Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@princeznaII píše:
a v zaměstnání to omluví jak, když nebude na neschopence?
neomluvenou absencí?
těžko předpokládat, že by jí dali dovolenou ( i když vyloučené to není)
No, v zaměstnání když na ně vybalí, že sice do práce nemůže ze zdravotních důvodů, ale kloncat se v autě k moři může, nesetká se z příznivou odezvou. Jedině, že by byli rádi, že na tu neschopenku nastoupila. ![]()
@Máma21 píše:
@princeznaII v praci nevim, sestra podnika sama na sebe
ted jsem jen zvědavá : v čem sestra podiká, že musela sama sebe poslat na neschopenku?
Já jsem žádala dr., aby mi to dovolila na 1 den - chtěla jsem jet na Baby veletrh vybrat kočárek - cca 90 km. Řekla mi rovnou, že mi žádost vypsat může, ale ať nepočítám, že mi to ta komise dovolí.
A navíc bych řekla, že být na neschopence a jet takovou dálku, není fér už z toho osobního lidkého hlediska.
Mimo to bych se já osobně bála někam tahle jet…co když tam začneš krvácet nebo se něco bude dít. Máš důvěru k tamnímu zdravotnictví? ![]()
@Máma21 píše:
@wera.2 sestře to minulý týden schválili, uplně vpohodě;) a kdyby ne, přerušíš neschopenku a pak od znova, jde to;) žádný stress, dovču si užij;)
Jakože ukončí neschopenku, zaměstnavatel jí dá dovolenou a po skončení dovolené půjde zase na neschopenku…
No tak to asi těžko.
@mag haha? A vy jste to tak uz udelala nebo co?:-) ze mluvite tak jasne??!
@Máma21 píše:
@mag haha? A vy jste to tak uz udelala nebo co?:-) ze mluvite tak jasne??!
Ne, já v neschopnosti byla jednou s úrazem nohy. Ale bych chtěla vidět toho zaměstnavatele, který by jí pak tu neschopnost 3 týdny platil, proč by jí tu dovolenou asi dával.
@mag a vubec nevim proc to resite;-) navic to beru z pohledu kdyz by byla pani nezamestnana;-) a ne zamestnana na neschopence;-)
@mag jak uz sem napsala resim to z te druhe stranky a ano, kdyz by pani nebyla zamestnana ma pravo a muze ukoncit neschopenku, odjet a pak ji lekar napise znovu:-)
@Máma21 píše:
@mag a vubec nevim proc to resite;-) navic to beru z pohledu kdyz by byla pani nezamestnana;-) a ne zamestnana na neschopence;-)
Nezaměstnaný může odjet proboha kam chce, zakladatelka je v pracovní neschopnosti. Nezaměstnanému je pracovní neschopnost celkem k ničemu.
@mag ja jsem na neschopence jsem nezamestnana a pobiram nemocenskou:-) takze je to nemozny?
nedelejte chytrou;-) kdyz o tom vite prd!!
@Máma21 píše:
@mag ja jsem na neschopence jsem nezamestnana a pobiram nemocenskou:-) takze je to nemozny?nedelejte chytrou;-) kdyz o tom vite prd!!
No jo, ale pokud bys jí přerušila, tak už ti jí nikdo platit nebude. Na to bacha. Máš jí proto, že jsi nastoupila ještě zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě.
@mag me na socialce rekli, ze 1× ji muzu prerusit a zacit pobirat znova.
@Máma21 když jsi nezaměstnaná a stihla jsi odejít na neschopenku, tak ti ji platí stát. Když ji přerušíš a odjedeš na dovolenou, tak už zpět na neschopenku nenastoupíš, protože jsi nezaměstnaná a nezaměstnaní nemají na neschopenku nárok - to tě paní špatně informovala. Nehledě na to, že kdybys byla zaměstnaná a tohle provedla, tak být zaměstnavatele, tak se hned ptám právníka, jestli ti můžu dát výpověď pro hrubé porušení pracovní kázně, protože bych ti po návratu z dovolené musela opět 3 týdny platit neschopenku já.