Dovolená u Baltu (Polská část)

1573
25.5.14 19:27

Dovolená u Baltu (Polská část)

Zdravím, mám dotaz:

máte tipy (www či jiné) na dovolenou u Baltu (polská část?)… budeme mít 6, 7 m. miminko a rádi bychom s ním na dovolenou.. nechceme chorvatsko ani jiný stát (ani čr), ale ta polská část pobaltí u moře nás velmi láká už i díky krátké cestě autem a hl. tomu moři.

máte tipy? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
25.5.14 19:47

@anake Lebork, Leba - super místo, hodně věcí na očíhnutí atd.. My v Leborku bydleli a na Lebu a spol jsme jezdili na duny atd.. Fakt super. Jen se moc nevykoupeš, my byli v půlce srpna, moře 13 st. Byli jsme jediní, kdo se tam koupal :mrgreen: Ale jela bych hned znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.5.14 19:53

@anake nám se moc líbilo v Czolpinu a Lebě… ale s tou krátkou cestou to zase tak nevidím, časově je to docela náročné… nevím, odkud pojedete, my jsme jeli z Olomouce a s prtětem jsme jeli dva dny… ale je tam krásně a nám se tam moc líbilo…
Byli jsme tady… http://www.tomasek.cz/…7/index.html
Ten odkaz není náš, ale teoreticky jsme jeli podle toho cestopisu… a stálo to za to… jen malá měla necelé dva roky… počasí nám vyšlo, měli jsme tam prý nejlepší a nejteplejší sezonu za posledních dvacet let, voda měla 22 stupňů a vzduch 29… jen se připrav na to, že tam pořád fouká… ale pohyblivé duny jsou úžasné, bílý písek na plážích je úchvatný a barevných ohlazených kamínků jsme si nasbírali pár kilo… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
25.5.14 20:27

Polskou neznám, jezdíme do německé části. Dálnice zdarma až skoro k moři, 5 hodin cesty, kempy čisté, pláže krásné, moře osvěžující :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
26.5.14 06:59

@martina.se

díky za reakce všem!

v půlce srpna 13st jo? :/ hm hm…

@Regina Hero

no - tak jestli je cesta dlouhá tak jak píšeš, tak to bychom si moc nepomohli, kvůli malé chceme co nejkratší cestu - náš odhad byl kolem 5h… právě :-( ale děkuji za tip a názor :)

@dalimil

v tom případě mne začala zajímat hlavně ta německá část :-)

povíš mi více info? ubytování (odkaz by byl), jak se to tam pohybuje cenově za ubytko? (nepotřebujem hotel, ale určitě do stanu s miminkem taky nejdu :) )… 5 h. je totiž nejideálnější časový horizont…

a na konci července tam můžu očekávat,,léto" tzn. teploty plus minus jako u nás (jako blonus právě to moře :) )… nebo (jak zmiňovala martina, tak 13st? :/). je mi jasné, že moře je studené stále, v tom problém nevidím, ale spíš teplota vzduchu atd..

jestli máš více info, o trase atd, budu ráda za poskytnutí :)

a nějakej odkaz na penzion, nebo místo kam jezdíš hlavně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.5.14 07:29

@anake jen projet Wroclaví a nebo pak Poznaní bylo časově dost náročné… ta Poznaň tedy u nás tenkrát byla dvouhodinová, ale to hlavně proto, že jsme tam byli ve chvíli, kdy byla většina cest rozkopaných (opravovali a budovali nové za peníze z unie, takže proto)… my jsme jeli dva dny kvůli malé… za Poznaní jsme si našli penzion a přespali jsme… druhý den jsme ráno vyrazili a dojeli k moři… tak to bylo lepší… tam, kde jsme jeli, nebyly žádné dálnice, takže i když místní cesty byly slušné, tak to prostě tak dlouho trvalo… jako dalo by se to zvládnout na jeden zátah, ale s malým dítětem jsme to tak nechtěli hrotit… ale pět hodin by to nebylo ani náhodou… ;)
Jinak když vynechám cestu, rozhodně to stálo za to… my tam určitě ještě někdy pojedeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
26.5.14 08:01
@anake píše:
@martina.se

díky za reakce všem!

v půlce srpna 13st jo? :/ hm hm…

@Regina Hero

no - tak jestli je cesta dlouhá tak jak píšeš, tak to bychom si moc nepomohli, kvůli malé chceme co nejkratší cestu - náš odhad byl kolem 5h… právě :-( ale děkuji za tip a názor :)

@dalimil

v tom případě mne začala zajímat hlavně ta německá část :-)

povíš mi více info? ubytování (odkaz by byl), jak se to tam pohybuje cenově za ubytko? (nepotřebujem hotel, ale určitě do stanu s miminkem taky nejdu :) )… 5 h. je totiž nejideálnější časový horizont…

a na konci července tam můžu očekávat,,léto" tzn. teploty plus minus jako u nás (jako blonus právě to moře :) )… nebo (jak zmiňovala martina, tak 13st? :/). je mi jasné, že moře je studené stále, v tom problém nevidím, ale spíš teplota vzduchu atd..

jestli máš více info, o trase atd, budu ráda za poskytnutí :)

a nějakej odkaz na penzion, nebo místo kam jezdíš hlavně.

My jezdíme s partičkou většinou konec června - začátek července ( všeobecně se míní jako nejlepší a nejstálejší část léta ) a počasí :
2× byla opravdu vedra, bez deště
2× bylo hezky, ale třeba 2× v týdnu velký slejvák.
rozhodně doporučuji se připravit i na chladné počasí a vzít s sebou teplejší oblečení, pláštěnku a holinky!
moře má od 18 do 22, otužilejší děti se tam normálně koupali bez problémů, ty méně vydrželi celý den na pláži si hrát v písku a do vody ani nešli :-)

ubytování :
Jezdíme jenom do kempu, takže s penzionem neporadím. Ale obecně v sezóně je vše uplně plné, rozhodně bez rezervace ( a to i kempu ) bych tam nejel. Myslím, že teď je skoro pozdě schánět něco na letošek, nebo to bude dál od moře. Je tam spoustu ubytování v soukromí, ale jestli je nějaká centrální databáze, to netuším.

Jezdíme na ostrov Usedom, spousta cyklostezek, hezmá malá městečka, široké pláže, hodně, atrakcí pro děti. Mám to tam moc rád, letos asi bohužel vynecháme, ale přístí rok určitě zase pojedeme.

Trasa : z Prahy po dálnici do Lovosic, potom přejezd Českého středohoří, u Ustí n Labem se najede na dálnici a okolo Drážďan, Berlína po jí jedu až k Wolgastu, tom se přejede na Usedom a jsi tam. Vyjíždíme asi hodinu po půlnoci a ráno v sedm snídáme na molu :-)

S takhle malým miminkem ale tedy nevím, jestli bych jel. Přijde mi to spíš pro děti co už chodí a můžou si hrát na tom písku a s vodou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.5.14 08:16

@anake ale i tak to bylo moc fajn. My chytli hodně větrné počasí, byly vlny přes 2 m a to moře fakt studené :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
26.5.14 18:59
@dalimil píše:
My jezdíme s partičkou většinou konec června - začátek července ( všeobecně se míní jako nejlepší a nejstálejší část léta ) a počasí :
2× byla opravdu vedra, bez deště
2× bylo hezky, ale třeba 2× v týdnu velký slejvák.
rozhodně doporučuji se připravit i na chladné počasí a vzít s sebou teplejší oblečení, pláštěnku a holinky!
moře má od 18 do 22, otužilejší děti se tam normálně koupali bez problémů, ty méně vydrželi celý den na pláži si hrát v písku a do vody ani nešli :-)

ubytování :
Jezdíme jenom do kempu, takže s penzionem neporadím. Ale obecně v sezóně je vše uplně plné, rozhodně bez rezervace ( a to i kempu ) bych tam nejel. Myslím, že teď je skoro pozdě schánět něco na letošek, nebo to bude dál od moře. Je tam spoustu ubytování v soukromí, ale jestli je nějaká centrální databáze, to netuším.

Jezdíme na ostrov Usedom, spousta cyklostezek, hezmá malá městečka, široké pláže, hodně, atrakcí pro děti. Mám to tam moc rád, letos asi bohužel vynecháme, ale přístí rok určitě zase pojedeme.

Trasa : z Prahy po dálnici do Lovosic, potom přejezd Českého středohoří, u Ustí n Labem se najede na dálnici a okolo Drážďan, Berlína po jí jedu až k Wolgastu, tom se přejede na Usedom a jsi tam. Vyjíždíme asi hodinu po půlnoci a ráno v sedm snídáme na molu :-)

S takhle malým miminkem ale tedy nevím, jestli bych jel. Přijde mi to spíš pro děti co už chodí a můžou si hrát na tom písku a s vodou. :nevim:

Téda, ty jsi báječnej!! Vyčerpávající popis. Proberu to celé doma a myslím si, že pokud nás nic extra negativního nepřekvapí, tak na pár dní vyrazíme…

Malé bude v srpnu 7 měsíců, tak si myslím, že 5 dní dovči a odpočinku mimo domov zvládneme všichni tři s přehledem :)… a až za rok to pojmeme jako,,faktickou dovču".

Mě studená voda nevadí, ale hlavně bych ráda slunce, což neovlivníme, ale třeba nám bude štěstí přát (bohužel, jak jsi psal - červen je u nás už pasé :( )

a jediná věc, která bude tedy risk, bude to ubytování. Pojedeme na blind, pevně věřím, že se nějaké ubytování najde (nebudeme ani nároční) a buď blíže k moři nebo dál, ale určitě něco zmáknem. Jestli tam jsou, jak jsi psal, i cyklostezky, tak to je super!!! dvojnásob. Kola milujem.

Takže uvidíme, ale opravdu děkuju za tip a cenné informace. :mavam: :dance: :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
26.5.14 21:39
@anake píše:
Téda, ty jsi báječnej!! Vyčerpávající popis. Proberu to celé doma a myslím si, že pokud nás nic extra negativního nepřekvapí, tak na pár dní vyrazíme…

Malé bude v srpnu 7 měsíců, tak si myslím, že 5 dní dovči a odpočinku mimo domov zvládneme všichni tři s přehledem :)… a až za rok to pojmeme jako,,faktickou dovču".

Mě studená voda nevadí, ale hlavně bych ráda slunce, což neovlivníme, ale třeba nám bude štěstí přát (bohužel, jak jsi psal - červen je u nás už pasé :( )

a jediná věc, která bude tedy risk, bude to ubytování. Pojedeme na blind, pevně věřím, že se nějaké ubytování najde (nebudeme ani nároční) a buď blíže k moři nebo dál, ale určitě něco zmáknem. Jestli tam jsou, jak jsi psal, i cyklostezky, tak to je super!!! dvojnásob. Kola milujem.

Takže uvidíme, ale opravdu děkuju za tip a cenné informace. :mavam: :dance: :potlesk: :palec:

to jsem rád, že jsem pomohl.

Ten blind si ještě rozmysli, protože jezdit tam s malým od čerta k ďáblu a hledat ubytko, no nevím. My jsem jeli loni na blind, protože jsme se rozhodli na poslední chvíli a projeli jsme 5 kempů, než jsme něco sehnali. Bylo hezky, takže totálně narváno. Zkus třeba : http://www.ferienhaus-liste.de/t_liste.php?…

Kola super, stezky vedou skoro všude, je to samá rovinka, takže paráda.

S tou vhodností jsem to myslel tak, že s kočárem se na pláži jede špatně, strašně se to boří a hrozí, že ten písek ti ho zničí. A ten písek se dostane všude, nemusí to být pro mimčo příjemné. Já jsem celkem flegmouš a neřeším každý prd, ale asi bych tam s takhle malým nejel. Vybral bych něco, kde je na zemi tráva, a kde se bude moc celý den pinožit. Ale to nechám na Vás.

Určitě si vezměte plážový stan a deky, nebo takovou látkovou ohrádku, pořád tam fouká vítr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
27.5.14 07:19
@dalimil píše:
to jsem rád, že jsem pomohl.

Ten blind si ještě rozmysli, protože jezdit tam s malým od čerta k ďáblu a hledat ubytko, no nevím. My jsem jeli loni na blind, protože jsme se rozhodli na poslední chvíli a projeli jsme 5 kempů, než jsme něco sehnali. Bylo hezky, takže totálně narváno. Zkus třeba : http://www.ferienhaus-liste.de/t_liste.php?…

Kola super, stezky vedou skoro všude, je to samá rovinka, takže paráda.

S tou vhodností jsem to myslel tak, že s kočárem se na pláži jede špatně, strašně se to boří a hrozí, že ten písek ti ho zničí. A ten písek se dostane všude, nemusí to být pro mimčo příjemné. Já jsem celkem flegmouš a neřeším každý prd, ale asi bych tam s takhle malým nejel. Vybral bych něco, kde je na zemi tráva, a kde se bude moc celý den pinožit. Ale to nechám na Vás.

Určitě si vezměte plážový stan a deky, nebo takovou látkovou ohrádku, pořád tam fouká vítr.

Ještě, že Tvé rady mám. Beru si k :srdce: naprosto všechny a věřím, že si dovču užijem… :-)

Děkuju moc!!! a třeba se za rok potkáme :mrgreen: ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
27.5.14 11:05
@anake píše:
Ještě, že Tvé rady mám. Beru si k :srdce: naprosto všechny a věřím, že si dovču užijem… :-)Děkuju moc!!! a třeba se za rok potkáme :mrgreen: ahoj

Užijte si to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
18.7.15 14:04

Ahoj lidičky, ko byl v polsku u moře, chci se zeptat na zásuvky na rychovarnou konvici tu povezu, jsou zástrčky shodné s našimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
31.7.15 11:00
@mirecekblbecek píše:
Ahoj lidičky, ko byl v polsku u moře, chci se zeptat na zásuvky na rychovarnou konvici tu povezu, jsou zástrčky shodné s našimi?

Ano jsou úplně stejné jako u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
31.7.15 12:57

Ahoj lidičky, poradíte jak je nejlepší cesta k baltu, když vyjíždíme z Ostravy a jedem do gdynie(kousek od Gdaňska),jaká je tam cesta? To mýtné je drahé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí