Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Delam to za 75%. Nabizel mi ze zaplati uklizecku a ze nemusim varit ale nevadi mi to. Plati vic za bydleni, plati mi opravy aut a restaurace, dovoleny, atd. Je to nase dohoda a funguje to, on nemusi na nic sahnout, doma jen pracuje a pak relaxuje.
@Anonymní píše: Více
Podle me je to nevyhodne pro tebe. Domacnost je 24/7. Zatimco naklady vyresis jednim prikazem v uctu.
Cas je srazsi komodita, nez penize.
@PaníBovaryová píše: Více
On peníze většinou vznikají prací a to není nic jiného než úsilí a čas!
@Vanilkovavila píše: Více
Jestli vam to obema vyhovuje, tak je to v poradku. Pro me by to nebylo, asi bych mela pocit, ze jsem za sluzku a jeste mam byt rada, ze prispivam min penez a nemusim si platit dovolenou.
@pouzitychlap píše: Více
Presne tak. A proto ona bude tratna, kdyz mohla venovat cas usili vedoucí k vydelku.
@Denisa56 píše: Více
Nevim, v jaké vrstvě se pohybujes, ale pro velkou cast zen s mizernou praci je model, ktery zakladatel(ka) navrhuje, těžce výhodný.
@PaníBovaryová píše: Více
Spousta zen nema vyhlidky na dobry vydelek. Fakt. Podivej se na statistiku rozlozeni mezd. Tebe se to asi netýká, takže vidíš tu nevyhodu a risk, kdyz se vzdas vlastniho karierniho postupu, ale realita velky casti obyvatel je úplně jiná.
@Justin Case píše: Více
Ve ctyriceti schopna žena vetdinou zlatokopkou nemusí byt, ne?
@andrasteia píše: Více
Uměla bys to vyjádřit nějakými čísly?
To je preci jedno, v jake vrstve se pohybuju. To je o tom, jak si to ti dva nastavi. My s manzelem povazujeme vsechny nase penize za spolecne, bez ohledu na to, ze jeho vyplata je vyssi, nez moje, a to o dost. Na nejaka procenta a s tim spojeny rozsah domacich praci nehrajeme. Spolecne platime, co je potreba a stejne tak spolecne delame vsechno, co je potreba. V jinem modelu by se ani jeden z nas necitil dobre.
Tak ono starat se o domácnost je o dost příjemnější verze, než stát 8h u pásu a pak se starat o 50% domácnosti.
Takže z tohoto pohledu by to bylo výhodné.
Zásadnější pohled, který nikdo nezmínil je vznik závislosti.
Pokud takhle funguje třeba 10 let, tak její možnosti tenhle mód opustit jsou mizivé.
@pouzitychlap píše: Více
Počkej ale já pochopila, že by dál chodila do práce, ty ne?
@Denisa56 píše: Více
Jste manzele, mozna mate i deti, možná i jiné závazky.
Tady zakladatelka uvazuje o fungování s přítelem. A ver mi, ze fakt hodne zen je ochotno delat muzi posluhovačku, a ještě rádo.
Obzvlášť v nekterych regionech je tohle furt defaultni nastavení, bohužel.
Ano, jsme manzele, deti uz jsou davno samostatne, jsme uz sami dva. Pokud spolu dva ziji v jedne domacnosti, je na nich, jaky system fungovani si domluvi. Dulezite je, aby byli spokojeni oba. Bohuzel, mas pravdu v tom, ze dost zen se stavi do podrizene pozice a maji pocit, ze kdyby se ozvaly, tak je to neco nepatricneho. Je to hodne zakorenene z minulosti, sama jsem v tomhle modelu byla vychovavana /jsem rocnik 1962/. Tohle si musi kazda vybojovat sama. Ja mela stesti na rozumneho chlapa.