Dovolená letecky 2020

Anonymní
18.6.20 20:59

Dovolená letecky 2020

Dobrý večer, řeším dilema :think:. Měli jsme na letošní léto rezervovanou dovolenou v Řecku u CK Fischer, ale díky koroně dovolenou zrušili. Měla to být naše první rodinná dovolená u moře, ještě nikdy jsme u moře nebyli…
Dostali jsme voucher na již zaplacenou zálohu. Ted jsme zjistili, že je ten náš hotel znovu v nabídce, ale za vyšší cenu. Po telefonátu nás paní ujistila, že díky voucheru bychom ho mohli mít za původní cenu, přesto, že odlet nebude z Ostravy, ale z Brna.
Já už jsem se smířila s tím, že z dovolené letos sešlo a snad pojedeme příští rok.
Jenže ted se situace změnila a najednou, jak se všechno uvolňuje, by dcery hrozně chtěly jet. Ale já jsem spíš opatrná a mám obavy, nerada bych si z dovolené přivezla suvenýr v podobě korony…
Já prostě nevím a musíme se rozhodnout do zítřejšího odpoledne.
Svou roli asi hraje i to, že dcera má autoimunitní onemocnění, takže je riziková…
Jak byste se rozhodli vy? Ráda si přečtu názory, třeba mi to pomůže v rozhodování…
Prosím anonym, chodí sem známí a nemusí o všem vědět…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.6.20 21:04
@Anonymní píše:
Dobrý večer, řeším dilema :think:. Měli jsme na letošní léto rezervovanou dovolenou v Řecku u CK Fischer, ale díky koroně dovolenou zrušili. Měla to být naše první rodinná dovolená u moře, ještě nikdy jsme u moře nebyli…
Dostali jsme voucher na již zaplacenou zálohu. Ted jsme zjistili, že je ten náš hotel znovu v nabídce, ale za vyšší cenu. Po telefonátu nás paní ujistila, že díky voucheru bychom ho mohli mít za původní cenu, přesto, že odlet nebude z Ostravy, ale z Brna.
Já už jsem se smířila s tím, že z dovolené letos sešlo a snad pojedeme příští rok.
Jenže ted se situace změnila a najednou, jak se všechno uvolňuje, by dcery hrozně chtěly jet. Ale já jsem spíš opatrná a mám obavy, nerada bych si z dovolené přivezla suvenýr v podobě korony…
Já prostě nevím a musíme se rozhodnout do zítřejšího odpoledne.
Svou roli asi hraje i to, že dcera má autoimunitní onemocnění, takže je riziková…
Jak byste se rozhodli vy? Ráda si přečtu názory, třeba mi to pomůže v rozhodování…
Prosím anonym, chodí sem známí a nemusí o všem vědět…

Letěla bych.. Chytit to můžeš i v ČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
18.6.20 21:09

No my máme taky voucher, syn je astmatik a letos nejspíš nepoletime, jsem s tím smířená, byli jsme vloni, tak se to letos nezblazni. Tak pojedeme příští rok. Upřímně bych si to ani neužila. Toť můj názor ale ať si každý dělá co uzná za vhodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
18.6.20 21:14

Letela bych :) nad koronou bych nepremyslela a uzila si to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.6.20 21:17

Já to letos odpískala. Ne kvůli koroně, ale kvůli omezení a osekání služeb, zaplatila jsem si all inclusive, chci si to užít a nakupovat a výletovat,… Pojedeme příští rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
18.6.20 21:19

Letela bych. Radši plno zážitků a suvenýr od moře, než běžné zážitky a suvenýr z českých luhů a haju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
18.6.20 21:28

Neletime, neužila bych si to, osekane služby, všude desinfekce před vstupem do jídelny měření teploty a další chuťovky. Jako máma dvou malých dětí vím, že dětem vylitne teplota z minuty na minutu a dal nechci ani domyslet, co by se dělo. Budeme v Čechách. Už teď vyletujeme o 106 a rozhodně to nejsou obyčejné zážitky jak tu bylo psáno. Děti to tedy vidí jinak a spokojenost zatím na 100pro. Jo a z hadrou na hubě 3 hodiny v letadle, děkuji nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
18.6.20 21:56

Taky bych neletěla, ne ani tak kvůli viru, ale právě kvůli všelijakým omezením, to pak není dovolená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.6.20 00:47
@katyna1984 píše:
Letela bych. Radši plno zážitků a suvenýr od moře, než běžné zážitky a suvenýr z českých luhů a haju.

Tak tohle je dost smutný přístup k vlastní zemi.

Jinak ne, neletěla bych. Pokud to má být první dovolená u moře, tak bych si ji chtěla užít se vším všudy a v klidu.

• Citovat
  • Upravit
1486
19.6.20 08:23
@lucenka píše:
Tak tohle je dost smutný přístup k vlastní zemi.Jinak ne, neletěla bych. Pokud to má být první dovolená u moře, tak bych si ji chtěla užít se vším všudy a v klidu.

Tohle není o přístupu k naší zemi. Vždycky jsme léto trávili po Čechách a na dovolenou jezdili mimo sezonu. Tohle je vykoukáno z praxe. Valná většina Čechů funguje tak, že než aby se někam kodrcali po ČR a dali vydělat místním provozovatelům ubytování, restaurací, atp., tak radši zůstane doma a během týdne dovolené vyjede na dva, možná tři výlety, kde ještě kouká, jestli náhodou u vedlejšího stánku není klobása o 10,– Kč levnější. Proč je asi valná většina našich hotelů závislá na zahraničních turistech? Protože u nás to funguje tak, že přece v zahraničí vyžaduji All Inclusive, vyžaduji určitý ubytovací standard, vyžaduji zábavu v rámci hotelu pro děti..a v ČR stačí nejlevnější penzion, ideálně bez stravy, kde si i k večeři dáte v mikrovlnce ohřátou mraženou pizzu, protože přece dát tisícovku jen za večeři v hotelové restauraci je tak zbytečné..

A ač je mi jasné, že tu bude každý tvrdit, že to tak není, každodenně pozoruji pravý opak. Čest výjimkám, které tvoří max 10%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.6.20 08:33
@katyna1984 píše:
Tohle není o přístupu k naší zemi. Vždycky jsme léto trávili po Čechách a na dovolenou jezdili mimo sezonu. Tohle je vykoukáno z praxe. Valná většina Čechů funguje tak, že než aby se někam kodrcali po ČR a dali vydělat místním provozovatelům ubytování, restaurací, atp., tak radši zůstane doma a během týdne dovolené vyjede na dva, možná tři výlety, kde ještě kouká, jestli náhodou u vedlejšího stánku není klobása o 10,– Kč levnější. Proč je asi valná většina našich hotelů závislá na zahraničních turistech? Protože u nás to funguje tak, že přece v zahraničí vyžaduji All Inclusive, vyžaduji určitý ubytovací standard, vyžaduji zábavu v rámci hotelu pro děti..a v ČR stačí nejlevnější penzion, ideálně bez stravy, kde si i k večeři dáte v mikrovlnce ohřátou mraženou pizzu, protože přece dát tisícovku jen za večeři v hotelové restauraci je tak zbytečné..A ač je mi jasné, že tu bude každý tvrdit, že to tak není, každodenně pozoruji pravý opak. Čest výjimkám, které tvoří max 10%.

Takže jsi popsala, jak to máš ty? Já totiž po ČR cestuju ráda a má to tak i dost lidí kolem mě.

• Citovat
  • Upravit
1486
19.6.20 08:38

Ne, popsala jsem chování Čechů vypozorovaného ze života člověka pohybujícího se dlouhodobě v tuzemském cestovním ruchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.6.20 08:41
@katyna1984 píše:
Tohle není o přístupu k naší zemi. Vždycky jsme léto trávili po Čechách a na dovolenou jezdili mimo sezonu. Tohle je vykoukáno z praxe. Valná většina Čechů funguje tak, že než aby se někam kodrcali po ČR a dali vydělat místním provozovatelům ubytování, restaurací, atp., tak radši zůstane doma a během týdne dovolené vyjede na dva, možná tři výlety, kde ještě kouká, jestli náhodou u vedlejšího stánku není klobása o 10,– Kč levnější. Proč je asi valná většina našich hotelů závislá na zahraničních turistech? Protože u nás to funguje tak, že přece v zahraničí vyžaduji All Inclusive, vyžaduji určitý ubytovací standard, vyžaduji zábavu v rámci hotelu pro děti..a v ČR stačí nejlevnější penzion, ideálně bez stravy, kde si i k večeři dáte v mikrovlnce ohřátou mraženou pizzu, protože přece dát tisícovku jen za večeři v hotelové restauraci je tak zbytečné..A ač je mi jasné, že tu bude každý tvrdit, že to tak není, každodenně pozoruji pravý opak. Čest výjimkám, které tvoří max 10%.

Dovolená v ČR je drahá, proto Češi do hotelů moc nejezdí. Když poletím letadlem do hotelu s bazénem na all inclusive, tak to mít za stejné peníze jako penzion max. se snídaní a s vlastní dopravou v ČR. Vyzkoušeno x krát. I tak máme jednu dovču v zahraničí a jednu tady, miluju české hrady a zámky, ale pokud bych měla jen na jednu, letím k moři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
19.6.20 09:32

Neletěla bych, ne kvůli koroně, ale kvůli těm omezením. Neužila bych si to. A taky kdyby nedejbože to tam někdo z hostů chytil, tak jdou všichni do karantény. A kdyby si to tam chytila ty nebod dcery, tak cestovní pojištění se na to nevztahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.6.20 11:31
@katyna1984 píše:
Ne, popsala jsem chování Čechů vypozorovaného ze života člověka pohybujícího se dlouhodobě v tuzemském cestovním ruchu.

Popsala jsi sebe. Protože tvůj první příspěvek byl o tom, že moře je lepší než běžný zážitek a suvenýr z ČR.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix