Dovolená Chorvatsko - varování na prohlídky auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22315
19.7.11 19:18

no jelikoz jsme byli 14 dni, kupovali jsme za 30E + 2× 10E za rakouske, slovenskou mame rocni

Jen pro zajimavost
Ovoce a zelenina byli super ceny- v kramech, piti v kramech za 1,5 l mineralky s bubl. cca 9 kuna- coz je cca 30Kc
cola v hospode 15kuna x3,50 Kc, v kráme 15kuna taky, ale 2l lahev

S penezma- my taky nemeli u sebe 350Eur, a jet v sobotu, tak nam je neda ani bankomat, je tam tydenni limit, a co bychom delali- to fakt netusim

Proste 14 dni nás stalo k 80 000Kc, vcetne ubytovani, poplatkum na dalnicich, pokute i benzinu a utratou za jidlo- des, bes a jak rikam NEVER MORE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
19.7.11 19:22

no tak za tyhle peníze jste mohli být opravdu někde all.v 5*hotelu letecky i tech 14 dní,na last se to sežene,deti mívají slevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
19.7.11 19:29

To je fakt hrůůza, lepší letět letadlem. Příbuzní tam jedou v srpnu, tak je upozorním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3838
19.7.11 19:46
PetkaK píše:
langos píše:
teda znamku nam dali za 15 eur (ale fakt neviem ci to bola tyzdnova…)
Není týdenní ale 7dmi denní, tzn. když jedeš Slovinskem v sobotu a vracíš se pak v sobotu zpátky tak už ti neplatí! A musíš si koupit novou za 15e, takže celkem za 30e.

aha…ved som sa uz cudovala…ale my sme boli na kratsie :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
19.7.11 19:54
ka-tka píše:
no jelikoz jsme byli 14 dni, kupovali jsme za 30E + 2× 10E za rakouske, slovenskou mame rocni

Jen pro zajimavost
Ovoce a zelenina byli super ceny- v kramech, piti v kramech za 1,5 l mineralky s bubl. cca 9 kuna- coz je cca 30Kc
cola v hospode 15kuna x3,50 Kc, v kráme 15kuna taky, ale 2l lahev

S penezma- my taky nemeli u sebe 350Eur, a jet v sobotu, tak nam je neda ani bankomat, je tam tydenni limit, a co bychom delali- to fakt netusim

Proste 14 dni nás stalo k 80 000Kc, vcetne ubytovani, poplatkum na dalnicich, pokute i benzinu a utratou za jidlo- des, bes a jak rikam NEVER MORE

No my vzdycky v Chorvatsku nechali tak okolo 30-40tisíc za týden. Platili jsme si polopenzi v hotelu, chodili na padáky, půjčovali lodě, výlety,docela pařili, někdy jsme po skončení pobytu v hotelu zůstali na pár dní ještě v apartmánu ale dát skoro 9 tisic za pokutu by mě teda fakt nasxx…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
19.7.11 20:05

My jsme byli dva dospělí dvě děti za ubytování 12-13 000,– apartman + cesta a nějaké ty nákupy a večerní posezení tak jsme tam nechali 30 000,–.Jídlo jsem měla zavařené zhruba za 1 500,– .Jen jsem vyklopila sklenky a uvařila přílohu hodina schlazení v apartmánu a jupí k moři.Jinak jídlo je v Chorvatsku drahé jenom guláš v meničku stál 200,– a o pití ani nemluvím. :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
19.7.11 20:10

Jak už tady bylo psáno o těch pivech,to jsem zažila i já za komanču jeli jsme busem do bulharska a na rumunských hranicích jsem jako dítě měla doopravdy strach.Rodiče museli z busu a jít kilometr někde do prdele a nás kontrolovali v autobuse byla jsem schovaná pod dekou a pamatuji si jejich vysoké boty až k rozkroku a ještě přes okno jsem viděla že měli na hranicích bordel to mi vysvětlili rodiče až jsem byla starší.A kdyby jim nedal řidič dvě basy piva tak nejedeme nikde. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
19.7.11 20:43

nám dělali problém na slovinsko chorvatských hranicých před třemi lety slovinci taky :cert: dělají to podle mě naschvál, protože je to pro většinu jen „průjezdná“ země do chorvatska (i když jsem strávila tohle lého ve slovinsku úžasný týden a na to nemůžu říct půl křivého slova)

Náš pes měl očkovací průkaz a měl mít mezinárodní pas, ten sme nechali před dovolenou udělat, ale jelikož razítka z OP byli až od veterináře z Brna (přes celou republiku),odkud jsme si pejska přivezli) tak nám náš nový doktor očkování do pasu nemohl orazítkovat. Všechna očkování přepsal, opsal iniciály doktora a k tomu dal svůj podpis a ještě bůhví co…no a když jsme se vraceli ze Slovinska…BUM…Pes má vzteklinu, nikam vás nepustíme 8-o Nakonec nás pustili, ale kdyby si usmysleli, mohli nás tam držet :nevim: A to sem koukala jako blázen, drželi tam Chlapa nejspíš se synem cca 12 let a oba stáli u auta jenom ve spodním prádle vedle auta a celníci jim všechny věci vyhazovali ven 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3838
19.7.11 21:23

ako to co tu pisete, sa mi zda az neuveritelne 8-o 8-o 8-o toto si pamatam z rakuskych hranic, kym sme este neboli v EU :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
19.7.11 21:34
spaagetka píše:
Sestřenice manžel jezdí jako řidič autobusu a kvůli slovinským hranicím vozí vždy 2 kartóny plechovek Gambrinusu. Když jsem s ním jela, říkám, co blbne, on to prostě dal prvnímu, co vlezl do dveří, ten mávl na ostatní a jeli jsme :roll: Povídám, jak pozná, že to chce, aby ho ještě nezabásli za úplatky, tak se s kolegou rozchechtali,že jezdí už 10 let a nikdy se nad ničím nepozastavili, naopak nikdy nenechali šacovat lidi jako u jiných zájezdů 8-o

tak s tím souhlasím, jezdila jsem jako průvodkyně s lidma busem do Chorvatska a takováto praxe tam prostě je, bohužel Slovince strašně štve že tolik aut, busů jede přes ně do CRO, a jimi jen projíždí..to je celý…a proto neskutečně prudí…
Katko, po tomto zážitku se nedivím že už tam nechceš jezdit.
Pokud to jde, je lepší jet přes Maďarsko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
19.7.11 22:34

Teda,my se vrátili minulý týden a bez problému.Byli jsme tam na 3 týdny.Asi 5 km od Omiše.Cesta bez zádrhelu,jezdíme Slovinsko mimo dálnici(nač platit takovým ubožákům,který chtěj za pár km „dálnice“ nehorázný prachy)…Jezdili jsme nakupovat do Omiše,do Studenače.Kilo rajčat bylo za 30kč,kuře moc dobrý bylo za 12O kč cca kilo a půl.No měli tam všechno,Hipp příkrmy,mlíka,pleny,utěráčky,kaše…Příště nic nebereme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.11 07:42

Holky omlouvám se za dotaz trochu mimo, ale fakt rychle večer máme odjíždět do chorvatska, a já blbka do této doby neřešila jak to je s pasem..

Můj manžel má pas, v pase má napsanou dceru zapsaní proběhlo 5.2.2004, je jí 7 teď
Já mám pas propadlej, myslíte že mě pustí jen na OP?
A holka, když je napsaná u manži stačí to??

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
20.7.11 08:00

Anonymní - já měla holku zapsanou taky v pase, nikdo ty pasy ani neotevřel, ani chorvati, ani slovinci. Záleží na jakého vola narazíš. Slovinci by měli dítě v psae akceptovat, jsou v EU, problém by mohli dělat chorvati, ale co jsem tak slyšela od známých tak nedělají.

Na OP můžeš jet.

• Citovat
  • Upravit
359
20.7.11 08:18

já mám syna v pase a v pohode.na občanku nevím,mám pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
20.7.11 08:25

My se vrátili v neděli, pasy prohlíželi, máme i razítko, holky mám zapsané v pase, žádný problém. Bylo krásně, čechů málo, ceny skvělé, byli jsme zcela spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí