Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Znám důvod rozchodu, právě jsem ho před chvílí napsala. Přítel už je z toho psychicky na dně. Dítě mu dává místo každých 14 dnů na víkend, 1× za měsíc a ještě musíme psát sms 10 dní předem. Je to celé na hlavu!
A řeším to já, protože přítel chtěl abych to tu s vámi probrala. Jinak já bych to s ní řešila, ale to je jeho boj a já se mu jen snažím pomoct nabrat informace.
A oni to nemaj soudne? co pani na ospodu? co nacrhuke za reseni, pokud matka odmita bydliste sdelit?
tak pokud jde jen o pobyt, tak na matriku, dotaz…
U soudu bylo otci řečeno, že by mu matka měla sdělit bydliště, ale nechce tak se ptám já Vás co mu nebo nám poradíte, máme to pak uvést u soudu, který se bude zanedlouho konat nebot dítě nastoupí na základní školu, nebo jak to máme nejlépe řešit?
@Inana měl by to říct u soudu. Aby bylo vidět, že ona nespolupracuje.
@Inana píše:
U soudu bylo otci řečeno, že by mu matka měla sdělit bydliště, ale nechce tak se ptám já Vás co mu nebo nám poradíte, máme to pak uvést u soudu, který se bude zanedlouho konat nebot dítě nastoupí na základní školu, nebo jak to máme nejlépe řešit?
pozadat matku pisemne. ted
@Inana a dítě chodí do školky, k lékaři? Zeptala bych se tam, pokud by druhý rodič nebyl ochotný mi dát adresu mého vlastního dítěte.
@lucenka píše:
@Inana a dítě chodí do školky, k lékaři? Zeptala bych se tam, pokud by druhý rodič nebyl ochotný mi dát adresu mého vlastního dítěte.
k tomu škola ani lékař neslouží. šla bych oficiální cestou - písemná výzva druhému rodiči, pokud ne, záznam na ospod. a vyžadovat po ospod, aby konal… at je záznam, že matka nespolupracuje
@Lama Lama píše:
k tomu škola ani lékař neslouží. šla bych oficiální cestou - písemná výzva druhému rodiči, pokud ne, záznam na ospod. a vyžadovat po ospod, aby konal… at je záznam, že matka nespolupracuje
jak podat písemnou výzvu když neví kam to doručit? ![]()
@Inana Tak otázkou je proč to tají. Nepodvádí třeba ohledně nějakých dávek nebo tak něco a díky tomu nechce sdělovat bydliště (je to asi blbost, ale napadla mě nako jediná možnost, pokud je otec normální člověk a ona dělá takové seky), abyste třeba neviděli v jakých podmínkách a s kým bydlí?
@Lama Lama píše:
Neslouží, ale jak jinak to zjistit, když to matka odmítá sdělit. A oni tyhle údaje mají k dispozici.
@ka2ka píše:
jak podat písemnou výzvu když neví kam to doručit?
prostřednictvím ospod?
email, telefon sms…
nevim, fakt bych to řešila přes úřady k tomu určené. todle je fakt do nebe volající omezování rodičovských práv a mělo by se to řešit. Teda pokud to není kre. tén, před kterým se ex musí ukrývat.
@Lama Lama píše:
prostřednictvím ospod?email, telefon sms…
nevim, fakt bych to řešila přes úřady k tomu určené. todle je fakt do nebe volající omezování rodičovských práv a mělo by se to řešit. Teda pokud to není kre. tén, před kterým se ex musí ukrývat.
tak sms a tel´. to může zapřít. Jedině možná ten mail
spíš si myslím, že možná bydlí nějak nevhodně ![]()
@lucenka píše:
Neslouží, ale jak jinak to zjistit, když to matka odmítá sdělit. A oni tyhle údaje mají k dispozici.
hele, já bych bych pacientovy nevyhověla. Já fakt nechápu proč do rodičovských sporů motat někoho, kdo s tim nemá mít nic společnýho.
@Lama Lama píše:
hele, já bych bych pacientovy nevyhověla. Já fakt nechápu proč do rodičovských sporů motat někoho, kdo s tim nemá mít nic společnýho.
Stačí, když otec požádá o výpis z karty. Tam je uvedená adresa.