Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dite c 1: cca v 9 mesicich tyden na hausbotu (+ cesta autem tam a zpet), v cerstvem roce letadlem more (5 hod). oboje zcela bez problemu. dite c 2: v peti mesicich road trip autem po evrope, v sedmi italie autem k mori, v osmi cyklovylet (tyden ve voziku). taktez bez potizi. vylety po cechach na 2-4 dny nepocitam. fakt nechapu, proc by to jako mel byt problem. to zacalo az pozdeji, kdyz mladsi prestalo bavit sedet na miste, v aute i v letadle ![]()
@Jukat píše:
Nechala bych přítele jet samotného. Za ty čtyři dny by mi to nestalo.
S tímto se ztotožňuji.
@LKL píše:
Dite c 1: cca v 9 mesicich tyden na hausbotu (+ cesta autem tam a zpet), v cerstvem roce letadlem more (5 hod). oboje zcela bez problemu. dite c 2: v peti mesicich road trip autem po evrope, v sedmi italie autem k mori, v osmi cyklovylet (tyden ve voziku). taktez bez potizi. vylety po cechach na 2-4 dny nepocitam. fakt nechapu, proc by to jako mel byt problem. to zacalo az pozdeji, kdyz mladsi prestalo bavit sedet na miste, v aute i v letadle
A to je zakladatelce k cemu ta informace? Ona prece nema tvoje dite a jak ty muzes vedet jak se bude chovat to jeji
kdybys utrousila nejakou radu aspon, ale takhle to vubec nema smysl co si napsala. Prekvapive je kazde dite jine ![]()
@Mysticlipstick píše:
A to je zakladatelce k cemu ta informace? Ona prece nema tvoje dite a jak ty muzes vedet jak se bude chovat to jejikdybys utrousila nejakou radu aspon, ale takhle to vubec nema smysl co si napsala. Prekvapive je kazde dite jine
Děkuju a souhlasím, jak říkáš, každé dítko je jiné. Jedno bude mít problém i s hodinovou cestou, druhé v autě vydrží třeba celý den. To už si každý musí s tím svým zkusit sám.
@LKL no tak tohle je trochu extrém a to fakt nevím, co z toho dítě má sedět celé dny ve vozíku za kolem… tak ale každý mame jiné představy. Každopádně srovnávas nesrovnatelne, zakladatelka se ptá jen na cestu do Chorvatska.
Jsem Vám za Vaše názory moc vděčná a jsem ráda, že vidím jiné pohledy na věc.
Upřímně, čím víc nad tím přemýšlím, tím míň se mi chce jet. Už jen když si představím tu cestu tam i zpět - jak zde hodně z Vás zmínilo, kvůli čtyřem dnům - tak mě to dost odrazuje. Kdo ví, jak by to malý zvládnul, jak jsem psala, zatím nejel dýl jak půl hoďky, a i když určitě v budoucnu budeme jezdit delší trasy, tak zase takoví auto-cestovatelé taky nejsme, když to jde, raději chodíme pěšky.
No nic, přítel to asi ponese těžce, nebude chtít dělat křena, když tam všichni budou v párech, ale pokud chce vypadnout a odpočinout si, tak to musí přežít ![]()
@Katy91 září je daleko, rozhodni se až před tím, dítko bude větší a sama uvidíš, jestli by to dalo nebo ne…když pojedeš na noc, tak v noci stejně spí…
A co byt 4 dny v te vile a na dalsich par dni si zamluvit jen pro vas 3 nejake skromnejsi ubytovani v blizkosti?
My byli s půlročním, pak s desetiměsíčním, letecky. Bylo to super. Takže já bych jela. I když asi na dýl a ne autem. Už bude větší, bude sedět a hrabat se v písku, proč ne. ![]()
@Katy91
https://prozeny.blesk.cz/…edelaji.html
Už mají dvě děti a cestují pořád. Jen se nebát.
@dana.dv píše:
A co byt 4 dny v te vile a na dalsich par dni si zamluvit jen pro vas 3 nejake skromnejsi ubytovani v blizkosti?
To bohužel nejde, přítel si tolik dní nebude moct vzít dovolenou, bude vůbec rád za ty dva tři dny (plus k tomu spojený víkend).