Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ženy a muži,
začínáme plánovat letní dovolenou a tak hledám tipy - kam se podívat a kam určitě ne v Polsku a Pobaltí? Co vás zaujalo?
Preferujeme přírodu, ale sem tam nějaké to muzeum, město, hrad… je taky fajn. V plánu je postupný přesun, vždy přespání 1-3 noci na jednom místě a pak zase někam dál.
Děkuji za tipy ![]()
My byli v lete v Gdaňsku a byla to paráda, týden tam byl málo, přes rok se tam hodláme vrátit
super památky, muzea, restaurace, pláže. Asi nejhezčí dovolená co sem zatím absolvovala
potom víc na západ je nějaký národní park, ten sem taky plánovala a bohužel sme nestihli, ten Gdaňsk nám sezral všechen čas.
@Jahru píše:
Ahoj ženy a muži,
začínáme plánovat letní dovolenou a tak hledám tipy - kam se podívat a kam určitě ne v Polsku a Pobaltí? Co vás zaujalo?
Preferujeme přírodu, ale sem tam nějaké to muzeum, město, hrad… je taky fajn. V plánu je postupný přesun, vždy přespání 1-3 noci na jednom místě a pak zase někam dál.
Děkuji za tipy
Pobaltí je nádherné. Moc pěkné jsou ostrůvky, dají se tam udělat pěkné výlety. Ale teď bych vzhledem k bezpečnostní situaci do této oblasti nejezdila. Polsko asi pěkné-stejné víceméně po celém pobřeží. Nádherná je rujana.
@Jahru píše:
Ahoj ženy a muži,
Děkuji za tipy
Pobaltí je krásné, nejvíc se mi líbilo v Estonsku, příroda krásná, málo lidí… Ale je to daleko, chce to čas, pokud byste z čr jeli autem. Jinak Litva, Lotyšsko také super…
Byli jsme v Litve, Vilnius, cestou do Kaunasu Trakai a pak u more Klaipeda. V Polsku rozhodne Gdansk, ten je klidne na tyden, muzea, pamatky, vylety na lodich, pak zamek Malbork, mesto Bydhost, pisecne duny v Lebe.
Polsko doporučuji sever, 100% Gdaňsk. Byli jsme na prohlídce města - super krásné. Dále muzeum 2.světové války, naprosto skvělé..celkově moc hezká architektura i příroda. Nebydleli jsme přímo ve městě, asi hoďku od města více u moře.
Pro mne zatím nejlepší dovča
překvapily mě ceny..i pizza tam stála na naše cca 90,–kč..a to bylo v centru trhů u moře..stranou to bylo ještě levnější.
Potom ještě doporučuji poloostrov Hel ![]()