Mužský kamarád a hranice: odmítla jsem polibek a teď mám výčitky

Anonymní
14.10.25 00:22

Vztahy s ex kolegy

Asi jen vypovídáni se. Jsem na sluzebce, občas si napíšu s bývalým kolegou (proste známy z práce). Resp bezne on napíše a ja odepíšu. Aktuálně jsem na služební cestě a meli jsme možnost se vidět pod X letech. Dat pivko a pokecat.. vše v pohode až do doby, než začal být až moc kontaktní. Ja jsem komunikativní, snad průměrná ženská před 40 a žádná kráska (tak nějak celoživotně, ale moc dobre vím k čemu je fen a make up). Mam svoje limity, manžela, děti, rodinu a nemam rada když mi někdo leze do mé bubliny. Bohuzel se me pokus políbit a ja z toho mam ted strašný pocit. Odmítla jsem a zároveň je mi líto, ze jsem ho zranila. Asi nějaké pocty z dětství, ale zajímalo by me, jestli v tom jsem sama, nebo je nás víc. Je to strašný cítít se špatně, protože odmítnu někoho, koho nechci a mam závazky, pres které proste nejede vlak. Upřímně jsem byla k dost překvapena, protože ja jsem kamarádská, otevřena a ukecaná, ale vzhledem ke svému zjevu se opravdu nepovažuji za nějaký super úlovek. :zed: fakt není možné být s chlapem kamarádka?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.10.25 00:27

Upřímně já bych se spíš citila spatne z toho jak by se cítíl můj manžel až mu tohle řeknu, než nějaký chlap který semnou nic nebudeje..
Je škoda že na to koukáš takto, spíš nad tím bych se zamyslela

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.25 06:37
@Anonymní píše: Více

Tak ja mam svědomí čisté. Dost jasně jsem odmítla a vždycky ho brala jako kamaráda. Podle toho byla vždy i naše komunikace - fotky děti, rodinná fotka z dovolené atp. Jen je mi ho líto jako kámoše, což neznamená, že bych reagovala jinak. A s odstupem i nějaké nastvani, ze zničil letitý kontakt, protože pro me je to no go. Nepotřebuju zadní vrátka a nebuduju si síť uctívačů.

• Citovat
  • Upravit
2469
14.10.25 06:49

Jak by se jako měl cítit? Špatně? Proč? Že si žena dovolí bavit se po večerech a jiným? Nebo že nebyl u toho aby mohl tomu druhému rozbít hubu a že si a tím žena poradila sama?
Ne. Pokud má zdravé sebevědomí, tak ae může cítit dobře, že to má žena v hlavě celkem srovnaný a dovede se o sebe postarat.
A jestli myslíte kvůli tomu, že se cítí špatně po odmítnutí, tak je to přirozená reakce těch, co byli vychováni tak, aby byli hodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
14.10.25 06:52

Ahoj,

ja bych se tim nijak netrapila, to se stava. :hug:

Nevidela bych v tom, ze jsi ho nejak zranila … Takovych situaci se cloveku za zivot stane. Ty jsi ho odmitla, on se stahl, zadne drama :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.10.25 08:02

Ne. Opět a po sté, kamarádství mezi mužem a ženou neexistuje. A mohlo tě to napadnout, o co mu jde, žádný chlap si s tebou nepůjde sednout na pivo sám, aby poslouchal, jak se máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
14.10.25 08:11

Kamarádství mezi mužem a ženou je možné a stejně tak je je možné dokonce i přátelství, i když to druhé je patrně nejtěžší disciplínou v oblasti vztahů vůbec a dlouhodobě jej vybalancovat, aby nesklouzlo k něčemu jinému, je vážně umění. Je ale nutné mít neustále na paměti, že jsme sexualitou vybavené bytosti a že se naše sexualita neustále do našich vztahů promítá. Je nutné si (neustále) hlídat hranice a nebýt zaskočený, když se protějšek v určité situaci pokusí naše hranice překročit.

Několikrát se mi v životě stalo, že to, co jsem považoval za projev běžného kamarádství, byly ve skutečnosti známky platonického vzplanutí. Do hlav druhých nevidíme, někdy z druhé strany může jít o promyšlenou manipulaci a někdy se jen sejde určitá nálada, prostředí (podepřené třeba určitým množstvím alkoholu) a pokušení je tady. Znát se hranice a umět zdvořile, ale důrazně říkat ne je základ. Není důvod se takovou situací trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4903
14.10.25 08:21
@terien píše: Více

ale existuje. Jsem toho s mým kamarádem důkazem. Oba máme rodiny, občas si píšeme a cca 2-3× ročně spolu jdeme na kafe. Asi 4× jsme byli i na výletě spolu s partnery, později i dětmi. Funguje to už 20 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13971
14.10.25 08:23

Nečiň druhým co nechceš, aby oni činili tobě :think:
Nepochybuji, že by jsi manžela za téměř romantickou večeři s kolegyní nepochválila.

Bylo naprosto zjevné o co jde. Služební cesta, večeře. Úmysl je tedy jasný, bylo kde, bylo s kým. Dokonce tě mrzí, že jsi ho odmítla :roll:
Ale něco se pokazilo, asi nebyl dost romantik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.10.25 08:25
@vedma007 píše: Více

Mě nemusíš přesvědčovat, mam v tomto tématu jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
14.10.25 08:31
@terien píše: Více

Já mám dobrého kamaráda se kterým trávím hodně času a sex spolu nemáme a ani nechceme. Známe se už několik let a není homosexuál. Jde přátelství mezi mužem a ženou normálně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.10.25 08:35
@Nina914 píše: Více

Sex spolu nemáte a nechceš, to je tak jediné, co můžeš s jistotou tvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
14.10.25 08:50
@Nina914 píše: Více

Jak můžeš vědět, co chce nebo nechce, tvůj kamarád? Jak si můžeš být jistá, že po tobě nevyjede v momentě, kdy se mu začne rozpadat vztah, z nějakého důvodu bude čelit období sexuálního půstu, bude procházet menší osobní krizí atd? Sex z nějakého důvodu (možná) do dnes nechtěl. To vůbec neznamená, že po něm nemůže toužit zítra. Na druhou stranu, jsi si jistá, že ve vztahu ke kamarádovi žádný sexuální podtón necítíš, že ti jeho zájem nelichotí? Že nezaujal pozici rezervy pro případ, kdy by skončil tvůj současný vztah? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
14.10.25 09:00

Připomnělo mi to nedávnou diskuzi, jestli je normální, aby ženská šla sama večer někam posedět s jedním kamarádem, když jsou tam vzájemně sympatie. Padaly názory, že když jí jde jenom o kamarádství, tak přece o nic nejde. Zde je vidno, že tomu druhému jenom o kamarádství zdaleka jít nemusí.
Zakladatelko, hodila bych to za hlavu, výčitky by měl mít on. A příště bych si takovýhle posezenícka ve dvou s kamarádem odpustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5476
14.10.25 09:01

Jako že by ses s ním líbala, abys nezranila jeho city? 8o A kdyby pak chtěl jít k němu domů, tak bys taky šla, aby nebyl smutný? A víš jak by byl pak smutný, kdybys nešla? :mrgreen: Určitě by nechtěl zůstat u jednoho polibku. I kdyby tě jenom držel za ruku, tak by to bylo prostě blbý.

Udělala jsi to dobře. On si dělá asi nějaké naděje, ale je pako. Nemá se vůbec snažit líbat zadanou ženu. Jestli se pak choval tak, abys měla ty výčitky svědomí, tak je to pako a trochu i manipulátor k tomu. Už bych mu ani nepsala, evidentně o tebe nemá až tak zájem jako o kamarádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí