Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My letěli 2× do Malagy s tříletou a devítiměsíčním miminkem se smartwings/ČSA a vše v pohodě.
My letěli v létě do Itálie (let necelé dvě hodiny), Ryanair, a řekla bych, v pohodě. Jo, s dětma je to trochu dlouhý, hlavně v kombinaci s dopravou na a z letiště, ale nic tragického. Cestou tam nadšení z ruchu na letišti v Praze, cestou zpátky zachránil zpoždění (nějakej problém s počasím nad Alpami) nabitý mobil a svačinka v letadle ![]()
Synovi bude osm.
@Mar__tanka1983 no tak osmiletý dítě je něco úplně jiného, to nemůžeš srovnávat, rodiče letěli v létě s mou tehdy 2,5 do Bulharska a přesto, že měli sebou tablet, tak šílené scény na letišti i v letadle
@Anonymní píše:
Tak dekuji za info vsem, ja si taky rikam, ze let +-2 hodky prezijem. Na letisti se da vzdycky neco koupit, zustat v herne atd, spis me zarazila jedna horsi recenze nez druha na Tripadviseru vlastne na vsechny tyhle spolecnosti. Tak jsem se uplne zhrozila
však Barcelona je bez přestupu, ne?
@stinga však nesrovnávám, jen píšu zkušenost ![]()
zase čtyřleťák už zvládne víc než 2,5…
Samozřejmě taky záleží, jakou mají zkušenost s cestováním obecně.
@Mar__tanka1983 no však, já když jsem měla 8, tak jsme jezdili busem do Valencie a bylo to 36 hodin a vše v pohodě
@stinga píše:
@Mar__tanka1983 no tak osmiletý dítě je něco úplně jiného, to nemůžeš srovnávat, rodiče letěli v létě s mou tehdy 2,5 do Bulharska a přesto, že měli sebou tablet, tak šílené scény na letišti i v letadle
Záleží i od povahy dítěte a od toho, jak to vnímají rodiče. Když stresujou, bude nervózní i dítě a bude zlobit. My jsme s dětmi neměli nikdy problém a to létáme 2× za rok a ve všech věkových obdobích-od batolat až po tríleťáky, čtyřleťáky. jezdíme i po Evropě s karavanem, x hodin v autě a taky v pohodě. Holky to milujou a těší se, protože vidí, že se těšíme my.
Vubec bych to nehrotila. Litam s detma od narozeni dlouhe lety (2h, 9h a pak autem 4h) zalezi podle letu. Ale opravdu to litame od 7tydnu, takze maly mimino. Uplne v pohode. Pohadky, knizky, svacina. Uplne v pohode. Letela jsem to s nima sama a to mladsi mel 2 roky.
Ahojky holky, chtěla bych vědět, zda někdo letěl s ročním dítkem na dovcu0?malé bude příští leto už rok a kousek. Chteli bychom jet, ale je hyperaktivní a už teď v 6 měsíci leze, sedí na zemi už na boku jako do strany a dokonce se snaží zvedat. Tak nevím, jestli by ta cesta nebyla za trest i pro ni
hlavně to letadlo a třeba 4h.letu…
@Wilou píše:
Ahojky holky, chtěla bych vědět, zda někdo letěl s ročním dítkem na dovcu0?malé bude příští leto už rok a kousek. Chteli bychom jet, ale je hyperaktivní a už teď v 6 měsíci leze, sedí na zemi už na boku jako do strany a dokonce se snaží zvedat. Tak nevím, jestli by ta cesta nebyla za trest i pro nihlavně to letadlo a třeba 4h.letu…
Rok a kousek je ok. Samozřejmě záleží na dítěti a jeho povaze, to musíš zvážit ty. Ale co se týče věku - je to ok. Letěli jsme i s mladším (poprvé v devíti měsících) a naprosto v pohodě. Létání si zamilovala a teď když vidí letadlo, kříčí já chci, já chci ![]()
Martina bl@ tak to je super že si to malý oblíbil. Já se bála v letadle i těch zalehlych uši, přece jen je to pěkný tlak a mnohdy i dospelym vadi
@Wilou jak jsem psala vyse obe my deti litaji od malinka dlouhy lety (9h +) a v pohode. Rocni dite je v pohode. Svacinka, uz bude pobihat v ulicce..
@Wilou píše:
Děkuji vám za rady…já se toho bála…asi jsem moc cita![]()
Na ten tlak mi pomáhalo kojení-hlavně při vzletu a přistávání. U starších žvýkací bonbóny-třeba medvídci.
Martina bl@ : já bohužel nekojim
už od 3 mesice…přišla jsem o mlíko…leda jí dát špunty do usi? asi blbost vid