Domácnost za 75 % nákladů: férová dohoda, nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2469
19.10.25 19:01
@KKubula píše: Více

Já pochopil, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
19.10.25 19:07
@pouzitychlap píše: Více

Píše tohle:

"Vařily by jste, uklizely praly a celkově se staraly o domácnost pokud by muž doma platil pouze 75%

Nebo by jste vyzadovali aby platil 100% a nasledne by jste tyto věci dělaly?

Bez dětí čistě jen partneři"

Mluví jen o nákladech na domácnost, z toho soudím, že na své věci by si vydělala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21378
19.10.25 19:33
@andrasteia píše: Více

Vidím to riziko i pro nízkovydělávající ženy. :nevim: Čas je nejdražší komodita. Je výhodné ho investovat do sebevzdělávání nebo klidně odpočinku, ale ne do starání se o domácnost a už vůbec ne ze 100 %, když nikdy nevíš, kolik času ti o vlastně zabere a co všechno se pod „domácnost“ skrývá. Ženy by si měly více vážit svého času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
19.10.25 23:03
@PaníBovaryová píše: Více

Ja tam to eiziko taky vidím. Ale to jsem ja.

Co pozoruju ve svem okoli, tak strasne moc nizkoprijmovym zenam vyhovuje zastávat pozici pecovatelky a klidne se i uplne sveho prijmu vzdat. Počítají s tím, ze to prostě zařídí partner a „jsou prece rodina“. Znouze ctnost a velký risk.

• Citovat
  • Upravit
2469
20.10.25 14:35
@KKubula píše: Více

Máš pravdu. Pro mě je to těžko pochopitelné.
Takže muž bude zajišťovat 75% nákladů domácnosti. A vzhledem k tomu, že ona jen 25%, tak na sebe vezme všechnu práci v domácnosti.

Do rozpočtu domácnosti přispěje tedy o třetinu méně, než manžel.

Podle mě je to celé špatně, ale lépe, než kdyby nechodila do práce. Domácnost je nedělitelně obou. Oba mají svým úsilím přispívat k jejímu chodu a je dobré, pokud ty příspěvky jsou alespoň trochu vyvážené. Přepočítávat to úsilí na finance je podle mě HNUSNÉ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
20.10.25 23:07

My dáváme odjakživa (i před svatbou, od sestěhování se) všechny peníze dohromady a z toho vše platíme a bereme si, když je potřeba. Manžel má nyní zhruba jednou tak vysoký plat než já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí