Dovolená a neschopenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4034
22.5.10 09:09

Můj doktor s tím právě zkušenosti nemá, protože dělá v nemocnici, kde to za něho vždycky dělají sestry. Jen jeden den v týdnu dochází do soukr.ordinace. Neomezené vycházky mi dát nechce, prý o tom ještě neslyšel. Nozu, prosím tě, jak se jmenuje ten formulář z té sociálky? Nemůžu to tam najít. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21549
22.5.10 09:16

je to Žádost práce neschopného pojištěnce o udělení souhlasu ke změně pobytu v době dočasné pracovní neschopnosti z důvodu pobytu v cizině. najdeš zde .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21549
22.5.10 09:18

ale je to jenom pro zahraničí. pro ČR to je něco jiného a to má můj doktor přímo v ordinaci v PC, takže neporadím. k tomu se revizní doktor sociálky nevyjadřuje, jen se jí to oznamuje. ale zkus si projít ten link, možná tam bude i formulář pro doktora na ty čechy. tohle jsem neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1657
22.5.10 11:18

Nozu, glukometr jeste nemam. Mne to teprve zjistili a mam jit ted na prohlidku k diabetologovi. A ty nemas mimco vetsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
22.5.10 11:34

Díky moc, nozu, je to tam i pro čechy. Zkusím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21549
22.5.10 18:44

Sopticek, tak to jo. Kdybys pak chtěla něco probrat k případné dietě, tak se klidně ozvi na SZ. Já jsem už s tím druhým těhu docela expert :-)
Jinak jsem opravdu 17tt. Já jsem byla na zátěžových testech už v prvním trimestru, objednávala mě doktorka hned jak se potvrdila srdeční akce. právě kvůli tomu, že jsem těhu cukrovku měla už s Klárkou..

jančik, tak to jsem ráda, že jsi to našla. Doktor si s tím už poradí a s čechama fakt není problém. to ti nikdo nezatrhne. neboj. krásnou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
24.5.10 08:08

Díky moc, tobě krásné těhotenství, teda i přes tu cukrovku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.5.12 16:58

Dovolená v ČR po dobu neschopenky

Ahoj,vím že tento dotaz se tady už řešil,ale je to přeci jenom už před 2 lety a od té doby se určitě hodně změnilo. Ráda bych se Vás tedy milé maminky zeptala:
jsem na nemocenské v těhotenství od 24.4.2012, kvůli tomu,že nemohu vykonávat svou práci (bohužel k dnešnímu dni mi přišla výpověď, ale to se netýká mé otázky) :( . Máme na srpen naplánovou dovolenou do ČR na chatu a teď si nevím rady jak to udělám. Můžete mi tedy napsat své zkušenosti s tímto problémem. Je nějaká možnost, že by mi moje gynekoložka mohla napsat na pár dní jinou(přechodnou) adresu, kde budu pobývat. Nerada bych to totiž riskovala,ale ani nechci dovolenou rušit. Prosím poraďte. Moc děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
22.5.12 17:15
@smilen.m píše:
Jeste nic koupeneho nemame, ale chceme kupovat v cervnu na zacatek srpna. Aspon, ze jsi mi pripomela ty urcite podminky leteckych spolecnosti, protoze by jsme leteli dvema spolecnostmi, jedna ceska a druha zahranicni a to bych musela zjistit u ty zahranicni.
Neschopenku mam z duvodu rizikoveho, prodelala jsem mimodelozni tehotenstvi a pak z duvodu pracovniho, ktery je casto infekcni.

Pokud poletíte nebo pojedete do zahraničí, tak pozor na cestovní pojištění. Myslím, že většina pojišťoven má limit 26. týden, ale nejsem si jistá. Rozhodně si to ale ověř a bez pojištění nikam nelítej, to je strašné riziko. Já jsem jako těhotná letěla do Londýna a kvůli bolestem jsem tam musela do nemocnice. Rozhodně to nebylo nic příjemného, a to umím anglicky dobře. Neumím si představit, že by se mi něco takového stalo třeba v Turecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
22.5.12 17:20

roussi pokud máš rozumného doktora tak ti normálně v rámci ČR přendá adresu nachatu, známá to tak měla a já to na léto taky plánovala,

Housa měla jsi před odletem nějaké problémy, nebo to způsobilo letadlo? my se chystáme 24-26tt do Bulharska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
22.5.12 17:20

Asi bych se domluvila s doktorkou.My jsme se v půlce těhotenství s neschopenkou stěhovali a než jsem vše vyřídila, taky jsem byla mimo danou adresu a doktorka říkala, že v pohodě, že kdyby přišla kontrola, tak se jí mám hned ozvat.
Zkusila bych se poptat na ten přepis adresy, ale na krátkou dobu to doktoři neradi píšou.
A nebo ti zbývá jet a zariskovat aby ti nepřišla kontrola.

• Citovat
  • Upravit
101606
22.5.12 17:40

@roussi Ano, jde to, ale je to na rozhodnutí doktora, zda ti to přepíše jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
22.5.12 17:43
Housa měla jsi před odletem nějaké problémy, nebo to způsobilo letadlo? my se chystáme 24-26tt do Bulharska.

Trpěla jsem zácpou a ta se kvůli tomu stresu z cesty projevila střevní kolikou. Mám za sebou jeden ranný potrat a hrozně jsem se bála, že tohle bude další. Naštěstí to nic nebylo.
Každopádně někomu cestování naopak prospívá, takže se rozhoduj hlavně podle toho, co řekne doktor a jak se budeš cítit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
22.5.12 17:45

@roussi buď v pohodě. Není problém nemocenskou na pár dní přepsat. Sestra jen vypíše nějaký papír a pošle ho na sociálku. Kamarádka tak jezdila zase za sestrou na víkend nebo na chatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
22.5.12 19:15

Housa aha, já jsem se malinko lekla zda ti to nezpůsobilo nějak letadlo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie