Dotaz pro učitelky: odmítnutí třídnictví
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@SAJ píše:
Nedůstojné a ponižující?Tak jo.
Asi fakt nemá smysl pokračovat v diskusi.
To mě mrzí, je to hezké téma. Mám ve škole ráda přirozenost a myslím, že je důležité ji podporovat. Stejně jako si neumím představit, že začnu vykat své nejlepší kamarádce jenom proto, že se stala mou přímou nadřízenou, nenapadlo by mě nikdy k tomu nutit vlastní děti. Máš na to jiný názor, to je v pohodě. Jen nechápu, proč nevidíš smysl si o tom popovídat. Tak snad jindy a jinde. Měj se hezky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. podle mě je toto věc, co by si dítě mělo mít možnost rozhodnout samo.
Prvorozeného jsem měla jako vedoucí kroužku. Děti mi říkaly jménem a syn mi taky říkal jménem. Vím, že kdybych ho učila, budu paní učitelka. U mladšího nevím, co by udělal, kdyby to bylo na něm.
Třeba své mámě říkám jménem od doby, co dělala na mé první škole zástupkyni. Pak byla kolegyně. Přišlo mi to lepší, než jí říkat mami. Mně to tedy zůstalo a říkám jí mami i Evo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@hanka.br. podle mě je toto věc, co by si dítě mělo mít možnost rozhodnout samo.
Prvorozeného jsem měla jako vedoucí kroužku. Děti mi říkaly jménem a syn mi taky říkal jménem. Vím, že kdybych ho učila, budu paní učitelka. U mladšího nevím, co by udělal, kdyby to bylo na něm.
Třeba své mámě říkám jménem od doby, co dělala na mé první škole zástupkyni. Pak byla kolegyně. Přišlo mi to lepší, než jí říkat mami. Mně to tedy zůstalo a říkám jí mami i Evo.
No ale to jsem výše psala, že bych to nechala na dítěti, ať si samo řekne, jaké oslovení zvolí a jestli bude rodiči tykat nebo vykat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to není ve smlouvě uvedeno, tak by odmítnutí nemělo dělat problém, avšak pokud si tím znepřátelíte např. ředitelku/ředitele školy, tak je to problém jako pr***.
Asi musíš zvážit pro a proti, jestli to při odmítnutí neudělá problém u kolegů, a pokud ano, tak jestli to není lepší zkousnout a zkusit to.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit