Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@AvadaKedavra tak jistě, pokud máš zdravotní problémy, tak nepojedeš busem do ciziny, ale zakladatelka je zřejmě zdravá a mladá, jinak by si se dvěma dětma na dovolenou netroufla
@stinga Za starou se ještě nepovažuju ![]()
A zdravá jsem taky. Občas až na tu hlavu ![]()
A teta by mohla snad bejt i nadšená
A moje děti má ráda. Že mě nenapadla hned…
@topkiss tak přeju, ať to s tetou klapne
moje mamka je vždy nadšená, když partner někam nemůže - má časově náročného koníčka - a jede nebo jde s námi
@stinga
Díky snad to bude ok
Já se vždycky pro něco nadchnu a pak mi něco zkazí radost ![]()
@topkiss píše:
@Adrasteia
Díky za typ. Teď mě napadlo, že tetě se odstěhovala dcera k příteli a nemá manžela ani přítele. Tak se jí zkusím zeptat, jestli nechce někam vypadnout. Když je teď pořád sama
Jo, přesně někoho takového potřebuješ, resp. potřebujete se navzájem. Teta by třeba sama nejela, protože je to pro jednoho drahé a neměla by s kým pokecat. Když pojedete spolu, tak ona si bude moct číst na pláži a jednou za čas počká u dětí nebo si s nimi zahraje člověče nezlob se, než si maminka odskočí nebo zaplave. Večer uložíte děti a můžete si spolu dát dvojku bílého nebo si může teta zajít na promenádu (když bude chtít být sama). Nemusíte spolu trávit každou hodinu, ale navzájem využít výhody (ona to bude mít levnější a nebude tam jako kůl v plotě, ty budeš mít ty druhé oči na děti)
@topkiss Sama bych nejela, nejhorsi je to letiste, kdyz to neznas. Kdyz nemas nikoho k sobe, tak zkus kouknout na netu na organizovane tabory pro deti a rodice u more - hledala jsem loni a docela dost jich nasla. Tam bys mela vyhodu, ze je tam prta rodicu a nejaci organizatori a je tam i program pro deti. V takovem pripade by ti pomohli i na tom letisti a pri transferu na hotel.
Autobusem bych s detma nejela - samozrejme, ze to nakonec vsichni prezijete, ale proc si to komplikovat.
A kdybys nakonec jela sama, tak je dobre jet pres cestovku a domluvit si zajezd, kde je cesky delegat primo v hotelu - aby o tobe vedel a vedel, ze jsi sama s detmi, kdyby se neco stalo.
A mozna zabiham do zbytecnych detailu, ale pro takovou dovolebou bych starsi dite vybavila chytryma detskyma hodinkama, kam bych mu ulozila nouzove cislo, kdyby se mi neco stalo.
@Westie777 nevím, ale myslím, že ty tábory pro tak malinké děti nejsou
@stinga To je asi pravda, ze pro to mensi by tam program nebyl, ale pro to strasi uz by mohl (videla jsem od tri let), tak treba by to slo nekde domluvit. Ale ja to loni nedotahla do konce, takze neznam detaily. Treba by se dalo neco najit, kde by byla fajn parta lidi a zakladatelka by nemusela jet sama.
Mně teda letiště a litani přijde jednodušší. Poletí s cestovkou, kufry odhodí hned v hale a s sebou do letadla bude mít dítě v kočárku, batoh a starší dítě batůžek se svýma vecma. Pokud je to přímý let, tak pohoda. Zvolila bych cestovku a destinací, kde mají ty animační kluby, aby se starší zabavila.
A v tomhle věku je to jednodušší, mladší soupnes na kočár, z toho nevyleze, jdete všichni na záchod. Starší dáš vycurat před večeři, aby nemusela obíhat potom.
Ale volila bych fakt přímý let, já takhle letela s klukama ve věku 4 roky a 6 mesicu plus ještě se psem, 2 kabinovy zavazadla a prestupovala ve Vídni. To bylo trochu stresující. A když mi pak ještě letuška říká s takovým ksichtem 2 kids and a dogggg? Měla chuť jsem jí nakopnout.