Dotaz na výchovu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27767
10.1.17 16:38
@Lama Lama píše:
k tomu škola ani lékař neslouží. šla bych oficiální cestou - písemná výzva druhému rodiči, pokud ne, záznam na ospod. a vyžadovat po ospod, aby konal… at je záznam, že matka nespolupracuje

jak podat písemnou výzvu když neví kam to doručit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.1.17 16:38

@Inana Tak otázkou je proč to tají. Nepodvádí třeba ohledně nějakých dávek nebo tak něco a díky tomu nechce sdělovat bydliště (je to asi blbost, ale napadla mě nako jediná možnost, pokud je otec normální člověk a ona dělá takové seky), abyste třeba neviděli v jakých podmínkách a s kým bydlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.1.17 16:45
@Lama Lama píše:
k tomu škola ani lékař neslouží. šla bych oficiální cestou - písemná výzva druhému rodiči, pokud ne, záznam na ospod. a vyžadovat po ospod, aby konal… at je záznam, že matka nespolupracuje

Neslouží, ale jak jinak to zjistit, když to matka odmítá sdělit. A oni tyhle údaje mají k dispozici.

• Citovat
  • Upravit
81500
10.1.17 16:50
@ka2ka píše:
jak podat písemnou výzvu když neví kam to doručit? :think:

prostřednictvím ospod? :think: email, telefon sms…
nevim, fakt bych to řešila přes úřady k tomu určené. todle je fakt do nebe volající omezování rodičovských práv a mělo by se to řešit. Teda pokud to není kre. tén, před kterým se ex musí ukrývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
10.1.17 16:52
@Lama Lama píše:
prostřednictvím ospod? :think: email, telefon sms…
nevim, fakt bych to řešila přes úřady k tomu určené. todle je fakt do nebe volající omezování rodičovských práv a mělo by se to řešit. Teda pokud to není kre. tén, před kterým se ex musí ukrývat.

tak sms a tel´. to může zapřít. Jedině možná ten mail :nevim: spíš si myslím, že možná bydlí nějak nevhodně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
10.1.17 16:54
@lucenka píše:
Neslouží, ale jak jinak to zjistit, když to matka odmítá sdělit. A oni tyhle údaje mají k dispozici.

hele, já bych bych pacientovy nevyhověla. Já fakt nechápu proč do rodičovských sporů motat někoho, kdo s tim nemá mít nic společnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.1.17 17:10
@Lama Lama píše:
hele, já bych bych pacientovy nevyhověla. Já fakt nechápu proč do rodičovských sporů motat někoho, kdo s tim nemá mít nic společnýho.

Stačí, když otec požádá o výpis z karty. Tam je uvedená adresa.

• Citovat
  • Upravit
11
11.1.17 06:23

Dobře, chápu vaše názory a děkuji Vám za ochotu. A narážky na otce, on je opravdu v pořádku. A styk s dítětem má tak navrhnut od soudu, protože vzal lepší práci a jezdí po světě na montáže, aby vydělal a měl z čeho platit včas alimenty a podobně (školku, plavání a jiné kroužky a tak podobně, vybavení a oblečení + dárky a hračky),bereme ho do cirkusu a podobně, jen domluva s matkou opravdu vázne. Ještě naposledy to vyřešíme s matkou a když nic, tak to půjde úřední cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.1.17 07:51
@kdochcekam píše:
Vyměnil vlastní dítě za peníze…otec roku. :potlesk: :potlesk: :potlesk:

takže lepší otec v ČR, kde třeba nebude mít peníze na alimenty?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
11.1.17 07:54
@kdochcekam píše:
Tak já prostě nedělám rozdíly mezi matkou a otcem a opravdu si neumím představit, že bych si jezdila za prací a svoje děti viděla o víkendu jednou za 14 dní. To teda vážně ne. To bych rači dřepěla u regálů v kauflandu celé noce. Nemám děti proto, abych odjela pryč a nestarala se o ně.

takže radši bys jim nic nedopřála, počítala každou korunu?

• Citovat
  • Upravit
81500
11.1.17 08:14

@kdochcekam souhlas. Zahraničí ne ní jediná cesta jak uživit dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.1.17 09:03
@kdochcekam píše:
@lucenka nevyměnila bych je za peníze, které si s nimi ani nemám kdy užít. trvala bych na střídavé péči a svůj život přizpůsobila potřebám dětí, tak jak to všichni normální rodiče dělají. Nebo se mají jako všichni rodiče sebrat a jet montovat do zahraničí a děcka nechat ladem?

to nikde nepíšu. Ale ne každý chlap má sílu na to, aby bojoval o dítě do střídavé péče. Ještě nedávno to byla výjimka, aby se střídává péče povolila a stálo to toho chlapa hodně úsilí. Tak je pak celkem logický, že když s tím dítětem nemůže být, tak se ho snaží zabezpečit jinak.

• Citovat
  • Upravit
22093
11.1.17 09:24
@lucenka píše:
Stačí, když otec požádá o výpis z karty. Tam je uvedená adresa.

Na výpisu z karty bude uvedena adresa, kterou matka udala jako trvalé bydliště - což vůbec nemusí souhlasit s realitou. A jestliže tahle matka z nějakého důvodu nechce, aby otec věděl, kde bydlí, tak ta adresa téměř jistě souhlasit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
11.1.17 09:35

Tak já na tom, že otec pracuje v zahraničí a dítě vidí jednou za 14 dní, nevidím nic nemorálního ani nenormálního. O dítě evidentně zájem má a snaží se :nevim: Takových rodin je přece spousta, kde má dítě ve své výhradní péči matka. I tak, ale má otec ohledně dítěte nejen povinnosti, ale i práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
11.1.17 09:38
@Amys píše:
Tak já na tom, že otec pracuje v zahraničí a dítě vidí jednou za 14 dní, nevidím nic nemorálního ani nenormálního. O dítě evidentně zájem má a snaží se :nevim: Takových rodin je přece spousta, kde má dítě ve své výhradní péči matka. I tak, ale má otec ohledně dítěte nejen povinnosti, ale i práva.

no, že je jich spousty ještě neznamená, že to je v pořádku. Jako sorry, ale otec, co se stará 4 dny v měsíci, moc rodičem není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí