Dovolená Chorvatsko - varování na prohlídky auta

22315
19.7.11 15:04

Dovolená Chorvatsko- varování

Ahojte

Včera navečer jsme konečne dorazili z Chorvatska- odjezd z Karlobagu ve 22:00, Příjezd domů- Jablonec v 18:00

Cesta děs.

Ale proč píšu.
Cesta probíhala super až na hranice se Slovinskem- tam kontrola pasů, pak znenadání celník otevřel manželovi dvěře- řídil a šáhnul mu do přihrádky- žádné varování, nic. No a vytáhl mu odtud teleskopický obušek se svítilnou

Suše oznámil, že je to jako by měl u sebe pistoli- tudiž nepovolené ozbrojování, zabavili nám pasy, doklady od auta a že dostaneme pokutu cca 200euro

S tím jsme nesouhlasili- ale taky je nám to prd platné, žejo, oni si doklady nechali, vrátili jenom pasy pro mne a děti.
Dovolání žádné, prý máme počkat do 7 ráno- byla cca 1 hodina, než přijede šéf a ten to projedná

Skrátím to, ráno byla pokuta 350eur- museli jsme zaplatit.
Po telefonátu na český konzulát nám bylo sděleno, že slovinci tohle dělají záměrně, protože češi to vozí- nikdě to není zakázáno, jen ve slovinsku asi měsíc- říkala.

S náma tam zůstali ještě 2 posádky z čech, jedni s obuškem a druzí s vypálenými DVD- za to mají pokutu 100eur, pokud nepředložíte účtenku o koupi.

Manže s pokutou nesouhlasil- nic nepodepsal- vše bylo v jejich jazyku, ale kvůli tomu, abychom odjeli- nebylo dovolání a platit jsme museli
Chceme podat stížnost- zda uspějeme kdo ví.

No ,nepřeji to nikomu, 3 unavené a nespící děti- řvali, my s mužem na nervy

Jo a perla na závěr.
Před námi tam byli kluci v bavoráku z Prahy. Nenašli jim ani DVD, ani obušek, tak je vzali na detailní prohlídku auta, kde je nutili sundávat kola na autě- to odmítli, tak je sundavali celníci- nakonec je po 3 hodinách pustili bez pokuty

Za nás už nikdy více, za ty peníze, co nás stla dovča ( Chorvatsko přeražené, voda 2,5 deci za 42Kč-minerálka,fakt neskutečné, jsme mohli být opět v Turecku na 10 dní s AI v 5* hotelu

Naštvaná Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
19.7.11 15:10

Tak to je síla :roll: 8-o :zed: :zed: :zed: :cert:

Příspěvek upraven 19.07.11 v 15:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
19.7.11 15:11

Tak to je mazec. Zrovna mám v Chorvatsku rodiče, tak to jim musim říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
19.7.11 15:11

To je mazec :nevim: :nevim: ..........my jedeme příští pátek !!!! Tak to už mám ted nervy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
19.7.11 15:16

:roll: hnus, co víc dodat. Raději jet tam, kde si turistů váží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
19.7.11 15:19

Tak to je jak z hororu, pěkně zkažená dovča… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
19.7.11 15:25

Nechtěla jsem vyřizovat pasy,že pojedeme jen na občanky jako v loni bez problémů ........asi to ještě raději vyřídím :roll: :roll: at jsme připravení na náladové celníky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
19.7.11 15:29

no ještěžě opět nikam nejedeme :roll: to je nejhorší, co s těma chudákama dětma unavenýma, nespícíma v noci…no nehledě na ty prachy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
19.7.11 15:31

No tak to je maras zneužívají toho že za ten ucmrdaný kousek dálnice který je věčně rozkopaný musíme projet do Chorvatska.To raději přes Maďary,ale tam se musí dodržovat rychlost. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
19.7.11 15:35

Co k tomu dodat…prudiči jak sviňa!

My čekali před 14 dny před slovinskou hranicí v koloně 2 hodiny ve vedru kolem oběda snad od Mariboru :cert:

Nevím, na co si pořád hrajou s těma trapnýma kontrolama, kde jinde tak kontrolují :?:
Fakt, za kousek usmolené dálnice chtěji nekřesťanské prachy a ještě člověka kontrolují jako nějakého mezinárodně hledaného zločince :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
19.7.11 15:35

Určitě to bylo nepříjemné :( - ale je to jak na jakého „vola“ narazíš - mi jsme na hranicích nevytáhli ani pasy :) - jen mávali a pouštěli, kontrolovali hlavně chorvaty. Je to tak měsíc zpátky.

• Citovat
  • Upravit
11482
19.7.11 15:37

Pakárna na druhou teda :poblion: By mě zajímalo, kolik z tý pokuty si strčej do kapsy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
19.7.11 15:38

Katrinka, přesně my takhle skončili v loni v zácpě přes dvě hodiny akorát my v noci a pršelo no děs :poblion:
letos chceme sjet už v rakousku a úplně se vyhnout slovinské dálnici :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
19.7.11 15:43

Teda Katko, to je na budku. Ještě žes to tu napsala- dáme si majzla až letos pojedeme. Loni ani předloni problém na žádných hranicích nebyl, ale za to slovinští policajti byli ,,úžasní"- měli jsme asi blbě nalepenou tu jejich dálniční známku, tak slušně prudili.
Moc by mne zajímalo, jestli by v češtině psané účtence na DVD rozuměli. :pocitac:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3031
19.7.11 15:48

Sestřenice manžel jezdí jako řidič autobusu a kvůli slovinským hranicím vozí vždy 2 kartóny plechovek Gambrinusu. Když jsem s ním jela, říkám, co blbne, on to prostě dal prvnímu, co vlezl do dveří, ten mávl na ostatní a jeli jsme :roll: Povídám, jak pozná, že to chce, aby ho ještě nezabásli za úplatky, tak se s kolegou rozchechtali,že jezdí už 10 let a nikdy se nad ničím nepozastavili, naopak nikdy nenechali šacovat lidi jako u jiných zájezdů 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí