Dovolená a neschopenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1214
22.5.12 21:01
@lecka píše:
Housa aha, já jsem se malinko lekla zda ti to nezpůsobilo nějak letadlo :-D

Neboj, letadlo jsem zvládla úplně v pohodě. Byla jsem teda ve 13. týdnu a neměla žádný břicho. Teď už bych to asi nesla trochu hůř. V rámci úspor jsem letěla s Wizz air a i když jsem malá, měla jsem problém se tam poskládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
22.5.12 21:05

Housa my máme plánovaný let tam s wizz air a zpátky se smart wings, nechci vidět svoji postavu v tom 24tt ani teď nejsem zrovna muší váha:-D)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.5.12 21:24

Tak díky moc holky, já to teda zkusím u svoji gynekoložky vyprosit. Je to sice ráznější doktorka, ale za zkoušku nic nedám :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
25.6.12 16:56

Dovolím si obnovit a zeptat se na novější zkušenosti s dovolenou v zahraničí… Stále platí co před dvěmi lety, tzn. že to schvaluje posudková komise? Dovolenou ještě koupenou nemáme, na neschopenku se teprve chystám - stresové zaměstnání, tak přemýšlím, jestli jet/letět o to dřív a na neschopenku nastoupit pak nebo požádat tu komisi. Jsem astmatik a alergik, takže doporučení k pobytu u moře by neměl být problém… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101630
25.6.12 17:03

@Kapaz Ano, pořád je potřeba zahraniční pobyt schválit přes ČSSZ a nespoléhala bych na to, že ti to povolí, neb neschopenka z důvodu stresového zaměstnání napsat nelze, doktor vždy musí uvádět nějaký zdravotní problém a se zdravotním problémem v těhotenství pochybuji, že ti schválí delší cestu. Plus pak je další problém, a to, že v neschopnosti tě nikdo nepojistí, myslím cestovní pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.8.12 11:17

Ahojte holky,
prosím můžu se zeptat k tomuto tématu? Byla jsem u svého doktora s tím, že bych chtěla jet za sestrou na dovolenou do Německa. Říkal, že není problém, ale ať nahlásím adresu někde v ČR, že se zahraničím je to problém. Ale že o tom ví a můžu jet až na konec světa když chci. Jedná se mi o cestovní pojištění. Řekl mi, že tam nesmím jít k doktorovi, aby se na to nepřišlo tzn. že si ani nemám cestovní pojištění sjednávat?? Tady jsem se dočetla, že některé pojišťovny ani u těhotných na neschopence pojištění nesjednávají. A nebudu si ho sjednávat, když oficiálně mám být vlastně v ČR je to tak??? Byli jste některá takhle na dovolené?? Jedeme na 6 dní do Německa autem.
Děkuji za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
23.8.12 12:41

@alebazI
Ahoj, já chtěla jet na dovolenou do Chorvatska (ještě jsem nevěděla, že skončím na neschopence…). Zjišťovala jsem ohledně pojištění co šlo. Některá pojišťovna pojišťuje jen do 20tt některá do 26tt, ale ta co pojišťovala do toho 26tt, tak mi paní narovinu řekla, že bych musela mít od začátku bezproblémové těhotenství, žádná nemocenská na začátku apod. a v případě, že ano, tak mě pojistí, ale do výluky mi dají těhotenství, takže se zlomenou rukou by mě ošetřili a pojišťovna zaplatila, ale kdyby byl problém např. předčasný porod nebo krvácení apod. tak to bych si všechno musela platit sama. Tak mi to aspoň paní vysvětlila v pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.8.12 20:31

Aha tak děkuji. Z toho jsem pochopila, že asi nemá cenu na pojišťovnu ani chodit a myslim, že to tak myslel i můj doktor.
Děkuji Esterkaaa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.5.13 16:29

My se chystáme teď v červenci na dovolenou autem do Chorvatska, takže si budu vyplňovat tu žádost na komisi, ale mám z toho docela lufta, aby mi to schválili :,( má tu někdo zkušenost s tím, že by mu to neschválili?? Já jsem na neschopence, protože pracuji v hospodě, zakouřené prostředí a tak, takže mně doktor sám dal na neschopenku. Teď jsem ve 14. týdnu :)
Prosím o aktuální zkušenosti, jestli někdo má :) díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101630
22.5.13 16:34

@wera.2 Já bych spíš počítala s tím, že ti to neschválí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.5.13 16:38

Proč myslíš?? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.5.13 16:47

@wera.2 že by třeba proto, že ti stát platí neschopenku a ty přitom chceš jet x hodin autem k moři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tterrezzkaa
22.5.13 17:12

@wera.2
A počítáš s tím, že i kdyby ti to schválili, tak tě žádná pojišťovna nepojistí?

• Citovat
  • Upravit
3756
22.5.13 17:16

@wera.2 sestře to minulý týden schválili, uplně vpohodě;) a kdyby ne, přerušíš neschopenku a pak od znova, jde to;) žádný stress, dovču si užij;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
22.5.13 18:14
@Máma21 píše:
@wera.2 sestře to minulý týden schválili, uplně vpohodě;) a kdyby ne, přerušíš neschopenku a pak od znova, jde to;) žádný stress, dovču si užij;)

a v zaměstnání to omluví jak, když nebude na neschopence?
neomluvenou absencí?
těžko předpokládat, že by jí dali dovolenou ( i když vyloučené to není)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí