částky s dokladem o doručení. Nemá přítel třeba datovou schránku?
@Jajinkaa16 Pokud bude celý dluh uhrazen, exekuce by měla být zastavena, nebudete muset nic „vykupovat“.
@AliTad To nemám, jinak jsem chtěla vidět jejich všechny doklady a soudní příkaz. Vše bylo v pořádku, před rokem a pul přišli pro peníze takhle, co nebylo rok zaplacené a dávno už jsme platily, a oni neměli u sebe doklady nic, tak se otočily a šli. Řekla jsem, že jedine s policíí to budu řešit. Od te doby se neozvali, přítel tam šel a nikdo neměl tušení, potvrdilu mu, že to má zaplacené.
No to doufám, myslím že ano, ale ráda bych zda se dá zjistit zda jště nic nikde není, nám nic nechodí.
Ale spíše kdyby náhodiu přišel někdo jiný, že má dluh a já nebyla doma, zabavil věci tak co a jak, proto se ptám. Já už mám strach! Někdo si znás dělá pěkně legraci, asi paní doručovatelka!
Zakladatelko a jak to máte s trvalým bydlištěm??? Tam kde teď bydlíte je vaše oficiální trvalé bydliště??? Nebo jen nějaké přechodné, jste v pronájmu???
Tam kde bydlíme je trvále bydliště, nás obou přítel tu bydlí už 12 let a já 2 roky. Ale hlavně se to týka teď přítele. Dle všeho dopis měl přít, ale ve schránce není, řekly mi i datum doručení leden, ale žádná výzva či pak dopis od exekutora, prostě nic!
@Jajinkaa16 Tak to je opravdu divné
i když od exekutorů by mě nepřekvapilo vůbec nic.
No tak se podívej do spisu u exekutora a soudu kam a jak bylo doručováno.
Divné je, ze pokud platil přímo na pokladne v bance exekutora pod vs tak to tam není
když se to vkládá na účet přímo tak to tam je ihned max.do hodiny
Já myslím, že je to už teď jedno, důkaz měli, povolení také a už je to zaplacené, v kládal to přímo v bance na čsob na učet na čsob, tak by to tam mělo byt za chvíli, tak snad to tam bude. Ale hlavně by mě zajímalo, pokud mi můžete poradit, jestli mohou sáhnout na dětská věci (nábytek či kočárek) a co s věcma kdyby zabavily, a nemám k tomu dokaz, že je to mé, tak jestli si to mohu nak vykoupit, nebo to už nikdy neuvidím? Děkuji
I teď děkuji!
No tak hlavne by vam prisla soudni obsilka, kterou do schranky jen tak hodit nemuzou…
@Jajinkaa16 píše:
Já myslím, že je to už teď jedno, důkaz měli, povolení také a už je to zaplacené, v kládal to přímo v bance na čsob na učet na čsob, tak by to tam mělo byt za chvíli, tak snad to tam bude. Ale hlavně by mě zajímalo, pokud mi můžete poradit, jestli mohou sáhnout na dětská věci (nábytek či kočárek) a co s věcma kdyby zabavily, a nemám k tomu dokaz, že je to mé, tak jestli si to mohu nak vykoupit, nebo to už nikdy neuvidím? DěkujiI teď děkuji!
veci pro dite jako kocarek, postylku, detske hracky (pokud to samozrejme neni play station) zabavit nemuzou, v tomto smeru muzes byt v klidu
u nasi dr. v ordinaci bezi na toto tema zajimavy spot, jak a cemu se muzes branit, co je nazabavitelne atp. Je tam odkaz i na webovky, bohuzel si je nepamazuju, zkus zagooglit - exekuce, poradenstvi, nezabavitelne predmety atp.