Dovolená u moře s ročním dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1590
25.1.20 17:33
@topkiss píše:

Já ti radím nikam nejezdi. Budeš mít problémy už na letišti, tahat kufry + děti prostě nejde zvládnout. A až budeš u moře, tak co tam s nima? Se opupínkuješ. Lepší sedět doma na zadku. A nebo si s sebou někoho vezmi, vždy´t to může být někdo z rodiny, kamarádka, nebo kamarád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AvadaKedavra
25.1.20 17:34

Sama se dvěma malými dětmi těžko. S jedním v pohodě, já takto začala létat až s dítětem, které mělo čerstvě tři roky, což je i doporučený věk kvůli klimatizaci v letadle. Dítě by tou dobou mělo mít dostatečně vyzrálou imunitu a všechna potřebná očkování. Teď už je moje dítě školního věku a zcestovalo kus světa.

• Citovat
  • Upravit
16287
25.1.20 17:35
@topkiss píše:
Ahojte,
chtěla bych vzít děti k moři. Dceři budou necelé 3 roky a synovi rok a půl. Je to vůbec reálné? Dá se to zvládnout? Chtěla bych letadlem, ale nevím.
A ideálně all inclusive

A nemáš nějakou kamarádku nebo babičku, která by jela s tebou? Já jezdím často na výlety s dětmi sama, mám je od sebe 20m (takže asi podobně), ale k moři bych s nimi nejela sama ani za zlaté prase. Nejhorší pro mě byly situace, kdy chtěl jeden z nás čůrat nebo to druhé (=musí všichni 3, třeba i od oběda - asi nenecháš samotné 1,5leté dítě u stolu, já bych v cizině nenechala ani to tříleté). Mám vcelku klidné a hodné děti (soudě dle toho, jak o nich mluví okolí), přesto se stávalo, že se každé rozběhlo na druhou stranu, a to je na pláži u moře dost o hubu. Jela bych jenom s dalšíma dospělýma očima a rukama (ne, aby se ten druhý o děti musel starat, ale aby na ně mohl dohlédnout a počkat u nich).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.1.20 17:36

Nereálné to asi není, ale ani by mě nenapadlo o tom přemýšlet. Sama s 2 malými dětmi tak daleko. A to jsem hodně odvážná, ale takto teda ne. Zkus spíš dovolenou v česku? však klidně i kousek od místa kde bydlíš, nemusíš na druhou stranu republiky. Změna prostředí udělá taky hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25010
25.1.20 17:37

Ahoj, můj manžel není typ na dovolené busem do kempu k moři, takže když byly holkám tři roky a na lepší dovču nebyly prachy, tak jsem je sbalila a jela s Victoria Travel (jde i České kormidlo a podobné cestovky co se specializují na Chorvatsko a Itošku autokarem) a vzala je prostě busem do Itálie.. byla to nádherná dovča :srdce: v luxusním mobilheimu, krásné moře, holky si to užily (bohužel si na to nepamatují), jen tam chytly na konec zánět středního ucha, u malých dětí nikdy nevíš, tak léky a širokospektrální atb. od (známého) doktora s sebou…
s takto malými dětmi do tří let bych nikam daleko nelítala, nikdy nevíš, co se stane a můj oblíbený egypt maličké děti často prosedí na wc (neříkám, že každé..)… zvaž tu bližší dovolenou, i taková Istrie nebo Caorle jsou pro maličké děti ráj (spíš teda pro ně písek)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
25.1.20 17:40

@topkiss a nemůže ti jedno dítě někdo hlídat? mamka, sestra? že by jedno bylo doma a letěla jsi jen s jedním? s jedním to dáš, ale se dvěma, to bude fakt hodně složité, jak chceš táhnout kufr, vézt jedno dítě na kočárku a druhé co? bude za tebou pěkně cupat? na Mallorce je letiště velké 2 km, po příletu jdeš 20 minut velmi rychlým krokem do prostoru, kde vyjíždí kufry, je tam zmatek, chaos, moc lidí
nebo v hotelu - budete na pláži nebo na obědě, ty nebo jedno dítě budeš potřebovat na wc, jsou tam hrozně malinké kabinky, kde dáš to druhé
anebo neletěl by někdo s tebou, zas ta mamka, sestra, kamarádka - 2 dospělí na 2 děti to dáte, ale jen sama s 2 dětmi, nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
25.1.20 17:44

@Adrasteia já jsem též v Bulharsku zažila mamku s babičkou + starší holčička měla 3 roky, mladší asi 6 měsíců - ta byla ještě v korbičce - byly absolutně v pohodě, ale 1 dospělý na 2 batolata, nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
25.1.20 17:44

@stinga
Zase bych to nedala já kdybych jedno měla nechat doma. A ani nemám u koho. Kamarádky s dětmi nemám a pár bezdětných kamarádek na dovolenou s dětmi nepojedou. Nudily se. Žádná party atd… Takže to vypadá, že stejně dalších pár let budu sedět doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.20 17:45
@topkiss píše:
Ahojte,
chtěla bych vzít děti k moři. Dceři budou necelé 3 roky a synovi rok a půl. Je to vůbec reálné? Dá se to zvládnout? Chtěla bych letadlem, ale nevím.
A ideálně all inclusive

Sama s dvěmi takto malými dětmi bych si netroufla. Kdyby jel ještě někdo známý, tak by to bylo jiné, aby alespoň v případě nouze mohl pomoci. Může se stát cokoli a děti si samy o pomoc neřeknou. Navíc letecky s ALL IN budeš muset stejně hradit platbu za ubytování za 2 dospělé. Většinou jsou dvoulůžkové pokoje. Opravdu není žádná kamarádka, která jede s rodinou a dětmi na dovolenou?

• Citovat
  • Upravit
25010
25.1.20 17:48

@topkiss ale prdlajs, píšeš nesmysly
jen musíš holt roček počkat
ti píšu, že s 3letými dvojčaty to u moře šlo krásně :potlesk:
ale je fakt, že manžel byl na máry, protože taky říkal, že kdyby MNĚ se cokoliv stalo, tak co pak jako… což je fakt..
vždyť máš i na jižní Moravě krásně, teplo, tak jeď někam tam… nebo do Maďar to termálů, tam byly holky s náma ve dvou letech a krása, Sarvar byl úžasný a je to „kousek“
proč nutně sama s takto malými dětmi potřebuješ all-in někde letadlem v tramtárii?
jako na letišti konkrétně si to vůbec neumím představit, s těmi kufry a batolaty..
to už radši ten bus a ochotný řidič ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
25.1.20 17:48
@Anonymní píše:
Sama s dvěmi takto malými dětmi bych si netroufla. Kdyby jel ještě někdo známý, tak by to bylo jiné, aby alespoň v případě nouze mohl pomoci. Může se stát cokoli a děti si samy o pomoc neřeknou. Navíc letecky s ALL IN budeš muset stejně hradit platbu za ubytování za 2 dospělé. Většinou jsou dvoulůžkové pokoje. Opravdu není žádná kamarádka, která jede s rodinou a dětmi na dovolenou?

Opravdu nikoho takového nemám. :nevim:
Jedině se poptat po okolí. Ale vidím v každým to nadšení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MEduZKa35
25.1.20 17:49
@topkiss píše:
@MEduZKa35
Na dovolenou jsem si šetřila, ale teď přemýšlím, jestli je to vůbec reálné. Já jsem sama nikdy neletěla. Nevím jak to funguje

Aha tak to je věc jiná, když nejsi na letišti zběhlá, je to složitější než třeba vlakem. A co ještě rok šetřit na moře a teď jet jenom někam u nás?

• Citovat
  • Upravit
945
25.1.20 17:50

@Lucy75
Nějak si neumím představit je vzít na několik hodin do autobusu. A autem si netroufnu, abych třeba neusnula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
25.1.20 17:50

Sama bych se dvěma batolaty na dovolenou opravdu nejela. Byli jsme s půlročním já a manžel, to bylo v pohodě. O rok později plus já těhotná, to už jsme s sebou vzali i dědu, abysme za ní nemuseli lítat jenom my dva. Letos pojedeme se tříletou a rok a čtvrt starým synem a bereme na posilu dědu i babi :lol: Ne, fakt sama na dvě děti nedoporucuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
25.1.20 17:51

@MEduZKa35
Nic jiného mi asi nezbyde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...