Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pouzitychlap píše: Více
Píše tohle:
"Vařily by jste, uklizely praly a celkově se staraly o domácnost pokud by muž doma platil pouze 75%
Nebo by jste vyzadovali aby platil 100% a nasledne by jste tyto věci dělaly?
Bez dětí čistě jen partneři"
Mluví jen o nákladech na domácnost, z toho soudím, že na své věci by si vydělala sama.
@andrasteia píše: Více
Vidím to riziko i pro nízkovydělávající ženy.
Čas je nejdražší komodita. Je výhodné ho investovat do sebevzdělávání nebo klidně odpočinku, ale ne do starání se o domácnost a už vůbec ne ze 100 %, když nikdy nevíš, kolik času ti o vlastně zabere a co všechno se pod „domácnost“ skrývá. Ženy by si měly více vážit svého času.
@PaníBovaryová píše: Více
Ja tam to eiziko taky vidím. Ale to jsem ja.
Co pozoruju ve svem okoli, tak strasne moc nizkoprijmovym zenam vyhovuje zastávat pozici pecovatelky a klidne se i uplne sveho prijmu vzdat. Počítají s tím, ze to prostě zařídí partner a „jsou prece rodina“. Znouze ctnost a velký risk.
@KKubula píše: Více
Máš pravdu. Pro mě je to těžko pochopitelné.
Takže muž bude zajišťovat 75% nákladů domácnosti. A vzhledem k tomu, že ona jen 25%, tak na sebe vezme všechnu práci v domácnosti.
Do rozpočtu domácnosti přispěje tedy o třetinu méně, než manžel.
Podle mě je to celé špatně, ale lépe, než kdyby nechodila do práce. Domácnost je nedělitelně obou. Oba mají svým úsilím přispívat k jejímu chodu a je dobré, pokud ty příspěvky jsou alespoň trochu vyvážené. Přepočítávat to úsilí na finance je podle mě HNUSNÉ
My dáváme odjakživa (i před svatbou, od sestěhování se) všechny peníze dohromady a z toho vše platíme a bereme si, když je potřeba. Manžel má nyní zhruba jednou tak vysoký plat než já…