Dovolená na Madeiře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1972
9.7.18 21:01
@Prof. Farnsworth píše:
Díky za informaci :kytka: Já jsem tam byl před lety v září - v Canicu, hotel na pobřeží s vlastním přístupem do moře, takže jsem si zaplaval v moři (i když bazén byl příjemnější).

My byli pokaždé ubytovaní ve Funchalu, ale i koupání v březnu ve venkovních bazénech u hotelů bylo spíš pro otužilejší. :) Vzhledem k tomu, že na Madeiru se nejezdí koupat, ale za přírodou, tak je to ideální destinace z hlediska počasí po celý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
9.7.18 21:17

@ivunak Taky jsem tam.byla na konci dubna -ve Funchalu. Koupani bylo dobre na strese hotelu,ocean byl studeny ;-) Madeira je nadherna - ocean,pocit na ostrove,krasna priroda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.18 22:16

Ahojte, díky všem za komentáře! :kytka: Dřív jsem se k odpovědi nedostala. :(

Máme vybrané některé levády (podle náročnosti, abychom mohli jít i s dětmi). Pico Ruivo je samozřejmost, to si nenecháme ujít. :) Sáně jsme vyškrtli, možná někdy v budoucnu.

@Ajejda Lanovku ještě zvažujeme. Nevěděla jsem, že je i mezi botanickými zahradami, myslela jsem, že je jen jedna z centra nahoru k jedné konkrétní zahradě.

@ivunak Mohu se zeptat, od jaké společnosti jste si půjčovali auto? Můj drahý hledal info a dočetl se o nepříjemných praktikách. Že si třeba půjčíme škrábnuté auto, ale na škrábanec neupozorníme, a půjčovna pak po nás bude chtít úhradu škody za ten škrábanec. Lidi doporučovali auto při předávce natočit na video ze všech stran, opatřit si důkazy. Nebo že stačí vrátit o trošičku benzínu míň a platíme šílené penále. Tak nás tyto informace vyděsily. Přeci jen rozpočet je dost omezený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
26.7.18 14:29
@Madeiřanka píše:
Ahojte, díky všem za komentáře! :kytka: Dřív jsem se k odpovědi nedostala. :(

Máme vybrané některé levády (podle náročnosti, abychom mohli jít i s dětmi). Pico Ruivo je samozřejmost, to si nenecháme ujít. :) Sáně jsme vyškrtli, možná někdy v budoucnu.

@Ajejda Lanovku ještě zvažujeme. Nevěděla jsem, že je i mezi botanickými zahradami, myslela jsem, že je jen jedna z centra nahoru k jedné konkrétní zahradě.

@ivunak Mohu se zeptat, od jaké společnosti jste si půjčovali auto? Můj drahý hledal info a dočetl se o nepříjemných praktikách. Že si třeba půjčíme škrábnuté auto, ale na škrábanec neupozorníme, a půjčovna pak po nás bude chtít úhradu škody za ten škrábanec. Lidi doporučovali auto při předávce natočit na video ze všech stran, opatřit si důkazy. Nebo že stačí vrátit o trošičku benzínu míň a platíme šílené penále. Tak nás tyto informace vyděsily. Přeci jen rozpočet je dost omezený.

Jejda, to už si nepamatuji, ale vždy to proběhlo bez problémů.Jednou jsme auto měli od autopůjčovny, jejíž zástupce za námi přišel do hotelu, tam se vše sepsalo a druhý den jsme měli auto u hotelu přistavené. Při vracení jsme měli auto nechat na parkovišti u hotelu a klíče dát na recepci hotelu. Takže při vracení tam ani nikdo od nich nebyl a pro auto si přišel až druhý den. Tuším, že v hotelu byla nabídka na půjčovny aut nebo v těch informačních knihách cestovek. Jezdíme s německýma cestovkama.
Podruhé jsme si na netu našli nejbližší autopůjčovnu od hotelu, předem jsme to zarezervovali a taky žádný problém.
Jinak s benzínem platí pravidlo, že vrátíš tolik, kolik je tam při půjčení, pokud vrátíš skoro prázdnou naúčtují si plnou. Ale je to litr sem, litr tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.18 09:07

@ivunak Díky za odpověď. Nevyšlo to přes ten hotel dráž, než si auto půjčit přímo? Jinak popsaný systém se mi moc líbí! Kdyby to nebylo o moc dražší, tak bychom asi kvůli ušetření nervů a stresů do toho šli, pokud by náš hotel něco podobného nabízel. Zkusíme se na místě poptat…

A fakt je to litr sem, litr tam? Protože podle recenzí a zkušeností, co jsme četli, to tak není, prý si to pečlivě hlídají a rádi dělají problémy i kvůli trošičce. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
1.8.18 22:35
@Madeiřanka píše:
@ivunak Díky za odpověď. Nevyšlo to přes ten hotel dráž, než si auto půjčit přímo? Jinak popsaný systém se mi moc líbí! Kdyby to nebylo o moc dražší, tak bychom asi kvůli ušetření nervů a stresů do toho šli, pokud by náš hotel něco podobného nabízel. Zkusíme se na místě poptat…A fakt je to litr sem, litr tam? Protože podle recenzí a zkušeností, co jsme četli, to tak není, prý si to pečlivě hlídají a rádi dělají problémy i kvůli trošičce. :(

Ceny už si opravdu nepamatuji, myslím, že to bylo podobné. Ale fakt už přesně nevím. Co se týká benzínu, pokud bereš auto, kde ručička ukazuje plnou nádrž, tak nezjistíš, jestli už s tím nebylo ujeto třeba 50 nebo víc km než ručička klesne. Stejně jako když budeš vracet zase ty plnou, tak nikdy nebude množství na litr stejné jako při půjčení. Tak to myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí