DPP po skončení rodičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
DPP po skončení rodičáku
Ahoj, prosím o radu, jsem v těhle věcech tupá a než se půjdu někam ptát, tak ať v tom mám aspoň trochu víc jasno a orientuju se…
Pobírám rodičovský příspěvek (dcera má v půli června 4 roky, takže to bude končit).
Od pondělí nastupuju na brigádu na DPP.
K dotazu:
- musím teď než mi skončí rodičák, hlásit někam na úřad, že budu mít přivýdělek?
- jakmile mi skončí rodičák, budu mít ten přivýdělek na DPP (než odpracuju 300hod. Pak mi to zaměstnavatel změní na DPČ) jako jediný příjem - musím se pak hlásit na nějaký úřad (třeba musí to vědět na Úřadu práce?)? Případně kam zajít?
- Když budu mít přivýdělek na DPP (a poté na DPČ) jako jediný příjem a myslím, že většinou určitě budu vydělávat nad 10 000,–, musím platit zdravotní a sociální, že? To se bude automaticky strhávat - nemusím nic řešit nebo někam hlásit nebo platit něco zvlášť?
Jde mi o to, abych měla do budoucna vše v pořádku, co se týká placení zdravotního a sociálního pojištění.
DĚKUJI za polopatické vysvětlení, jsem v tomhle fakt trotl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
1. Nemusíš
2. Nemusíš
3. Pokud nebudeš mít u DPP nad 10 tis a u DPC nad 3500 musíš si platit zdravotní pojisteni sama. Kdyz budes mit nad tyto castky tak ti to bude strhávát zamestnavatel a nemusíš nic řešit. Každopádně by byl pro tebe lepší zkrácený úvazek na HPP pokud tam plánuješ být delší dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit